Betöltés

Diktálj a bankodnak! Mondd meg te mennyit fizetsz!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-11-09

Napi pénzügyeink kézbentartása nem egyszerű és nem olcsó mulatság. Ha valaki nem elég körültekintő, azt bizony a zsebe bánja. Viszont az is igaz, hogy egy átlagembernek se ideje, se kedve túl sokat vesződni az ilyen feladatokkal. Korábban nem nagyon kaphattunk segítséget e dilemma megoldásához, ám a világ az elmúlt években nagyot változott.

A bankok felismerték, az emberek egyre jobban megfogják a pénzt. Szeretnék pontosan tudni, mire mennyit és miért adnak ki. Így van ez a banki költségekkel is, amelyek bizony jelentős részt hasíthatnak ki a családi büdzséből. Ez a fogyasztói igény hívta életre az úgynevezett moduláris bankszámlacsomagokat, amelyeknél maga az ügyfél döntheti el, milyen banki szolgáltatást vesz igénybe és melyiket nem kéri. Fizetni pedig értelemszerűen csak azután a szolgáltatás után kell, amelyet használunk is.

Az első fecskék közé tartozik az OTP Simple számlacsomagja, amely 2012-es őszi indulása óta komoly sikereket ért el. A Simple eredetileg a fiatalok bankszámlája lett volna, de sikere miatt hamar meg kellett nyitni az idősebb korosztályok előtt is. Mi lehet sikerének titka? Elsősorban talán az, hogy az alapcsomagban sok minden díjmentes:

 • díjmentes a számlanyitás,
 • díjmentes a számlavezetés,
 • díjmentes az érintés nélküli fizetést lehetővé tevő PayPass kártya,
 • nem kell fizetnünk az internetbankért, de akár
 • díjmentes eurószámlánk is lehet.

Hasonlóan fontos szempont lehet az, hogyha pontosan ismerjük bankhasználati szokásainkat, akkor komoly megtakarítást érhetünk el! Azt ugyanis az ügyfél döntheti el, hogy milyen szolgáltatásokat igényel és melyeket nem kéri! Itt a lehetőség! Állítsd össze számlacsomagodat!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Sokszor van szükségünk készpénzre?

Havi 599 forintért 5 alkalommal ingyen vehetünk fel pénzt az OTP Bank saját ATM-jeiből, a jogszabály által biztosított 2 készpénzfelvétele felül.

Szeretnénk szemmel tartani a pénzmozgásokat a számlán?

Havi 299 forintért mindenről tudni fogunk, mert a bank mindenről SMS-ben értesít bennünket.

Sokat utalunk?

35 éves korig 199, afelett 349 forintért minden internetes és okostelefonos utalás (eseti, állandó, és csoportos beszedés) ingyenes.

Ha változik az életünk és vele együtt a bankolási szokásaink, akkor könnyen és egyszerűen lemondhatjuk a nekünk már nem kellő szolgáltatást és választhatunk helyette másikat.

A fentieken túl több szolgáltatás is kapcsolódik a Simple számlacsomaghoz, ami szintén fontos lehet az ügyfelek számára. A legfontosabb ezek közül a Simple Személyes Pénzügyek szolgáltatása, amellyel könnyen, gyorsan és egyszerűen áttekinthetjük vagyoni helyzetünk alakulását, akár havi, akár napi lebontásban is. A hasznos szolgáltatásnak köszönhetően végleg elfelejthetjük a családi költségvetés rögzítésére szolgáló kockás füzetet, mert minimális erőfeszítéssel minden fillérről tudni fogjuk mikor, hol és mire ment el. Az eredményeket látványos ábrák teszik könnyen befogadhatóvá.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.