Betöltés

Dobd el a kockás füzetet! Könyveljen helyetted a bankod!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-11-23

Sok pénzt takaríthat meg az, aki tudatosan intézi a pénzügyeit. A tudatossághoz az első lépés a bevételek pontos felmérése és a kiadások kézben tartása. A költségvetést magunktól elkészíteni és rigorózusan vezetni azonban nem kis fegyelmet igényel, ami nem mindig van meg. Az OTP Bank Simple számlacsomagjának egyik szolgáltatása leveszi ezt a terhet a vállunkról.

Aki tudatosan szeretné intézni pénzügyeit, annak kénytelen kelletlen költségvetést kell készítenie, azaz pontosan tudnia kell, mekkora bevételei vannak, mire és mennyit költ. E probléma megoldására régen a kiadások rögzítésére szolgáló kockás füzet tökéletesen megfelelt. Mostanság vannak ennél jobb megoldások is, például a különféle, okostelefonokra letölthető alkalmazások. Ezek „hátránya” azonban, hogy némi időt igényel a bevételeink és költéseink rögzítése. Ez akár meglehetősen kényelmetlen tud lenni, ezért a kezdeti lelkesedés hamar elillan a takarékoskodni vágyókból.

Jogos a felvetés: miért nem csinálja meg valaki a költségvetést? Valaki olyan, aki amúgy is rálát a pénzügyeinkre! Nos, az OTP Bank felismerte ezt a fogyasztói igényt és a Simple Számlacsomagjához személyes pénzügyeinket kezelő szolgáltatást is konstruált, aminek a használatával már nem kell bevételeink és kiadásaink egyenkénti rögzítésével vacakolnunk.

Lássuk, mit tud ez a hasznos és ráadásul díjmentes szolgáltatás!

A belépéskor egyből szembesülünk azzal a remek vagy éppen riasztó hírrel, hogyan áll havi egyenlegünk, azaz tudtunk-e spórolni vagy éppen tovább nyújtóztunk a takarónknál? Ugyanezt napi bontásban is megszemlélhetjük, azaz pontosan tudni fogjuk például, mikor és miért szaladt el velünk a ló. Alapvető, hogy kiadásainkat és bevételeinket részletesen is megtekinthetjük és egy gombnyomásra az is kiderül, melyik az a 3 dolog, amire az adott hónapban a legtöbbet költöttük? Az eredményeket a rendszer kiértékeli és még hasznos tanácsokkal is ellát bennünket.

Külön előny, hogy a kiadások vagy a bevételek automatikusan bekerülnek a megfelelő kategóriába. Ha tehát vacsorát vásárolunk magunknak egy ABC-ben és bankkártyával fizetünk, akkor a rendszer a fizetett összeget az élelmiszer kategóriába könyveli. Felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha a kosárba nem csak élelmiszer kerül? A megoldás egyszerű: egy-egy tranzakciót szétbonthatunk külön alkategóriákra, hogy még pontosabb legyen a költségvetés. Mindezt persze megint csak nem kell minden alkalommal, kézzel elvégeznünk. Elég, ha egyszer elvégezzük a szükséges beállításokat, onnantól pedig minden megy magától.

Előny, hogy a szolgáltatás a spórolásban is segít. Takarékszámláinkhoz megtakarítási célokat rendelhetünk. Eldönthetjük, mire gyűjtünk, az nagyjából mennyibe fog kerülni, és hogy mikorra szeretnénk elérni a célunkat. Akár öt ilyen takarékszámlánk is lehet, méghozzá díjmentesen. Innentől nincs más teendőnk, mint beállítani a rendszeres átvezetési megbízásokat és mehet a takarékoskodás automatikusan.

Az alábbi űrlap kitöltése után hamarosan te is egyszerűen áttekintheted mindennapi pénzügyeid!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • alapblog

    Janus-arcú 2018

    Milyen más ennek az évnek az eleje, mint a vége! Januárban még ilyen hírek domináltak: Decemberben pedig elindultak a profit csökkenésre utaló figyelmeztetések: Mint a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.