Eladja magyarországi biztosítási üzletágát az Aegon

Eladja magyarországi biztosítási üzletágát az Aegon
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-11-29
 

A VIG (Vienna Insurance Group) megveszi a holland Aegon biztosító közép- és kelet-európai részlegét – közölte a tőzsdén is jegyzett osztrák cég vasárnapi közleményében.

A vételár 830 millió euró, a tranzakció véglegesítése 2021 második felévére várható. Az osztrák cég ezzel megszerzi az Aegon biztosítási üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban, és ezekben az országokban egyúttal átveszi a biztosítótársaságokat az élet- és nem életbiztosítások területén, a nyugdíjbiztosítókat valamint a vagyon- és eszközállományt. A vétel a kötelező felügyeleti és versenyjogi engedélyek birtokában jöhet létre.

A társaság megvételével a VIG piacvezető pozíciót érhet el Közép- és-Kelet-Európában, és Magyarországon az első helyre kerülhet a biztosítási piacon. Ebből kifolyólag a VIG szélesíteni kívánja tevékenységi területét elsősorban a nyugdíjkasszák területén,  mely tevékenységet – az életbiztosítások mellett – először Törökországban akarja elkezdeni.

Az Aegon hazai története 1949-re nyúlik vissza, akkor kezdte meg működését az Állami Biztosító Nemzeti Vállalat, mely széles rétegeknek nyújtott biztosítási szolgáltatásokat. A társaságot 1992-ben privatizálták, mely során a holland központú biztosítási világcég, az Aegon szerzett többségi tulajdont a vállalatban.

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Hirdetés