Egyre többen élünk a bankkártyánkhoz kapcsolódó utasbiztosításunkkal!

szerző: Bankmonitor.hu
2013. 09. 07.

Egyre többen ismerik fel a bankkártyákhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokban rejlő előnyöket és veszik aktívan igénybe a plasztikhoz kapcsolható külföldi utasbiztosításokat – erről tanúskodnak az AIG Magyarország adatai. A jelenség egyáltalán nem meglepő, hiszen a kártyás biztosítások ma már komoly riválisai a klasszikus utasbiztosítási termékeknek.

Az ügyfelek kegyeiért folytatott intenzív versenynek köszönhetően egyre több pénzintézet döntött úgy az elmúlt években, hogy nagyobb hangsúlyt helyez a különböző kiegészítő szolgáltatásokra, többek között a bankkártyákhoz kapcsolódó külföldi utas-, baleset- és poggyászbiztosításokra. Ennek fényében mára a nagybankok zöménél a szolgáltatás már a legolcsóbb bankkártyához is igénybe vehető. Több bankkártyához alapvetően kapcsolódik ilyen típusú biztosítás, míg másokhoz külön igényelnünk kell. Általánosságban azonban elmondható, hogy egy dombornyomott kártya nagyobb eséllyel tartalmaz az éves kártyadíjba beépített biztosítást, mint elektronikus társa. Persze ne legyünk naivak! A többletszolgáltatás természetesen többletköltséggel is jár.

A biztosító tapasztalatai alapján egyre tudatosabbak vagyunk, hogy bankkártyánkhoz milyen utasbiztosítás kapcsolódik. Saját tapasztalatunk alapján a bankok többségénél viszonylag könnyen megtalálható, hogy mennyibe kerül a szolgáltatás, az azonban, hogy mit fedez a biztosítás, már jelent némi kihívást (nem egy alkalommal a biztosítót kell felkeresnünk, hogy megtudjuk, milyen értékhatárokkal működik a szolgáltatás).

A biztosító megítélése szerint a felkészültebb ügyfelek a szerint is választanak számlavezető bankot, vagy bankkártyát, hogy ahhoz milyen utasbiztosítási terméket kapnak. Persze fontos szempont lehet a kiegészítő szolgáltatások köre egy bankválasztás során, mégis mi az ingyenesen letölthető e-bookunk erre vonatkozó részét ajánlanánk figyelmedbe!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Csoportos biztosításról lévén szó a kártyához tartozó biztosítások kedvező alternatívát jelentenek a klasszikus utas-, baleset- és poggyászbiztosításokkal szemben. Az ilyen típusú biztosításoknál bankunk szerződik a biztosítótársasággal, és vásárol egy közös, mindenkire kiterjedő biztosítást. Ezek annyiban térnek el az általunk vásárolható klasszikus biztosításoktól, hogy nem személyre szabottak, mindenkire ugyanazok a feltételek vonatkoznak, ezáltal lehetnek lényegesen olcsóbbak.

Néhány jó tanács!

 1. Lehetőség szerint ne az utazást megelőző napon szánjuk el magunkat a biztosítás megkötésére, főként, ha szeretnénk elkerülni a kellemetlen meglepetéseket.
 2. Fontos, hogy mindenképpen alaposan tájékozódjunk a részleteket illetően:
  • tanulmányozzuk át a feltételeket (pl. mire terjed ki a szolgáltatás, mely országokban érvényes a biztosítás),
  • jegyezzük meg, hol és hogyan jelezhetjük a káreseményt (asszisztencia szolgálat elérhetősége),
  • milyen segítséget vehetünk igénybe, illetve
  • mekkorák azok a kártérítési összegek, amelyekre számítani lehet.

Persze, ha úgy ítéljük meg, hogy a bankunk által kínált biztosítás értékhatárai számunkra nem kielégítőek, akkor még mindig köthetünk egy klasszikus biztosítást akár az interneten.

Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan hat rád az MNB hitelpiaci szigorítása?

Októbertől változik a lakáshitelezés szabálya Magyarországon. Az MNB tegnapi bejelentése értelmében az igazolt jövedelem csak kisebb mértékben terhelhető majd meg hiteltörlesztéssel. Mit jelent mindez az átlagos hitelfelvevő számára? Mennyivel csökken...

Elszálltak a hozamok, mi lesz a hitelemmel?

Joggal vetődik fel a lakáshitelesekben a kérdés, és mivel sok tévhit kering a témáról, gyorsan összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hozamemelkedés hatásairól. A legfőbb megállapítás, hogy aki fix kamatú hitelt...

A jegybank teszi a dolgát – De mennyire független?

2018. 06. 18.

Az elmúlt években a magyar jegybank soha nem látott szintekre tudta levinni a kamatok szintjét. Azt természetesen be kell látni, hogy a jegybank tevékenysége egyáltalán nem független a nemzetközi környezettől....

Blogajánló

 • alapblog

  180 ezer forint nettóért sem

  Nem tudsz valakit, aki beállhatna ide?  – kérdezte ismerősöm keservesen, aki kisboltjában tulajdonosként a pult mögött állt. Nem a munkára panaszkodott ő, de ha tulajdonosként...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.