Ennél olcsóbb hitel nincs! Számolj utána!

szerző: Bankmonitor.hu
2014. 01. 30.

Brutálisan olcsó hiteleket kínál a hazai kis-és közepes vállalkozásoknak a kereskedelmi bankokon keresztül a Magyar nemzeti Bank. Ez a Növekedési Hitelprogram 2., amelynél olcsóbb kölcsönt sem a múltban, sem a jövőben nem nagyon lehet majd találni a piacon. Bátran kijelenthetjük: aki ebből kimarad, lemarad! Számold ki, a te vállalkozásod vajon kaphat-e olcsó hitelt?

Mire lehet hitelt felvenni?Az NHP 2. keretében az új hitelek felvételét szeretné ösztönözni a Magyar Nemzeti Bank. Ezért a következő célok megvalósítására érdemes igényelni:

 • Beruházás. Gép, felszerelés beszerzése vagy legalább 10 százalék tulajdonjogot jelentő részesedés megvásárlására.
 • Forgóeszköz finanszírozás. Készletek, vevői követelések kezelésére.
 • EU előfinanszírozás. Vissza nem térítendő uniós támogatásokhoz.
 • Hitelkiváltás. A fenti célokra felvett drágább hitel kiváltására.

Az NHP 2. keretében nem lehet hitelt felvenni:

 • lakóingatlan vásárlásra, felújításra
 • személygépkocsi vásárlásra
 • korábban saját forrásból megvett eszközök utófinanszírozására
 • átstrukturált vagy 90 napon túl lejárt hitel kiváltására

Az egy vállalkozás által felvett hitel összege 3 millió és 3 milliárd forint között lehet. A bankok a hitel után legfeljebb 2,5 százalékos kamatot számíthatnak fel. A program 2013. október 1 és 2014 december 31 között fut. 
Több mint 11 hónap áll tehát rendelkezésre a döntéshez és az igénylési folyamat lebonyolítására, de kalkulátorunkkal már most megtudhatod, vállalkozásod kaphat-e hitelt az NHP 2 program keretében!
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan hat rád az MNB hitelpiaci szigorítása?

Októbertől változik a lakáshitelezés szabálya Magyarországon. Az MNB tegnapi bejelentése értelmében az igazolt jövedelem csak kisebb mértékben terhelhető majd meg hiteltörlesztéssel. Mit jelent mindez az átlagos hitelfelvevő számára? Mennyivel csökken...

Elszálltak a hozamok, mi lesz a hitelemmel?

Joggal vetődik fel a lakáshitelesekben a kérdés, és mivel sok tévhit kering a témáról, gyorsan összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hozamemelkedés hatásairól. A legfőbb megállapítás, hogy aki fix kamatú hitelt...

A jegybank teszi a dolgát – De mennyire független?

2018. 06. 18.

Az elmúlt években a magyar jegybank soha nem látott szintekre tudta levinni a kamatok szintjét. Azt természetesen be kell látni, hogy a jegybank tevékenysége egyáltalán nem független a nemzetközi környezettől....

Blogajánló

 • alapblog

  180 ezer forint nettóért sem

  Nem tudsz valakit, aki beállhatna ide?  – kérdezte ismerősöm keservesen, aki kisboltjában tulajdonosként a pult mögött állt. Nem a munkára panaszkodott ő, de ha tulajdonosként...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.