Betöltés

Drágul a mobiltelefonálás! Így úszhatod meg!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-06-23

A Magyar Telekom június elején emelte, a Telenor pedig július végén fogja emelni a lakossági mobiltelefon tarifák díját. A drágulást nem nevezhető brutálisnak, mindazonáltal el kell gondolkodnunk azon, hogyan kerülhetjük el a drágulást.

A lakossági mobiltelefontarifák drágulásáról először a Magyar Telekom adott hírt. A változások elsősorban a fix havi díjért korlátlan beszélgetést és SMS küldést kínáló díjcsomagokat érintette. Ezek ára bruttó 600 forinttal emelkedett. A havi díj jelenleg például a Next M díjcsomagnál 2 év hűségidővel , készülék nélkül 10990 forint lett. Jó hír viszont, hogy a jelek szerint maradnak ezek a csomagok, mert korábban arról volt szó, hogy a Telekom csak tavaszig kínálta volna őket.

Nagyobb szabású lépésről döntött a Telenor. A mobilszolgáltató július végétől a legtöbb lakossági tarifa esetében az inflációnak és az euróárfolyam változásának megfelelően 5-6 százalékos drágulásról döntött. A norvég szolgáltató azonban ezúttal nem nyúl a korlátlan beszélgetést biztosító díjcsomagokhoz. Az All-in L készülék nélkül 9990 forintba kerül. A harmadik szolgáltató, a Vodafone árváltoztatási szándékairól egyelőre nem tudni. Itt a korlátlan beszélgetést tartalmazó Red Basic díjcsomag 2 év hűségnyilatkozattal továbbra is 9990 forintba kerül.

Megúsznád az áremelést? Jó megoldás lehet egy  korlátlan beszélgetést kínáló tarifacsomag!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Nagy kérdés, hogyan lehet megúszni az emelések pénztárca apasztó hatását. Cikkünkben nem véletlenül hangsúlyoztuk ki a korlátlan beszélgetést kínáló csomagok árait. Ezekkel ugyanis annyit beszélünk és SMS-ezünk, amennyit akarunk, és csak fix havidíjat kell fizetnünk. Mint látható a drágulás ezeket a csomagokat nem érinti, vagy ha mégis, akkor is 10 ezer forint környékén marad az ár.

A korlátlan csomagoknak egy komoly hátránya azért van. Okostelefonhoz nem igazán ajánlhatóak. A hozzájuk járó adatcsomag ugyanis csak 500 MB, amit könnyen kimeríthetünk. Ez ennél nagyobb adatcsomaggal rendelkező korlátlan tarifa viszont mindhárom szolgáltatónál 20 ezer forintos áron kapható.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:
Kapcsolódó tartalmak
Így fogsz mobilozni öt év múlva!
2015. 06. 18.

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!
2015. 06. 15.

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!
2015. 06. 10.

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!
2015. 06. 08.

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

    Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.