Erre számíts, ha hétvégén nincs pénz a bankszámládon!

 • 2015.08.14.
 • szerző: bankmonitor

Roppant kellemetlen helyzetet teremthet, amikor csak hétvégén eszmélünk, hogy megfeledkeztünk gondoskodni arról, hogy bankszámlánkon rendelkezésre álljon a megfelelő fedezet a tervezett vásárlásokhoz. A legtöbb banknál ugyanis, ha ezt nem tettük meg időben, akkor hétvégén sajnos esélyünk sincsen, hogy elektronikus úton a számlára varázsoljuk a szükséges összeget. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de 14 bankból 8 esetében akkor sem tudjuk orvosolni a helyzetet, ha egyébként a szükséges összeg valamelyik alszámlánkon pihen.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Mivel hétvégén a bankközi átutalások (egyik bankból a másikba történő átutalások) egyelőre még nem teljesülnek, ezért két lehetőség jöhet szóba, hogy elektronikus úton bankszámlánkra pénzt helyezzünk el.

 1. Átvezetjük a szükséges összeget, aminek persze előfeltétele, hogy alszámlánkon (pl.: megtakarítási számla) ez rendelkezésre álljon.
 2. Megkérjük valamelyik családtagunkat, közeli ismerősünket, aki ugyanannál a pénzintézetnél bankol, hogy utaljon nekünk.

Azzal korábban is tisztában voltunk, hogy a fenti megoldások sajnos nem minden pénzintézetnél működnek, de még legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy napjainkban ennyire drámai lenne a helyzet.

Igen jól látjuk, mindössze 4 bankot találunk, ahol akár mind a két megoldás működhet. Különösként üdítő, hogy az AXA Bank-ot is a „nagyok” között köszönthetjük, de említést érdemel a Gránit Bank is. Utóbbinál ugyan csak a saját számlák közötti átvezetésekre van hétvégén lehetőség, erre is kizárólag a netbankon keresztül, de a teljes kép fényében ez már kiemelkedőnek tekinthető.

A pofonsorozat egyik legnagyobb meglepetését talán az OTP Bank jelentette. Ahogy látjuk hétvégén kizárólag a bankon belüli utalások teljesülnek azonnal, ám ezek sem a klasszikus formában. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy bankszámlaszámunk birtokában rögzíti partnerünk a megbízást, hanem az OTP-s bankkártyaszámunkra lesz szüksége a művelethez. Gondolhatnánk, hogy ez csupán technikai kérdés, de ha valakinek tegyük fel nincs bankkártyája a bankszámlájához, akkor Ő sajnos már kiesett ebből a körből.

Elszomorító tény, de ahogy látjuk 8 banknál bármit is teszünk, egy hétvégén megadott átvezetési, vagy bankon belüli átutalási megbízás legkorábban majd csak hétfőn teljesül. Sajnos az érdeklődéseink során egyetlen esetben sem kaptunk a bankok ügyfélszolgálatától olyan információt, hogy bármelyikük egyáltalán foglalkozna a gondolattal, hogy ilyen irányba fejlesszen. Mindezek és a napközbeni átutalási rendszer fejlődési ütemének fényében úgy tűnik, hogy még a GIRO is hamarabb jut el oda, hogy a megbízást akár hétvégén is azonnal teljesítse.

Akár fontos számodra, hogy hétvégén is azonnal teljesüljenek átvezetéseid, akár nem, bankszámla kalkulátorunk segítségével biztos, hogy megtalálod a számodra leginkább megfelelő számlacsomagot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

1 Hozzászólás

 • Mitnyik László 2017-02-12 17:29:22 - Válasz

  Mi a helyzet most? (2017 februárjában)
  Mi a helyzet a deviza átvezetésekkel és a deviza bankon belüli utalással? (Ki kéne egészíteni ezzel az oszloppal a táblázatot)

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Évértékelő és demográfia

  Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza volt évértékelőjében. A demográfia a nagyon hosszú távú gazdasági-társadalmi folyamatok egyik legfontosabb meghatározója, és ha már pályára állt, akkor nehéz...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.