Érdemes kerülnöd egy olcsóbb benzinkút miatt?

 • 2014.04.05.
 • szerző: bankmonitor

Újabb tetőponton a benzinárak. Sokan keresik az olcsóbb kutakat, ahol 10 – 20 forinttal is olcsóbban lehet hozzájutni az üzemanyaghoz, mint a legdrágább kutakon. De mennyit érdemes kerülni a kedvezőbb árak miatt? Kiszámoltuk!

Április másodikával a benzin átlagos ára 417 forintra rúgott. Mint általában most is találhatunk 15-20 forintos különbséget az egyes benzinkutak árai között. Ezért egy átlagos, 7 literes fogyasztást feltételezve kiszámoltuk, hogy mekkora utat tehetünk meg a különbözetből. Több lehetőséget is figyelembe vettünk: ha 30, 40, vagy 50 litert tankolunk egy alkalommal. A megtehető kilométereket a következő grafikon szemlélteti:

benzinkutkereses20140405

Jól látható, hogy minél olcsóbb egy benzinkút, annál inkább megéri kitérőt tenni. Ahogy annál nagyobb mozgásterünk van, minél többet tankolunk: 50 liter tankolása és 20 forintos különbözet esetén 34 kilométert mehetünk pluszban, míg 30 liter és 10 forintos különbség esetén ez csak 11 kilométer. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogyha ekkora kitérőket tettünk (az oda és a visszaútnak is bele kell férnie), akkor nem spóroltunk, hanem ott járunk, mintha tankoltunk volna egy drágább kúton. Ha pedig ezeknél a kilométereknél nagyobb kerülőt tettünk, akkor spórolás helyett csak pénzt dobtunk ki az ablakon.

Nem csak a benzinen lehet spórolni! Egy jól megválasztott bankszámlával akár évi 10 ezer forintot is megtakaríthatunk!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Ne feledjük, ezt egy 7 litert fogyasztó autóra számoltuk, a jelenlegi benzinárak mellett. Minél kevesebbet fogyaszt az autónk, annál nagyobb kitérő fér bele. Magas fogyasztás mellet viszont nem igazán éri meg olcsóbb benzinért szaladgálni. A benzinárak színvonala pedig azért fontos, mert a jelenlegi különbségek fennállása esetén a dráguló benzin megint csak kisebb lehetőséget ad a kitérőkre.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Vihar előtt: optimizmus és a csend

  A nagy piaci optimizmus közepette halmozódnak az intő jelek, amelyek visszájára fordíthatják a tőzsdei fellendülést – akár nagyon hamar. Christopher Dembik, Saxo Bank vezető stratégája...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.