Betöltés

Egymással beszélgető okostelefonok? Ez a jövő!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-12-09

Ma még sokan csak áhítoznak saját okostelefonra, de néhány éven belül ez a technológia végleg kiszorítja a hagyományos mobiltelefonokat a mindennapi életből. Az okostelefonok egyeduralkodóvá válásával megváltoznak mobil használati szokásaink is. Lássuk, mit hozhat a jövő?

Okostelefon. A jövő egyértelműen erről a készülékről fog szólni. Az Ericsson mobiltechnológiai cég Mobilitási jelentése szerint 5 év múlva, azaz 2020-ig a világ 6 éven felüli lakóinak 90 százaléka használ majd okostelefont. Az előfizetések száma nagyjából eddigre éri el a 6,1 milliárd darabos csúcsot. A növekedés motorja azonban nem az USA és még csak nem is Európa lesz, hanem Kína és India. Előbbi esetében csak 2014 harmadik negyedében 18 millióan India esetében pedig 12 millióan fizettek elő mobilszolgáltatásra. Ha ez így megy tovább, az év végére világszerte 800 millió új előfizetővel bővül a mobilosok tábora.

Az okostelefonok futótűzszerű elterjedésének oka egyszerű: a gyártás tömegessé vált, ami miatt egyre olcsóbban lehet készülékhez jutni, ráadásul a hálózatok folyamatos bővülésével gyakorlatilag a világ bármely pontján használhatjuk a mobilunkat. Az okostelefonok egyeduralmát pedig jól mutatja, hogy idén a harmadik negyedévben már az eladott készülékek 70 százaléka okostelefon volt, miközben 2013 hasonló időszakában ez az arány „csak” 55 százalék volt. Van még azonban hova fejlődni, hiszen a jelenleg használatban lévő készülékeknek csupán 37 százaléka okostelefon. Az Ericsson úgy számol, hogy 2020-ra a jelenlegi 2,7 milliárdról 6,1 milliárdra nő meg az okostelefon előfizetések száma a világban.

Okostelefonra vágysz? Most elég nagy kedvezménnyel juthatsz hozzá. Nézd csak meg az alábbi ajánlatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

És hogy mire fogjuk használni okostelefonjainkat? Videók nézésére! Ahol már ma is működik a 4G hálózat ott a mobilforgalom 55 százalékát ez a tevékenység adja. Ezt felismerve a szolgáltatók szinte az összes mobilon elérhető szolgáltatáshoz igyekeznek filmeket mellékelni. A hírekben, a reklámokban, a közösségi médiában egyre jobban elterjednek a videó tartalmak. A jelenség miatt arra lehet számítani, hogy a jövő telefonjainak egyre jobb lesz a képminősége és várható a képernyő méretének növekedése is. Az Ericsson jóslata szerint 2020-ra a világ teljes mobilforgalmának 55 százalékát a videók teszik majd ki.

2020-ra a most még kiépülőben lévő 4G hálózat ideje lassan lejár és helyét a lényegesen többet adó 5G fogja átvenni. Ezzel párhuzamosan új, ma még nem látható technológiák terjedhetnek el, amelyek a mobiltelefonok közötti kommunikációra fognak épülni – áll az Ericsson Mobilitási jelentésében.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:
Kapcsolódó tartalmak
A Huawei bemutatja a jövőt
2018. 09. 01.

A kínai magáncégek közül 2017-ben a Huaweinek lett a legtöbb bevétele, mely 15,7 százalékkal, 88,8 milliárd dollárra nőtt. A mobiltelefon értékesítésben a Samsung után a 2. a világon és a...

Rákattantak az emberek a mobilfizetésre
2018. 06. 21.

Már öt kereskedelmi banknál is elérhető Magyarországon a mobilfizetés, a tavalyi évhez képest brutális növekedés következett be a bolti fizetésekkor. Úgy látszik, hogy a plasztikkártya helyett sokan a mobiljukat használják...

El sem hinnéd, mit tartogat a jövő
2016. 06. 28.

A digitális forradalom a szemünk előtt zajlik, lassan már ott tartunk, hogy fontosabb szerepet tölt be az életünkben az okostelefonunk, mint a pénztárcánk. A fejlődés nem áll meg, egy neves...

Blogajánló
  • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

    Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.