MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ

Eggyel több ok, hogy Erste-s bankszámlád legyen

 • 2016.08.08.
 • szerző: bankmonitor.hu

Napjaink legkedveltebb lakossági számlacsomagja az Erste Privilégium „L” bankszámla. Érthető, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik, díjmentes szinte minden banki szolgáltatás. A számlacsomag népszerűségét pedig valószínűleg csak tovább növeli, hogy az újonnan debütált mobilbanki alkalmazással már útközben is elintézhetjük a legfontosabb bankügyeket.

Átlagos jövedelem (150 ezer) és aktív bankszámla használat mellett jelenleg a legolcsóbb megoldást az Erste Privilégium “L” számlacsomag jelenti. Többek között

 • nincs számlavezetési díj,
 • ingyenesek a netbanki és mobilbanki átutalások,
 • ingyen teljesülnek a csoportos beszedések, ráadásul
 • korlátlan számban lehet ingyenesen készpénzt felvenni a bank saját automatáiból (ATM).

Mi a helyzet mobilbank fronton?

A leggyakrabban használt netbanki funkcióikkal, mint

 • a számlaegyenleg és számlatörténet lekérdezés,
 • a saját számlák közötti átvezetés, valamint
 • az egyszeri forint átutalás

mind-mind felvértezték az alkalmazást.

Az Erste Bank azon kevés bankok közé tartozik, amelyeknél hétvégén és munkaszüneti napokon is azonnal teljesülnek a saját számlák közötti átvezetések, valamint a bankon belüli átutalások, ezért igen hasznos szolgálatot tehetnek ezek a funkciók. Hiszen, ha pénteken el is felejtünk gondoskodni arról, hogy elég pénz legyen a bankszámlánkon, akkor egy egyszerű átvezetéssel akár hétvégén is orvosolhatjuk a helyzetet.

Az alkalmazással persze nem csak bankon belülre lehet átutalni. Választhatunk a korábban már netbankon rögzített sablonok közül (így nem kell bankszámlaszámokkal bíbelődni), de minden további nélkül lehet új partnereknek is átutalni.

Az olyan egzotikus és kényelmi funkciók, mint a pénzküldés telefonszámra, csekkbefizetés, autópálya-matrica vásárlás, parkolás fizetése, stb. a mobilbankban közvetlenül nem elérhetőek. Azonban a többi Erste-s alkalmazás (MobilePay, Sorszámhúzó) elindítható a felületről, így akár ezek a funkcióik is könnyen használhatóak.

Csalódással tölt el bennünket azonban, hogy nincs lehetőség a bankkártya limitek módosítására, valamint az is, hogy a közkedvelt számla- és kártyainformációk push üzeneteken keresztül történő követése sem került be az alkalmazásba. Amint viszont ezek a hiányosságok pótlásra kerülnek, nehéz lesz a többi banknak az Erste Privilégium „L” bankszámla és mobilbank párosa ellen labdába rúgni.

Kíváncsi vagy, hogy neked is az Erste Privilégium „L” számlacsomag jelenti-e a legjobb megoldást? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen kiderítheted…

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

12 Hozzászólás

 • Gergő 2016-08-08 18:05:36 - Válasz

  Nagy átverés NEM !!! hol van ma átlag fizetés 150.000Ft Jó ha ennyi a brutó, nem hogy a nettó !!!!
  EZT MERJÉTEK TOVÁBBÍTANI !!!

  • bankmonitor.hu 2016-08-08 19:52:31 - Válasz

   Kedves Gergô! A 150 ezer forintos jóváírást akár kèt részletben is lehet teljesíteni. Ez a számla pl. egy házaspárnak is tökéletes lehet, ha együtt tudják vállalni az elvárt 150 ezer forint érkeztetését.

 • Lné 2016-08-09 10:00:27 - Válasz

  Minden csak a jobb módúaknak szól!
  Kinek van 150 ezer Ft nyugdíja pl. ?????????

  Legyen 100 ezer a határ legalább, talán ez már közelít a tömeges értékek felé, főleg a min.bér emelés után!
  Vagy kicsiknek ne legyen bankszámlája? Ezek az öregek, rabolják ki őket?
  Pedig ez van, sorba mondják fel a bankszámlájukat a magas szmla.vezetési díj miatt.

  Csak a vállalkozók, kereskedők…

  • bankmonitor.hu 2016-08-09 10:19:46 - Válasz

   Kedves Lné! Létezik kifejezetten nyugdíjasoknak szóló bankszámla is igen kedvező feltételekkel.

 • ibenny 2016-08-09 12:55:11 - Válasz

  Ne vicceljetek már, a 150e nettó igencsak nem nagy összeg, ennyit egy főnek illik megkeresni (már elnézést, de én egyedül a dupláját keresem, a feleségem sem sokkal kevesebbet)!

 • laja 2016-08-10 09:25:55 - Válasz

  Tessék figyelmesen megnézni azt is, MEDDIG tartja a bank ezeket a feltételeket !!
  Nem örökké ám !! (erről nem szól a cikk…)

  • bankmonitor.hu 2016-08-10 10:06:11 - Válasz

   Kedves Laja! Valóban, jelenleg ( 2016.01.04. után megnyitott Privilégium számlák esetében) 2019 március 01-ig érvényesek a kondíciók. Ez több, mint másfél év. Ha valaki most nyit egy ilyen számlát és a bank nem hosszabbítja meg az akciót, még akkor is bőven megéri.

 • Csákó Bslázs 2016-08-10 09:31:37 - Válasz

  €-ba kapom a fizetést….azt milyen arfolamon számolnak at Ft-ba milyen költségei vannak ?

 • Zsolt 2016-08-10 12:16:47 - Válasz

  Honnan nézzük, kinek sok, kinek kevés a 150 ezer Ft. El se tudnám képzelni hogy élnénk meg ha havi 150 ezer alatt lenne a keresetem/keresetünk. Csak a rezsi, meg a kaja nekünk és a gyerekeknek több ennél. Akkor hol van a többi költés?

 • András 2016-09-06 12:18:07 - Válasz

  Nem találok ERSTE értékesítési partnert, hogy Privilégium L számlát tudjak nyitni! Az Önök oldalán sem működik az a funkció amivel a számlanyitás kezdeményezhető.

  • bankmonitor.hu 2016-09-06 15:17:31 - Válasz

   Kedves András! Kollégák megnézték, nekünk nem jelez semmilyen hibát. Ha továbbra sem sikerül, akkor kattintson a termékre és a kérdés boxban adja meg az adatait.

 • SK 2016-12-15 09:14:56 - Válasz

  Attól, mert Neked személy szerint kevesebb a jövedelmed, miért lenne átverés?
  (Egyébként a 150 teljesen átlagos, inkább alacsony fizetésnek számít ma).

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.