Betöltés

Egy millió forintot nyerhetsz szabadfelhasználású hiteled kiváltásával

szerző: Bankmonitor.hu
2016-01-27

Hitelkiváltás hallatán talán neked is csak a lakáshitel kiváltása jut eszedbe. Szerencsére ma már számos bank kínál kedvező hitelkiváltási lehetőséget abban az esetben is, ha szabad felhasználású hiteled van. Ráadásul egyéb, nem ingatlanfedezetes hitelt is össze tudsz rendezni, így csökkentve a törlesztődet. Ezeket a hiteleket is érdemes időnként felülvizsgálni. Példával mutatjuk be, hogy több millió forintot is spórolhatsz.

Talán neked is szabad felhasználású hiteled van és szeretnéd kihasználni az alacsony kamat előnyét. Ne bosszankodj többé azon, hogy a barátaid mennyivel kevesebbet fizetnek ugyanazért a hitelért.

Ne fizess többet feleslegesen!

Ha pl. 2012 februárjában vettél fel szabadfelhasználású hitelt, ezt annak idején átlagosan 11,42% kamat mellett kaptad meg, egy éves kamatperiódussal. Ez azt jelenti, hogy ha 20 évre vettél fel 7 millió forint hitelt, a törlesztőd nagyjából 76 000 forintról indult.

Egy év elteltével az átlagos kamat 13,59%-ra módosult, a törlesztőd pedig 10 ezer forinttal nőtt. 2014 elejére a kamat 10,92%-ra esett, a törlesztőd pedig valahol 75 ezer forint körül járhatott. 2015 elején tovább esett az átlagos kamat 4,54%-ra, ami nagyjából 50 ezer forintos törlesztőt jelent.

A számodra optimális terméket kiválaszthatod kalkulátorunk segítségével

Bankmonitor

Keress a legjobb
Lakáshitel
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mennyit fizetnél most ezért a hitelért?

2016 év elején a fennálló tartozásod nagyjából 6,2 millió forint. Idén ezt az összeget akár már 4,2%-os kamattal is felveheted, ami 44 587 forintos kiadást jelent havonta. De ha csupán az átlagot nézzük, akkor is kedvezőbb, 6,01%-os kamattal és átlagosan 50 ezer forintos törlesztővel kaphatod meg ezt a hitelt.

                    Törlesztőrészlet és kamat változása 2012-2016. között
                     (7 millió Ft, 20 éves futamidő, 1 éves kamatperiódus)             

Ha nem váltasz, egy 2012 év elején felvett 7 millió forint összegű szabadfelhasználású hitelre 13 millió forint körüli összeget fizetsz vissza 20 év alatt.

Ha most lépsz és kiváltod a hiteledet, a teljes visszafizetés – beleszámolva az első 4 évben kifizetett 3,4 millió forintot is, nem egészen 12 millió forintból is megúszhatod.

Mikor élj a hitelkiváltással?

  • Ha sokallod a jelenlegi törlesztődet,
  • Ha plusz szabadon elkölthető összegre van szükséged,
  • Ha több bank felé tartozol és hiteleidet összerendeznéd.

Milyen feltételeknek kell megfelelned?

A legfontosabb, hogy a bankok csak akkor váltják ki a hiteledet, ha nem estél fizetési késedelembe az elmúlt egy évben. Ezt természetesen igazolással is alá kell támasztanod.

Megvizsgálják, hogy a munkabéred elegendő-e a hiteltörlesztéshez, lekérdezik a KHR-t, felmérik a fedezetül felajánlott ingatlant.

Pontosan úgy működik, mint egy teljesen új hitelkérelem… hiszen valójában az is.

Mennyibe kerül?

A bankok által meghirdetett akciók ezeket a hiteleket is érintik, így jó eséllyel az előre fizetendő díjak nagy részét ki sem kell fizetned, vagy utólag jóváírják a számládon.

Ezért már megéri lépni! Te mit gondolsz?

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Számot adunk a legjobb lakáshitelekről!

2018. 07. 22.

A kalkulátoraink jóvoltából a banki termékek friss kondícióit nagyon könnyedén le tudjuk kérni, mostani írásunkban a körképünk a lakáshitelekről szól. Az összkép nem olyan rossz, mint gondolnánk, az áprilisi körképünkkel...

Addig vegyünk fel lakáshitelt, amíg olcsón adják!

2018. 07. 18.

Nagyot változott a lakáshitelek kamata az utóbbi három hónapban. A hozamok emelkedése május és július között a hitelkamatok emelkedését eredményezte. A hiteligénylőknek ez komoly próbatételt jelenthet. A CashMester új részében...

Akár százezreket is megspórolhatsz a meglévő hiteleden!

2018. 07. 17.

Mikor éri meg elgondolkozni a hitelkiváltáson, azaz a meglévőhitelünk helyett olcsóbbat keresni? Praktikus információk és a leggyakoribb hibák.  A számunkra elérhető hitel kamatszintjét és egyéb kondícióit alapvetően az igazolt jövedelem...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.