Betöltés

Egy zsák pénzt kapott a bankok friss kihívója

szerző: Bankmonitor.hu
2018-05-01

A közelmúltban írtunk a Revolutról, amely nagy reménységnek számít a bankszektorban, mint alternatív szolgáltató, és már ma is bő 10 ezer magyar ügyfél használja a szolgáltatását. A londoni cégben elég nagy potenciált látnak a befektetők is, hiszen a legújabb körös tőkebevonáskor 250 millió dollárt kaptak a globális terjeszkedéshez. Ez alapján most 1,7 milliárd dollárra becsülik a cég értékét.

A Revolut alapvetően azért jött létre, hogy az ügyfeleik képesek legyenek a világ 150 devizájában fizetni, méghozzá a valós devizaárfolyam mellett (váltási költségek nélkül). Az eredetileg egy betéti kártyás rendszerre épülő modellt mára kibővítették, hiszen folyószámlát is lehet náluk vezetni, kriptopénzekkel is kereskedhetünk, valamint egyes biztosításokat is köthetünk rajtuk keresztül.

Jelenleg 1,7 millió felhasználójuk van, de a várakozásaik egészen elképesztőek, 5 éven belül 100 millió ügyfélt akarnak elérni. Összehasonlításképpen a mostani 1,7 millió felhasználóból 250 ezer az, aki napi szinten aktívnak tekinthető, de napi szinten a feliratkozók száma 6000-8000-rel nő.

Több versenytársa is van a cégnek, így például a magyarok körében népszerű TransferWise vagy a Monzo, de a Revolut vezetője szerint a következő 5 évben a sok versenytársból mindössze 3-5 maradhat. A nagy előnye a vezérigazgató szerint a Revolutnak, hogy egy globális banki alternatíva akarnak lenni és nem csak egy helyi bank versenytársa, ahogy a többiek.

Ígéretes, hogy a mostani 250 millió dolláros befektetést egy olyan csoport rakta össze, akinek a vezetője a DST Global, ami a Facebook és a Spotify korai befektetői között is ott volt. A vezérigazgató szerint a Revolut néhány éven belül eljuthat arra a szintre, hogy a tőzsdére lépjen. Pontos időpont természetesen még nincsen, meg kell erősödniük és ha 10-20-50 milliárd dolláros céggé nőnek, akkor már releváns lesz a tőzsdei megjelenés.

Mindezek alapján érdeklődve várjuk a fejleményeket, hiszen mint azt a korábbi példa is mutatja, elég sok pénzt kaptak ahhoz, hogy az ambiciózus növekedési terveiket valóra váltsák. Mindez nekünk magyaroknak is jó lehet, hiszen ha lehet már forintban is számlát vezetni náluk, akkor fognak igazán alternatívát jelenteni egy hazai banknak.

Címkék:

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Egy zsák pénzt kapott a bankok friss kihívója

2018. 05. 01.

A közelmúltban írtunk a Revolutról, amely nagy reménységnek számít a bankszektorban, mint alternatív szolgáltató, és már ma is bő 10 ezer magyar ügyfél használja a szolgáltatását. A londoni cégben elég...

Felforgatja a hazai bankolást az új üdvöske?

2018. 04. 02.

A Bankmonitornál több olyan érdeklődővel találkoztunk már, akik használják a magyar piacon mindösszesen két éve elérhető Revolut szolgáltatásait. Azt elöljáróban is jó, ha tudjuk, hogy nem egy hagyományos bankról van...

Mit tegyek, ha eladtam a lakásom, de a vevő euróban fizet?

2017. 09. 08.

„Vevő a lakásomat euróban fizetné átutalással. A banknál vezetett számlámra deviza árfolyamon számolják a beérkező eurós utalást. Jobban járok, ha eurós bankszámlát nyitok? Melyik banknál tudom ezt a legkedvezőbben megtenni?...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.