Betöltés

Eggyel több ok, hogy Erste-s bankszámlád legyen

szerző: bankmonitor.hu
2016-08-08

Napjaink legkedveltebb lakossági számlacsomagja az Erste Privilégium „L” bankszámla. Érthető, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik, díjmentes szinte minden banki szolgáltatás. A számlacsomag népszerűségét pedig valószínűleg csak tovább növeli, hogy az újonnan debütált mobilbanki alkalmazással már útközben is elintézhetjük a legfontosabb bankügyeket.

Átlagos jövedelem (150 ezer) és aktív bankszámla használat mellett jelenleg a legolcsóbb megoldást az Erste Privilégium “L” számlacsomag jelenti. Többek között

 • nincs számlavezetési díj,
 • ingyenesek a netbanki és mobilbanki átutalások,
 • ingyen teljesülnek a csoportos beszedések, ráadásul
 • korlátlan számban lehet ingyenesen készpénzt felvenni a bank saját automatáiból (ATM).

Mi a helyzet mobilbank fronton?

A leggyakrabban használt netbanki funkcióikkal, mint

 • a számlaegyenleg és számlatörténet lekérdezés,
 • a saját számlák közötti átvezetés, valamint
 • az egyszeri forint átutalás

mind-mind felvértezték az alkalmazást.

Az Erste Bank azon kevés bankok közé tartozik, amelyeknél hétvégén és munkaszüneti napokon is azonnal teljesülnek a saját számlák közötti átvezetések, valamint a bankon belüli átutalások, ezért igen hasznos szolgálatot tehetnek ezek a funkciók. Hiszen, ha pénteken el is felejtünk gondoskodni arról, hogy elég pénz legyen a bankszámlánkon, akkor egy egyszerű átvezetéssel akár hétvégén is orvosolhatjuk a helyzetet.

Az alkalmazással persze nem csak bankon belülre lehet átutalni. Választhatunk a korábban már netbankon rögzített sablonok közül (így nem kell bankszámlaszámokkal bíbelődni), de minden további nélkül lehet új partnereknek is átutalni.

Az olyan egzotikus és kényelmi funkciók, mint a pénzküldés telefonszámra, csekkbefizetés, autópálya-matrica vásárlás, parkolás fizetése, stb. a mobilbankban közvetlenül nem elérhetőek. Azonban a többi Erste-s alkalmazás (MobilePay, Sorszámhúzó) elindítható a felületről, így akár ezek a funkcióik is könnyen használhatóak.

Csalódással tölt el bennünket azonban, hogy nincs lehetőség a bankkártya limitek módosítására, valamint az is, hogy a közkedvelt számla- és kártyainformációk push üzeneteken keresztül történő követése sem került be az alkalmazásba. Amint viszont ezek a hiányosságok pótlásra kerülnek, nehéz lesz a többi banknak az Erste Privilégium „L” bankszámla és mobilbank párosa ellen labdába rúgni.

Kíváncsi vagy, hogy neked is az Erste Privilégium „L” számlacsomag jelenti-e a legjobb megoldást? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen kiderítheted…

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

13 Hozzászólás

 1. Gergő

  Nagy átverés NEM !!! hol van ma átlag fizetés 150.000Ft Jó ha ennyi a brutó, nem hogy a nettó !!!!
  EZT MERJÉTEK TOVÁBBÍTANI !!!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gergô! A 150 ezer forintos jóváírást akár kèt részletben is lehet teljesíteni. Ez a számla pl. egy házaspárnak is tökéletes lehet, ha együtt tudják vállalni az elvárt 150 ezer forint érkeztetését.

 2. Lné

  Minden csak a jobb módúaknak szól!
  Kinek van 150 ezer Ft nyugdíja pl. ?????????

  Legyen 100 ezer a határ legalább, talán ez már közelít a tömeges értékek felé, főleg a min.bér emelés után!
  Vagy kicsiknek ne legyen bankszámlája? Ezek az öregek, rabolják ki őket?
  Pedig ez van, sorba mondják fel a bankszámlájukat a magas szmla.vezetési díj miatt.

  Csak a vállalkozók, kereskedők…

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Lné! Létezik kifejezetten nyugdíjasoknak szóló bankszámla is igen kedvező feltételekkel.

 3. ibenny

  Ne vicceljetek már, a 150e nettó igencsak nem nagy összeg, ennyit egy főnek illik megkeresni (már elnézést, de én egyedül a dupláját keresem, a feleségem sem sokkal kevesebbet)!

 4. laja

  Tessék figyelmesen megnézni azt is, MEDDIG tartja a bank ezeket a feltételeket !!
  Nem örökké ám !! (erről nem szól a cikk…)

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Laja! Valóban, jelenleg ( 2016.01.04. után megnyitott Privilégium számlák esetében) 2019 március 01-ig érvényesek a kondíciók. Ez több, mint másfél év. Ha valaki most nyit egy ilyen számlát és a bank nem hosszabbítja meg az akciót, még akkor is bőven megéri.

 5. Csákó Bslázs

  €-ba kapom a fizetést….azt milyen arfolamon számolnak at Ft-ba milyen költségei vannak ?

 6. Zsolt

  Honnan nézzük, kinek sok, kinek kevés a 150 ezer Ft. El se tudnám képzelni hogy élnénk meg ha havi 150 ezer alatt lenne a keresetem/keresetünk. Csak a rezsi, meg a kaja nekünk és a gyerekeknek több ennél. Akkor hol van a többi költés?

 7. András

  Nem találok ERSTE értékesítési partnert, hogy Privilégium L számlát tudjak nyitni! Az Önök oldalán sem működik az a funkció amivel a számlanyitás kezdeményezhető.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves András! Kollégák megnézték, nekünk nem jelez semmilyen hibát. Ha továbbra sem sikerül, akkor kattintson a termékre és a kérdés boxban adja meg az adatait.

 8. SK

  Attól, mert Neked személy szerint kevesebb a jövedelmed, miért lenne átverés?
  (Egyébként a 150 teljesen átlagos, inkább alacsony fizetésnek számít ma).

 9. Sipos Enikő

  Az én tapasztalatom az Erste Banknál:

  Az Erste Bank lassú és hanyag ügyintézése okozta édesapám idő előtti halálát:

  2017. július 24-én súlyosan beteg édesapámmal kértük a PIN kód újra gyártását és lakcímére történő kiküldését. A bankfiók céges aláírásával vállalta kérésünk teljesítését.

  Többszöri panasz és sürgetés ellenére a PIN kód csak két és fél hónappal később, 2017. október 9-én érkezett meg a számlatulajdonos címére. Dacára annak, hogy az általános banki gyakorlat szerint, valamint az ügyintéző szóbeli ígérete szerint is a PIN kódnak 10 nap múlva meg kellett volna érkeznie a számlatulajdonos lakására. Az Erste Bank JOGCÍM NÉLKÜL visszatartotta a PIN kódot!

  A tragédia elkerülése érdekében:

  – Személyesen is és írásban is sürgettem a PIN kód kiküldését
  – Sürgősségi gyámeljárást kezdeményeztem.

  Az Erste Bank azonban megakadályozott:

  – A bankfiók dolgozói hamis és megtévesztó tájékoztatást adtak:
  1) Állításuk szerint nem postáznak ki PIN kódot. -Tekintet nélkül a bemutatott okmányra, ahol az Erste Bank cégszerű aláírással vállalta a postázást-
  2) Lekezelően és arogánsan beszéltek velem.
  – Írásban tett panaszaimra kapott válaszok:
  1) Nem vállalnak felelősséget alkalmazottjuk szóbeli tájékoztatásáért.
  2) Több mint egy hónap után tájékoztattak, hogy„Technikai ok” miatt nem postázták a PIN kódot. Semmilyen lépést nem tettek annak érdekében, hogy sürgősen orvosolják az elkövetett hibájukat.
  3) Bank titokra hivatkozva próbálták eltusolni az elkövetett hibát és kerülték ki a választ a kérdésemre, milyen jogcímen tartják vissza a PIN kódot.
  – MEGAKADÁLYOZTÁK A SÜRGŐSSÉGI GYÁMELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁT:
  2017. szeptember 8-án a Kormányhivatal Bp. XIV. kerület Gyámügyi Osztálya levélben adategyeztetési kéréssel fordult a bankfiókhoz. Iratbetekintési jogommal élve tudom, hogy a válság helyzetre való tekintettel a Kormányhivatal kétszer is (!) – szeptember 12-én és 14-én is emailben sürgette a választ a bankfiók vezetőjénél. Eredménytelenül.
  4) Minden egyes panasz tételnél és reklamációnál felhívtam a t. Erste Bank figyelmét arra, hogy édesapám súlyos beteg. A nyugdíjához és a megtakarításához való hozzáférés jogcím nélküli megtagadása lehetetlenné teszi ápolását és a szükséges gyógyszerek beszerzését. Ennek ellenére minden egyes esetben több hét múlva kaptam választ. Viszont semmilyen intézkedés nem történt a bankfiók által elkövetett hiba kiküszöbölésére.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Még az arany sem mindig fénylik!

2018. 12. 08.

Az arany mindenkinek mást jelent. Egyesek régi idők fizetőeszközének és napjaink valódi pénzének, mások befektetésnek, míg sokan biztosítéknak, kockázatok elleni védelemnek tekintik. A jegybank szemüvegén keresztül pedig stratégiai, stabilizáló eszköz....

Blogajánló

 • alapblog

  Más pénze, más problémája

  A Mercedes 23 milliárd eurót tervez elkölteni az akkumulátor iparágban. A Volkswagennél 50 milliárd eurót fognak energiatárolásra költeni a következő 5 évben. Elon Musk meg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.