Betöltés
loading

Díjakat emel a Revolut!

A Revolut emailben értesítette az ügyfeleit arról, hogy hamarosan megemeli a díjakat bizonyos tranzakciókra vonatkozóan. A döntés hátterére magyarázatot adhat a turizmus jelentős visszaesése, amely az elmúlt hónapokban világszerte tapasztalható volt. Összegyűjtöttük, milyen változásokra kell felkészülniük a felhasználóknak.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

A Revolut egy Angliában bejegyzett „fintech” (pénzügyi technológiai) cég, amely azzal vált népszerűvé, hogy kedvező díjú banki szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleinek. Akik rendelkeznek náluk számlával, ők sok esetben ingyen utalhatnak, vásárolhatnak kártyával, a bankokhoz képest kedvezőbb árfolyamon tudnak devizákat váltani, sőt, újabban tőzsdei szolgáltatást is élvezhetnek bizonyos keretek között. A cég 2019-ben robbant be igazán Magyarországon is: tavaly novemberben már 250 000 felhasználóval büszkélkedhettek.

Várható volt azonban, hogy a kezdeti ügyfélszerző időszak után a Revolut is díjakat fog emelni, üzleti megfontolások alapján. Ennek egyik hulláma érkezik el rövidesen, amiről a cég emailben tájékoztatta minden ügyfelét. Az új kondíciók 2020. augusztus 12-től lépnek majd érvénybe. A legfontosabb változásokat az alábbi táblázat szemlélteti.

A Revolut Standard csomag díjainak változásai

Hétvégi pénzváltás

A hétvégi pénzváltás díja megduplázódik, az eddigi 0,5 százalékról 1 százalékra. A változás csak a „népszerű” devizákat érinti, mivel a ritkán használt devizákra vonatkozóan eddig is 1% volt a váltás költsége. A hétköznapokon történő pénzváltás továbbra is díjmentes, és a megszokott kedvező árfolyamokon történik. Az egyes napok kezdetének és végének meghatározásakor mindig a londoni idő az irányadó. A pénzváltás továbbra is díjmentes a Premium és Metal előfizetéssel rendelkező felhasználók számára.

Havi ingyenes limit

Lecsökken a havi ingyenes pénzváltás limitje. Korábban 1,85 millió forint volt, de augusztus 12-től már csak 350 000 forint lesz. A limitet meghaladó tranzakciók díja változatlanul 0,5% marad. Az egy hónapos időszakok a számlanyitás dátumához igazodnak, így eltérhetnek a naptári hónapoktól.

Nemzetközi utalások

Fizetni kell majd a legtöbb nemzetközi utalásért is, kivéve természetesen a Revolut-felhasználók közötti utalásokat. Amennyiben az utalás nem SWIFT-en keresztül történik, az utalások díja egységesen 150 Ft lesz, de ezt a díjat minden hónap legelső utalásakor elengedik. Nem kell azonban fizetni az az egységes euró-pénzforgalmi övezeten (SEPA) belüli utalásokért, feltéve, hogy az utalt deviza neme euró vagy svéd korona. Ingyenesek maradnak továbbá a belföldi utalások is.

Ha SWIFT-en keresztül utalunk dollárt, olyan országba, melynek nem a dollár a hivatalos fizetőeszköze, akkor az utalás ára 1 000 Ft lesz. Amennyiben hasonló módon utalnánk bármilyen más devizát, olyan országba, mely nem az utalt devizát használja, akkor az utalási díj 2 000 Ft. Az ilyen jellegű tranzakciók előtt a Revolut az applikáción keresztül értesítést fog küldeni arról, hogy díj lesz felszámítva.

A hamarosan érvénybe lépő változtatásokat jó eséllyel magyarázza, hogy az elmúlt hónapokban az egész világon jelentősen visszaesett a turizmus, ez pedig bevételkiesést okozott a cég számára. A Revolut azonban a fentieken túl pozitív irányú módosításokat is bevezet: például az ügyfélszolgálat segítségével majd vissza lehet vonni a tévesen elindított tranzakciókat.

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Díjakat emel a Revolut!

A Revolut emailben értesítette az ügyfeleit arról, hogy hamarosan megemeli a díjakat bizonyos tranzakciókra vonatkozóan. A döntés hátterére magyarázatot adhat a turizmus jelentős visszaesése, amely az elmúlt hónapokban világszerte tapasztalható...

6 szempont, ami alapján érdemes bankszámlát választani

Napjainkban a mindennapi élet szerves részévé vált a bankszámla. A legtöbben oda kapjuk a fizetésünket és onnan intézzük a vásárlásainkat, egyéb kiadásainkat. Sokan azonban a bank, a számla kiválasztásánál nem...

Fontos könnyítés a CIB bankszámláknál!

Mivel a járványhelyzetben a napi pénzügyek intézése is más, illetve sajnos sokak jövedelmi helyzete is megváltozott, a CIB Bank most nem várja el azoktól az ügyfeleitől a kedvezményes számlavezetési díjak...

Blogajánló