Betöltés

És Te milyen célból takarítasz meg?

szerző: Bankmonitor.hu
2013-08-05

A megtakarítási hajlandóság, a jövőről történő gondoskodás elsősorban a felsőfokú végzettségűek és az 50 évnél idősebbek körében magasabb az átlagosnál – derül ki a Gfk rendszeresen elvégezett felméréséből. A kutatás szerint leginkább a váratlan megtakarításokra vagyunk hajlandóak félre tenni keresetünkből, míg a második legjellemzőbb megtakarítási célt a nyugdíjas évek jelenik.

megtakaritasok_celja_2013.08.05A megtakarítások szükségességével már többször foglalkoztunk a Bankmonitor írásai között. Hatalmas kockázatot jelent úgy élni, hogy jövedelmünk egészét elköltjük. Az optimális megtakarítási szintet a kicsit fejlettebb megtakarítási kultúrákkal bíró nyugat-európai országokban 3-6 hónapnyi megélhetési költségekben határozták meg. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar, kétkeresős családnak 6-700 ezer Ft megtakarítással kellene rendelkeznie legalább.


Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Te milyen célra teszel félre jövedelmedből?


A legtöbb kérdést az elmúlt hetekben azzal kapcsolatban kaptuk, hogy bankbetét helyett milyen alternatívát tudnánk ajánlani a spórolt pénz számára. Kérjük írjátok meg nekünk Ti mit választottatok? A nagy népszerűségnek örvendő befektetési alapokat, vagy az ugyancsak kedvelt állampapírokat? Esetleg valami teljesen mást? E-mailjeiteket várjuk a bankmonitor [kukac] bankmonitor.hu email címre.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez

2018. 09. 18.

Túl drága a bankszámlád? Szeretnéd költségeidet lejjebb szorítani? Az olcsóbb bankoláshoz célszerű a számlacsomagjaink költségeit szabályos időközönként átnézni. Ha egy évre tervezel, megmutatjuk, melyik megoldás lesz a legkedvezőbb a számodra....

Az egészségügy helyzete: orvosok határon innen

2018. 09. 15.

A hazai egészségügyben dolgozó orvosok száma 2010 óta emelkedik, a korábbi években viszont stagnálás volt jellemző. Az orvoshoz fordulók száma csökken, az egy főre jutó orvosok száma pedig egyre növekszik....

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.