Egy mozdulattal lehet befektető (X)

Egy mozdulattal lehet befektető (X)
Hirdetés

Cikk2013-10-24
 

Munkára fogni megtakarított pénzünket nem nagyobb feladat, mint elindítani egy csoportos beszedést. A többség mégis úgy véli, hogy a befektetés, illetve az általa megszerezhető hozam, nyereség csak a gazdagok és az üzletemberek kiváltsága. Pedig ez nem így van. Bárki könnyedén gondoskodhat megtakarítása értékállóságáról és gyarapításáról. Például az értékpapírpiacon, ahová most egy akár díjmentes megbízással bármikor beléphetünk.

Rendkívül alacsony a magyarok kockázatvállalási kedve, ha megtakarításról, befektetésről van szó. Az emberek 82%-a minimális, vagy csak alacsony kockázatot hajlandó vállalni – derül ki az OTP Öngondoskodási Index kutatásából, melynek friss eredményeit október végén publikálja a bank. Pedig a befektetés nem feltétlenül jelent nagyon magas kockázatot. Erre számos megoldás kínálkozik, melyhez az első lépés, egy értékpapírszámla nyitása, amely szinte bármelyik bankfiókban elintézhető.

Merjünk befektetni!

Az értékpapírszámlára havonta – akár egy közüzemi számla csoportos beszedésénél – utalhatunk bizonyos összeget, és egy állandó megbízással azt is megszabhatjuk, hogy a befektetési jegyek révén milyen típusú alapba kerüljön a pénzünk. A tőkegarantált, ám alacsonyabb hozamútól a kockázatosabb, ám nagyobb nyereséggel kecsegtető alapokig széles a tárház, mi magunk dönthetünk róla, hogy például kötvényekben, részvényekben, vagy ingatlanokban forogjon a vagyonunk.

Az értékpapír vételi megbízás már havi tízezer forintos összeggel elindítható, a megbízást pedig a bank az általunk választott tárgynapon teljesíti, vagyis fekteti be az összeget. Ráadásul az OTP-nél december 31-ig az állandó értékpapír vételi megbízás megadása, módosítása, visszavonása díjmentes, sőt, a néhány népszerű befektetési alap esetében a tranzakciós díj mértéke szintén nulla.

Idén január 1-jén befektetett pénzével október 18-ig az OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap révén 2,66%-os, az Optimával 5,04%-os, az OTP Ingatlanbefektetési Alappal 5,45%-os, a Supra Alappal 7,68%-os, a Maximával 9,09%-os, míg az Abszolút Hozam Alappal 11,79%-os nominális hozamot érhetett el az, aki a fenti befektetési termékeket választotta. Ez is jól mutatja, hogy a magasabb hozam érdekében érdemes magasabb kockázatot vállalni.

Hirdetés