Betöltés

Ennél olcsóbb hitel nincs! Számolj utána!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-01-30

Brutálisan olcsó hiteleket kínál a hazai kis-és közepes vállalkozásoknak a kereskedelmi bankokon keresztül a Magyar nemzeti Bank. Ez a Növekedési Hitelprogram 2., amelynél olcsóbb kölcsönt sem a múltban, sem a jövőben nem nagyon lehet majd találni a piacon. Bátran kijelenthetjük: aki ebből kimarad, lemarad! Számold ki, a te vállalkozásod vajon kaphat-e olcsó hitelt?

Mire lehet hitelt felvenni?Az NHP 2. keretében az új hitelek felvételét szeretné ösztönözni a Magyar Nemzeti Bank. Ezért a következő célok megvalósítására érdemes igényelni:

 • Beruházás. Gép, felszerelés beszerzése vagy legalább 10 százalék tulajdonjogot jelentő részesedés megvásárlására.
 • Forgóeszköz finanszírozás. Készletek, vevői követelések kezelésére.
 • EU előfinanszírozás. Vissza nem térítendő uniós támogatásokhoz.
 • Hitelkiváltás. A fenti célokra felvett drágább hitel kiváltására.

Az NHP 2. keretében nem lehet hitelt felvenni:

 • lakóingatlan vásárlásra, felújításra
 • személygépkocsi vásárlásra
 • korábban saját forrásból megvett eszközök utófinanszírozására
 • átstrukturált vagy 90 napon túl lejárt hitel kiváltására

Az egy vállalkozás által felvett hitel összege 3 millió és 3 milliárd forint között lehet. A bankok a hitel után legfeljebb 2,5 százalékos kamatot számíthatnak fel. A program 2013. október 1 és 2014 december 31 között fut. 
Több mint 11 hónap áll tehát rendelkezésre a döntéshez és az igénylési folyamat lebonyolítására, de kalkulátorunkkal már most megtudhatod, vállalkozásod kaphat-e hitelt az NHP 2 program keretében!
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez

Túl drága a bankszámlád? Szeretnéd költségeidet lejjebb szorítani? Az olcsóbb bankoláshoz célszerű a számlacsomagjaink költségeit szabályos időközönként átnézni. Ha egy évre tervezel, megmutatjuk, melyik megoldás lesz a legkedvezőbb a számodra....

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.