Betöltés

Erste bankosok figyelem: három napra megáll az élet!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-01-29

Jövő hétvégén és a rá következő hétfőn leállnak az Erste Bank rendszerei és a fiókjaik is zárva tartanak. Szerencsére a kártyáddal fogsz tudni vásárolni és készpénzt felvenni, de szinte minden másról le kell mondanod ebben az időszakban.

2017. február 4-től 6-ig (azaz szombattól hétfőig) a bankkártya-letiltást kivéve elérhetetlen lesz az Erste Bank. Még a bankfiókok is zárva lesznek, a telefonos ügyfélszolgálattal egyetemben. Ráadásul a bank internetbankja és a telefonos alkalmazásai sem fognak működni. Így viszonylag szűk azon szolgáltatások köre, amik zavartalanul működni fognak:

 • fizetés és vásárlás bankkártyával
 • készpénzfelvétel ATM-en keresztül
 • bankkártya-letiltás

Érdemes még tudni, hogy megbízásokat (például utalásokat) megadni 2017. február 3-a (péntek) 20 órától február 7-e (kedd) 8 óráig nem lesz lehetőséged. Amennyiben utalnak neked, azt sem írják jóvá hétfőn. Hiába szeretnéd neked elutalt pénzt kártyával felhasználni, nem fog tudni (csak kedden).

És miért ez a sok korlátozás?

Az Erste Bank ekkora ütemezte az elektronikus rendszerei fejlesztését. Időnként minden banknál elkerülhetetlenek az ilyen típusú leállások, amiből mi banki ügyfelek sokszor még ennyit sem tapasztalunk, mert hétvégén megtörténnek. Ez viszont egy nagyobb ívű rendszerfejlesztés, amihez valószínűleg elkerülhetetlenül igénybe kell majd venni a jövő hét hétfői napot is.

Miért fontos?

Az utóbbi időben a legnépszerűbb számla olvasóink körében a Erste Bank Privilégium “L” Bankszámlája. Az igen kedvező költségekkel rendelkező számla szépszámú tulajdonosainak sincs mentesülés a banki leállás alól. Utána viszont tovább élvezhetik az egyik legkedvezőbb számlacsomag előnyeit. Mi több, valószínűleg a rendszerfrissítés több előnyt is tartogathat a frissebb mobil és internetbank által.

Címkék:

7 Hozzászólás

 1. EgyCitis

  A leállás a Citibank lakossági üzletágának átvétele miatt lesz!

  A cikk két okból tartalmazhat ennyire “releváns” információkat:
  – felkészületlen “újságíró”,
  – valamiért ez titok, mint oly sok minden ebben az országban.

  Különösen tetszik a “Miért fontos?” bekezdés, na az a parasztvakítás legalja.

  Kérem írjon, akinek szoftverfrissítés miatt állt már három napig a bankja!

  1. bankmonitor.hu

   Nem igazán értjük, hogy egy általános tájékoztató írást illetően mire fel a felháborodás. Ajánljuk szíves figyelmébe az alábbi linket, ahol az Erste közleménye található. Ebben világosan le van írva, mint a nap, hogy rendszerkarbantartásról van szó. Egy nagyobb lélegzetvételű esemény ez, márpedig erre nem feltétlenül elegendő egy hétvége. Bármi közbejöhet és elromolhat, főleg, ha a fejlesztés mindenre kiterjed, a netbankra és a mobilbankra is. Ha egy másik banknál másfél napig is tud állni a netbank egy hiba miatt, akkor nem értem mire fel kell azt írni, hogy jelentkezzen, akinek három napra állt már a bankja (ez egyébként nem három nap, mert a hétvége bankszünnap, tehát csak egyről van szó). Az már csak hab a tortán, hogy a Citibank ügyfeleinek technikai átvétele is most történik meg. Az óriási tévedés, hogy csak emiatt lenne a leállás, hiszen arra már hónapok óta készül az Erste (arra tényleg nem kellene az Ön szavaival élve három nap). Összefoglalásul, először érdemes háromig elszámolni és utána írni. Még egy apróság a “Miért fontos?” bekezdésre írt véleményével kapcsolatban. Azt csak sajnálni tudjuk, aki nem ismeri az aktuálisan kedvező bankszámlákat és a piaci trendeket (mi igen, mert nap mint nap ezt látjuk és monitorozzuk az ajánlatokat). De ez nem is fontos, hiszen azok jót nevetnek a markukban, akik egy jó számlaválasztással teljesen ingyenesen bankolnak.

 2. Zsolti

  És ha picit tájékozottabb lenne a cikkíró, akkor tudná, hogy ekkor veszik át a kivonuló Citibank ügyfeleit, tehát korántsem csak egy egyszerű rutineljárásról vagy fejlesztésről van szó.

  1. bankmonitor.hu

   Ajánljuk szíves figyelmébe az alábbi linket, ahol az Erste közleménye található. A Citibank ügyfeleinek átvételére meglehetősen régóta készül az Erste, vagyis nem ez a fő ok. Vélhetően szándékosan jártak el így, hogy a két dolog egy időpontra essen. Mi sehol sem használtuk a rutin kifejezést, és a közlemény alapján is világos, mint a nap, hogy rendszerfejlesztésről van szó. Így nem igazán értjük a kirohanást.

 3. Tim Buktu

  Már csak azt nem értem, hogy miért pont a fizetés utalási időpontjában (általában 5-e körül) kell ez a leállás. Mivel a hónap 5. napja szombatra fog esni, így a fizu talán már pénteken a számlán lesz, ha nem elég gyors az ember, esetleg üres ATM-met fog találni vagy hosszú sorokat az automata előtt. Gratulálok az ERSTE-nek az újabb pompás időzítéshez…

 4. Mixi

  Sajnálatos, hogy nincs néhány napra elegendő “tartalék” készpénze…. Egyébiránt, ha még nem tünt volna fel, szinte mindenhol tud kártyával fizetni….és annak most sem lesz akadálya!

 5. Balla Irén

  Most hallottam egy volt Citibankostól, hogy milyen meglepetést okoztak ők vagy az Erste a lakosság azon részének, akik a két bank közötti megegyezés folytán kerültek az Erstéhez. Ismerősömnek – a bankváltásra felkészülve – mindössze 200-300 Ft volt a Citibankos folyószámláján, majd az Ersténél meglepetéssel észlelte, hogy mínusz 8.300 Ft kezdő egyenlege van MIGRÁCIÓS KÖLTSÉG jogcímen. Szerette volna megkérdezni, hogy mi ez, de a Citibank már nem válaszolt, az Erste pedig közölte, hogy fogalma sincs. Ha netán valaki kiderítené, sőt közzé is tenné, hogy miért kell büntetést fizetnie az ügyfélnek azért, mert az egyik bank átvette a folyószámlájának vezetését a másiktól és ennek mikéntjére az ügyfélnek még ráhatása se volt, akkor azt – bizonyára sok volt Citibankos ügyféllel együtt – igazán nagyon hálásan megköszönnénk. Arról persze nem is ábrándoznak az ügyfelek, hogy ezt a – vélhetően jogtalan – pénzlenyúlást bármelyik bank kamatokkal és elnézést kérve visszaadná azoknak, akiktől levonták, hiszen tudjuk, hogy ez itt Magyarország, ahol az ügyfeleknek még a tisztességes tájékoztatáshoz sincs joguk és fizetni a semmiért is kötelességük.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Politikai one man show, avagy az üzletek üzlete

  Andrew Boutton, a Kaliforniai Egyetem gazdaságpolitikai tanára új könyvében kimutatni véli, hogy a külföldi támogatások komoly mértékben járulnak hozzá autoriter rendszerek fennmaradásához, erősödéséhez és áttételesen... The post Politikai one man show, avagy az üzletek üzlete appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.