Egy kérdés: 55 ezer Ft megtakarítás

szerző: Bankmonitor.hu
2013. 06. 18.

Egy olvasónk által megküldött banki tapasztalatot szeretnénk megosztani, mely rámutat arra, hogy néha elegendő mindössze egyetlen kérdés a bankfiókban több tízezer forintos költségteher megspórolásához. Kérdezzünk, hogy spórolhassunk!

Olvasónk által küldött levél változtatás nélkül:

„Sziasztok! Egy kisebb cégem van, gyakorlatilag alvó cég jelenleg a nem túl rózsás gazdasági környezet miatt. Ahhoz képest azonban, hogy bevétele szinte nincs a cégnek, nagyon sokat kiadást jelentett a havi 5500 Ft-os fix banki számlavezetési díj. Privát és céges számlám ugyanannál a banknál van, így legutóbb, amikor a bankfiókba mentem feltettem egy egyszerű kérdést. Nincs véletlenül egy olcsóbb számlacsomagjuk a cégem számára? Ez nekem így nagyon nem éri meg. Egy perc alatt kiderült, hogy van egy számlacsomag, mely mindössze 900 Ft-ba kerül havonta. A havi szinten 4600 Ft-os banki költség csökkenés évente 55000 Ft megtakarítást eredményezett. A banki kapcsolattartó nagyon korrekt volt: jelezte, hogy ha sok utalás lesz a számlán, akkor drágává tud válni ez a számlacsomag, így majd figyeljek, ha beindul a business… Figyelni fogok, most azonban a leginkább örülök, hogy egy kérdéssel jelentős költségtől sikerült megszabadulnom.”

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Ha befektetés, akkor most az aktivitásra szavazz!

2018. 06. 20.

A passzív befektetési alapok vagy az ETF-ek neve sokaknak ismerősen csenghet, főleg az utóbbi évek után, mikor nagy népszerűségre tettek szert. Ugyanakkor  a tőzsdék csúcsokat döntő szárnyalása után most úgy...

Megújul az MKB Bank – Mire érdemes figyelni? (x)

Az MKB Bank Zrt. új informatikai rendszer használatára áll át, amely kizárólag a Bank tervezett, időszakos informatikai leállásával valósítható meg. Az informatikai leállás időtartama: 2018. június 29. (péntek) 17:45 órától...

Blogajánló

  • alapblog

    Tények – különkiadás

    – Kínai tőzsde kétéves minimumon: – A BUX index 4 nagy komponense közül kettő egyértelmű hosszú távú eső trendben (Mtelekom, Richter), kettő gyanúsan tapad az...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.