Betöltés

Díjat emel az OTP – Ennyivel fizethetsz többet!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-02-17

Az előző évi inflációs adat ismeretében a bankok lassan elkezdenek élni azzal a törvény adta és az ügyfelekkel kötött szerződésben rögzített lehetőséggel, hogy az infláció mértékével módosítják a bankszámlákhoz kapcsolódó szolgáltatások díjait. Ennek jegyében láttak napvilágot az OTP Bank új lakossági hirdetményei, amelyek március 1-jétől lépnek életbe.

Ugyan a lehetőség adott, az OTP Bank mégis csupán részleges emelést hajt végre. A tranzakcióknál (eseti utalás, kártyás készpénzfelvétel, stb.) jellemző százalékos díjak változatlanok maradnak, míg a fix, a minimum és a maximum díjaknál látunk némi emelkedést. Az infláció mértékével történő részleges szolgáltatási díj emelés hatása alacsonynak mondható, egy-egy ügyfél esetében átlagosan nem éri el a havi 25 forintot.

otp_abra_140217

A közkedvelt Simple, Junior, és Alap számlacsomag, valamint a Prémium Plusz számlacsomag kedvezményes számlavezetési díja változatlan marad, a Tempó számlacsomaggal rendelkező ügyfelek is csupán 4-5 forintos havidíj emelkedéssel kell, hogy számoljanak.

A bankkártya díjak valamelyest emelkednek (főként a dombornyomott kártyáké), de a bankkártyával történő vásárlás továbbra is díjmentes lesz. Azoknál a számlacsomagoknál, ahol eddig is díjmentes volt az OTP Direkt szolgáltatás továbbra is az marad, egyéb esetben csekély, mindössze 2-3 forintos változás tapasztalható.

Megújított kedvezmények

Az emelések ellenére megújított kedvezmény rendszerrel csökkenthetőek a banki költségek. Így például a számlavezetési díj, a bankkártya éves díja, az OTP Direkt és Kontroll szolgáltatás díja akár 50%-100%-kal lehet alacsonyabb, ha aktívan használjuk bankszámlánkat.

Új ügyfélként, ha Tempo, Net, vagy Jump számlacsomagot nyit valaki és legalább 100 000 forint összegű jövedelme a bankszámlára érkezik, akkor

 • díjmentes a számlavezetés,
 • elengedésre kerül az OTP direkt (pl.: netbank) szolgáltatás havi díja, valamint
 • díjmentes a Kontroll szolgáltatás (az SMS tájékoztatókkal együtt).

Prémium ügyfélként is élvezhetünk díjmentes számlavezetést, ha a bank új ügyfelei vagyunk. Itt a jövedelmi kritérium valamelyest magasabb, 18-35 éves kor között 200 000 forint havonta, míg 35 év felett 350 000 forint.

Meglévő ügyfeleire is gondolt a bank, ugyanis aki legalább 6 hónapja rendellkezik Tempó, Net, Elektronikus, Forint folyószámla, Jump, Prémium Plusz számlacsomaggal szintén több kedvezményt is igénybe vehet:

 • a számlavezetési díj a felére csökkenthető,
 • elengedésre kerül az OTP direkt (pl.: netbank) szolgáltatás havi díja, valamint
 • díjmentes a Kontroll szolgáltatás (az SMS tájékoztatókkal együtt)
 • díjmentes a bankkártya.

Ahhoz, hogy a fenti kedvezményeket igénybe vehessük, az alábbiak közül kell valamelyiket teljesítenünk:

 • A számlára érkező jövedelmünk összege legalább 50 000 Ft-tal kell, hogy nagyobb legyen, mint a kedvezmény igénylését megelőző 3 hónapban, VAGY
 • Bankkártyás, hitelkártyás költéseink összege legalább 50 000 Ft-tal kell, hogy nagyobb legyen, mint a kedvezmény igénylését megelőző 3 hónapban, VAGY
 • Megtakarítási állományunk kell 1 000 000 forinttal növelnünk, VAGY
 • OTP Lakás-előtakarékossági szerződést kell kötnünk, VAGY
 • Új hitelkártyát kell igényelnünk.

Akár
családi kedvezményekre is jogosultak lehetünk, így felére csökkenthető a számlavezetési díj. Ehhez a bank meglévő ügyfeleként (6 hónapos számlavezetési múlt) mindössze valamelyik családtagunkat kell meggyőznünk, hogy nyisson egy számlát a banknál.

Összességében akár új, akár meglévő ügyfelei vagyunk a banknak, a fenti kedvezmények érvényesítésével a pár forintos díjemelés többszörösét spórolhatjuk meg. Amivel pedig a legtöbbet tehetünk a pénztárcánkért, hogy szokásainknak megfelelő bankszámlát választunk, amelyhez kalkulátorunk nyújt segítséget!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

1 Hozzászólás

 1. Hollós András

  Tisztelettel kérdezem,hogy a mastercard kártyának van-e havi költsége,mert úgy látom,hogy havonta levonnak 300.-forintot,ez így van???

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.