Egy kérdés: 55 ezer Ft megtakarítás

Egy kérdés: 55 ezer Ft megtakarítás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-06-18
 

Egy olvasónk által megküldött banki tapasztalatot szeretnénk megosztani, mely rámutat arra, hogy néha elegendő mindössze egyetlen kérdés a bankfiókban több tízezer forintos költségteher megspórolásához. Kérdezzünk, hogy spórolhassunk!

Olvasónk által küldött levél változtatás nélkül:

„Sziasztok! Egy kisebb cégem van, gyakorlatilag alvó cég jelenleg a nem túl rózsás gazdasági környezet miatt. Ahhoz képest azonban, hogy bevétele szinte nincs a cégnek, nagyon sokat kiadást jelentett a havi 5500 Ft-os fix banki számlavezetési díj. Privát és céges számlám ugyanannál a banknál van, így legutóbb, amikor a bankfiókba mentem feltettem egy egyszerű kérdést. Nincs véletlenül egy olcsóbb számlacsomagjuk a cégem számára? Ez nekem így nagyon nem éri meg. Egy perc alatt kiderült, hogy van egy számlacsomag, mely mindössze 900 Ft-ba kerül havonta. A havi szinten 4600 Ft-os banki költség csökkenés évente 55000 Ft megtakarítást eredményezett. A banki kapcsolattartó nagyon korrekt volt: jelezte, hogy ha sok utalás lesz a számlán, akkor drágává tud válni ez a számlacsomag, így majd figyeljek, ha beindul a business… Figyelni fogok, most azonban a leginkább örülök, hogy egy kérdéssel jelentős költségtől sikerült megszabadulnom.”





Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés