loading

Mennyi a havi törlesztője most 3, 5 és 7 millió forint személyi kölcsönnek?

Sok mindentől függ, hogy valaki milyen kamattal juthat fedezet nélküli, szabad felhasználású személyi kölcsönhöz, ezért fontos tisztában lenni a költséget befolyásoló tényezőkkel. A Bankmonitor.hu szakértői összegyűjtötték a legfontosabb szempontokat, valamint tippeket is adnak ahhoz, hogy minél olcsóbb legyen a kölcsön.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Egy személyi hitel összköltsége több elemből áll össze, így a kamaton kívül a szerződéskötési díjat, a folyósítási jutalékot és az esetlegesen fizetendő havi számlavezetési díjat is érdemes figyelembe venni választáskor. Ezek közül – ha van ilyen – a szerződéskötési díjat és a folyósítási jutalékot – ráadásul magából a hitelből „csípi” le a bank, vagyis ezekkel csökken az átutalt pénz összege. A havi számlavezetési díj ezzel szemben folyamatos kiadást jelenthet, egészen addig, amíg a kölcsönt teljes egészében vissza nem fizettük. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint van olyan bank, ahol csak a számlavezetés 500 forint kiadást jelent minden egyes hónapban, ami elsőre talán nem tűnik jelentősnek, ám 5 éves futamidőnél ez már 30 ezer forintot jelent összességében. A folyósítási jutalék általában a hitelösszeg 1%-a, de a legtöbb bank ezt elengedi, mint ahogy szerződéskötési díjjal is kezelési költséggel is ritkán találkozhatunk.

3, 5 és 7 millió forint személyi kölcsön havi törlesztője

Éppen a sokfajta költségelem miatt a személyi kölcsönöket célszerű nem kamat, hanem THM – teljes hiteldíj-mutató – alapján összehasonlítani, ami tartalmazza a kamaton felül a hitelfelvételhez kapcsolódó egyéb költségeket is. Előfordulhat például, hogy egy személyi kölcsönt alacsonyabb kamattal kínál a bank, ám közben az egyszeri költsége magasabb, ám az ilyen turpisságot a THM hamar „lefüleli”. Még érzékletesebb azonban, ha az úgynevezett teljes visszafizetendő összegeket vetjük össze, hiszen két bank 3 millió Ft összegű személyi hitele között 5 év alatt akár 800 ezer Ft felett is lehet a különbség.

Hogy milyen kamattal kapunk személyi hitelt, az sok esetben attól is függ, hogy mekkora jövedelmet tudnunk igazolni a bank felé. A bankok ugyanis jellemzően kedvezőbb kondíciókat adnak a jól keresőknek, mint a kisebb jövedelműeknek. Ennek praktikus magyarázata van: a bankok úgy spekulálnak, hogy ugyanakkora törlesztőt magasabb jövedelemből valószínűleg könnyebb lesz kigazdálkodni.

személyi kölcsön kalkulátor szerint azonban nem jelent szignifikáns kamatelőnyt jelenleg a magasabb jövedelem, sőt, ahogy az a táblázatunkban is látszik, a legdrágább ajánlat kamata és havi törlesztője még akár magasabb is lehet. Ez ezért lehetséges, mert magasabb jövedelemmel már több bank ajánlatából válogathatunk. Amennyiben például 7 millió forint személyi hitelt vennénk fel 5 éves futamidőre, akkor 300 ezer forint nettó jövedelemmel 8 bank ajánlatából választhatunk, míg 500 ezer forint keresettel 20 hitel lesz elérhető. Ez pedig azért fontos, mert a bankok nagyon különböző feltételeket szabnak az igénylőkkel szemben, így könnyen előfordulhat, hogy az egyik bank megadja a kért hitelt, miközben a másik nem. Ezért annál jobbak az esélyeink, minél több bank hiteléből válogathatunk. Bevált módszer az igazolt jövedelem növelésére, hogy az igénylő adóstársat is bevon a szerződésbe, így kettejük jövedelme összeadódik, így ez alapján ad ajánlatot a bank.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi hitel.
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Kapcsolódó tartalmak
Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból

A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s...

Blogajánló
 • alapblog Forgatókönyvek egy témára: sorsunk a következő húsz esztendőben

  Visszafogottan szólva is nem sok jó vár az emberiségre a következő két évtizedben. Leegyszerűsítetten ez a mondanivalója az amerikai hírszerzőügynökségek összesített jelentésének, amit négy évente...

 • KonyhaKontrolling Így (ne) gazdagodj meg az interneten!

  Már régóta érdekel az internetes pénzkeresés témaköre, ezért rengeteg időt töltöttem el ennek a piacnak a tanulmányozásával. Minél mélyebbre ástam, annál több fantasztikus lehetőséget találtam és annál többen akarták megtanítani az internetes gazdagság titkát. Ez a piac azért nagyon kényes, mert a gazdagság (és egészség) akármennyi pénzt megér. Tehát ha 10 milliót kérnek a biztos Tovább olvasom "Így (ne) gazdagodj...

 • Haszon.hu Viccnek indult, mégis óriásit megy a mém inspirálta kriptovaluta

  Az elmúlt 24 órában 73 százalékkal nőtt a Dogecoin kriptovaluta értéke, ezzel már közel jár a 20 milliárd dolláros piaci kapitalizációhoz. 2013-ban Jackson Palmer és Billy Markus alkotta meg a mém-ihlette kriptovalutát, amivel a digitális pénznemek rogamos elterjedését akarták kifigurázni. Poénnak szánták, mégis egyre komolyabban eredményeket produkál az alkotásuk. Egy év alatt közel 7000 százalékkal emelkedett a Dogecoin értéke, ami...