Betöltés

Eggyel több ok, hogy Erste-s bankszámlád legyen

szerző: bankmonitor.hu
2016-08-08

Napjaink legkedveltebb lakossági számlacsomagja az Erste Privilégium „L” bankszámla. Érthető, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik, díjmentes szinte minden banki szolgáltatás. A számlacsomag népszerűségét pedig valószínűleg csak tovább növeli, hogy az újonnan debütált mobilbanki alkalmazással már útközben is elintézhetjük a legfontosabb bankügyeket.

Átlagos jövedelem (150 ezer) és aktív bankszámla használat mellett jelenleg a legolcsóbb megoldást az Erste Privilégium “L” számlacsomag jelenti. Többek között

 • nincs számlavezetési díj,
 • ingyenesek a netbanki és mobilbanki átutalások,
 • ingyen teljesülnek a csoportos beszedések, ráadásul
 • korlátlan számban lehet ingyenesen készpénzt felvenni a bank saját automatáiból (ATM).

Mi a helyzet mobilbank fronton?

A leggyakrabban használt netbanki funkcióikkal, mint

 • a számlaegyenleg és számlatörténet lekérdezés,
 • a saját számlák közötti átvezetés, valamint
 • az egyszeri forint átutalás

mind-mind felvértezték az alkalmazást.

Az Erste Bank azon kevés bankok közé tartozik, amelyeknél hétvégén és munkaszüneti napokon is azonnal teljesülnek a saját számlák közötti átvezetések, valamint a bankon belüli átutalások, ezért igen hasznos szolgálatot tehetnek ezek a funkciók. Hiszen, ha pénteken el is felejtünk gondoskodni arról, hogy elég pénz legyen a bankszámlánkon, akkor egy egyszerű átvezetéssel akár hétvégén is orvosolhatjuk a helyzetet.

Az alkalmazással persze nem csak bankon belülre lehet átutalni. Választhatunk a korábban már netbankon rögzített sablonok közül (így nem kell bankszámlaszámokkal bíbelődni), de minden további nélkül lehet új partnereknek is átutalni.

Az olyan egzotikus és kényelmi funkciók, mint a pénzküldés telefonszámra, csekkbefizetés, autópálya-matrica vásárlás, parkolás fizetése, stb. a mobilbankban közvetlenül nem elérhetőek. Azonban a többi Erste-s alkalmazás (MobilePay, Sorszámhúzó) elindítható a felületről, így akár ezek a funkcióik is könnyen használhatóak.

Csalódással tölt el bennünket azonban, hogy nincs lehetőség a bankkártya limitek módosítására, valamint az is, hogy a közkedvelt számla- és kártyainformációk push üzeneteken keresztül történő követése sem került be az alkalmazásba. Amint viszont ezek a hiányosságok pótlásra kerülnek, nehéz lesz a többi banknak az Erste Privilégium „L” bankszámla és mobilbank párosa ellen labdába rúgni.

Kíváncsi vagy, hogy neked is az Erste Privilégium „L” számlacsomag jelenti-e a legjobb megoldást? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen kiderítheted…

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

13 Hozzászólás

 1. Gergő

  Nagy átverés NEM !!! hol van ma átlag fizetés 150.000Ft Jó ha ennyi a brutó, nem hogy a nettó !!!!
  EZT MERJÉTEK TOVÁBBÍTANI !!!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gergô! A 150 ezer forintos jóváírást akár kèt részletben is lehet teljesíteni. Ez a számla pl. egy házaspárnak is tökéletes lehet, ha együtt tudják vállalni az elvárt 150 ezer forint érkeztetését.

 2. Lné

  Minden csak a jobb módúaknak szól!
  Kinek van 150 ezer Ft nyugdíja pl. ?????????

  Legyen 100 ezer a határ legalább, talán ez már közelít a tömeges értékek felé, főleg a min.bér emelés után!
  Vagy kicsiknek ne legyen bankszámlája? Ezek az öregek, rabolják ki őket?
  Pedig ez van, sorba mondják fel a bankszámlájukat a magas szmla.vezetési díj miatt.

  Csak a vállalkozók, kereskedők…

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Lné! Létezik kifejezetten nyugdíjasoknak szóló bankszámla is igen kedvező feltételekkel.

 3. ibenny

  Ne vicceljetek már, a 150e nettó igencsak nem nagy összeg, ennyit egy főnek illik megkeresni (már elnézést, de én egyedül a dupláját keresem, a feleségem sem sokkal kevesebbet)!

 4. laja

  Tessék figyelmesen megnézni azt is, MEDDIG tartja a bank ezeket a feltételeket !!
  Nem örökké ám !! (erről nem szól a cikk…)

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Laja! Valóban, jelenleg ( 2016.01.04. után megnyitott Privilégium számlák esetében) 2019 március 01-ig érvényesek a kondíciók. Ez több, mint másfél év. Ha valaki most nyit egy ilyen számlát és a bank nem hosszabbítja meg az akciót, még akkor is bőven megéri.

 5. Csákó Bslázs

  €-ba kapom a fizetést….azt milyen arfolamon számolnak at Ft-ba milyen költségei vannak ?

 6. Zsolt

  Honnan nézzük, kinek sok, kinek kevés a 150 ezer Ft. El se tudnám képzelni hogy élnénk meg ha havi 150 ezer alatt lenne a keresetem/keresetünk. Csak a rezsi, meg a kaja nekünk és a gyerekeknek több ennél. Akkor hol van a többi költés?

 7. András

  Nem találok ERSTE értékesítési partnert, hogy Privilégium L számlát tudjak nyitni! Az Önök oldalán sem működik az a funkció amivel a számlanyitás kezdeményezhető.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves András! Kollégák megnézték, nekünk nem jelez semmilyen hibát. Ha továbbra sem sikerül, akkor kattintson a termékre és a kérdés boxban adja meg az adatait.

 8. SK

  Attól, mert Neked személy szerint kevesebb a jövedelmed, miért lenne átverés?
  (Egyébként a 150 teljesen átlagos, inkább alacsony fizetésnek számít ma).

 9. Sipos Enikő

  Az én tapasztalatom az Erste Banknál:

  Az Erste Bank lassú és hanyag ügyintézése okozta édesapám idő előtti halálát:

  2017. július 24-én súlyosan beteg édesapámmal kértük a PIN kód újra gyártását és lakcímére történő kiküldését. A bankfiók céges aláírásával vállalta kérésünk teljesítését.

  Többszöri panasz és sürgetés ellenére a PIN kód csak két és fél hónappal később, 2017. október 9-én érkezett meg a számlatulajdonos címére. Dacára annak, hogy az általános banki gyakorlat szerint, valamint az ügyintéző szóbeli ígérete szerint is a PIN kódnak 10 nap múlva meg kellett volna érkeznie a számlatulajdonos lakására. Az Erste Bank JOGCÍM NÉLKÜL visszatartotta a PIN kódot!

  A tragédia elkerülése érdekében:

  – Személyesen is és írásban is sürgettem a PIN kód kiküldését
  – Sürgősségi gyámeljárást kezdeményeztem.

  Az Erste Bank azonban megakadályozott:

  – A bankfiók dolgozói hamis és megtévesztó tájékoztatást adtak:
  1) Állításuk szerint nem postáznak ki PIN kódot. -Tekintet nélkül a bemutatott okmányra, ahol az Erste Bank cégszerű aláírással vállalta a postázást-
  2) Lekezelően és arogánsan beszéltek velem.
  – Írásban tett panaszaimra kapott válaszok:
  1) Nem vállalnak felelősséget alkalmazottjuk szóbeli tájékoztatásáért.
  2) Több mint egy hónap után tájékoztattak, hogy„Technikai ok” miatt nem postázták a PIN kódot. Semmilyen lépést nem tettek annak érdekében, hogy sürgősen orvosolják az elkövetett hibájukat.
  3) Bank titokra hivatkozva próbálták eltusolni az elkövetett hibát és kerülték ki a választ a kérdésemre, milyen jogcímen tartják vissza a PIN kódot.
  – MEGAKADÁLYOZTÁK A SÜRGŐSSÉGI GYÁMELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁT:
  2017. szeptember 8-án a Kormányhivatal Bp. XIV. kerület Gyámügyi Osztálya levélben adategyeztetési kéréssel fordult a bankfiókhoz. Iratbetekintési jogommal élve tudom, hogy a válság helyzetre való tekintettel a Kormányhivatal kétszer is (!) – szeptember 12-én és 14-én is emailben sürgette a választ a bankfiók vezetőjénél. Eredménytelenül.
  4) Minden egyes panasz tételnél és reklamációnál felhívtam a t. Erste Bank figyelmét arra, hogy édesapám súlyos beteg. A nyugdíjához és a megtakarításához való hozzáférés jogcím nélküli megtagadása lehetetlenné teszi ápolását és a szükséges gyógyszerek beszerzését. Ennek ellenére minden egyes esetben több hét múlva kaptam választ. Viszont semmilyen intézkedés nem történt a bankfiók által elkövetett hiba kiküszöbölésére.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez

2018. 09. 18.

Túl drága a bankszámlád? Szeretnéd költségeidet lejjebb szorítani? Az olcsóbb bankoláshoz célszerű a számlacsomagjaink költségeit szabályos időközönként átnézni. Ha egy évre tervezel, megmutatjuk, melyik megoldás lesz a legkedvezőbb a számodra....

Fapados bankszámlák: a legolcsóbbak egy helyen

2018. 09. 07.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a bankszámlánkat nem feltétlenül olyan alapvető célokra, műveletekre használnánk, mint például a munkabér érkeztetés, az állandó és az eseti átutalás, a csoportos beszedési megbízás, a bankkártyás...

Nem érted, miért kerül annyiba a bankszámlád? Megmutatjuk!

2018. 09. 05.

Magyarországon az utóbbi 5-10 évben a bankszámlák nagy átalakuláson mentek keresztül. Többször változott a kamatadó mértéke, bevezették, majd eltörölték az újabb terhet jelentő egészségügyi hozzájárulást, a pénzmozgásokat tranzakciós illetékkel sarcolták...

Többmilliós készpénzfelvétel: hol a legolcsóbb?

2018. 08. 30.

Ingatlan eladása, öröklés, általában ilyen élethelyzetekben kapjuk meg a kérdést: hol érdemes számlát nyitni, ha arról készpénzben szeretnénk felvenni egy nagyobb összeget? Lássuk a listát! Először is érdemes leszögezni, hogy...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.