Betöltés

És Te milyen célból takarítasz meg?

szerző: Bankmonitor.hu
2013-08-05

A megtakarítási hajlandóság, a jövőről történő gondoskodás elsősorban a felsőfokú végzettségűek és az 50 évnél idősebbek körében magasabb az átlagosnál – derül ki a Gfk rendszeresen elvégezett felméréséből. A kutatás szerint leginkább a váratlan megtakarításokra vagyunk hajlandóak félre tenni keresetünkből, míg a második legjellemzőbb megtakarítási célt a nyugdíjas évek jelenik.

megtakaritasok_celja_2013.08.05A megtakarítások szükségességével már többször foglalkoztunk a Bankmonitor írásai között. Hatalmas kockázatot jelent úgy élni, hogy jövedelmünk egészét elköltjük. Az optimális megtakarítási szintet a kicsit fejlettebb megtakarítási kultúrákkal bíró nyugat-európai országokban 3-6 hónapnyi megélhetési költségekben határozták meg. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar, kétkeresős családnak 6-700 ezer Ft megtakarítással kellene rendelkeznie legalább.


Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Te milyen célra teszel félre jövedelmedből?


A legtöbb kérdést az elmúlt hetekben azzal kapcsolatban kaptuk, hogy bankbetét helyett milyen alternatívát tudnánk ajánlani a spórolt pénz számára. Kérjük írjátok meg nekünk Ti mit választottatok? A nagy népszerűségnek örvendő befektetési alapokat, vagy az ugyancsak kedvelt állampapírokat? Esetleg valami teljesen mást? E-mailjeiteket várjuk a bankmonitor [kukac] bankmonitor.hu email címre.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Nagyítóval áttekinteni a dokumentum részleteit

Nem mindig “fair” hitelfelvétel előtt a tájékoztatás

2018. 12. 10.

Az MNB rendszeresen ellenőrzi a bankokat, a takarékszövetkezeteket és a pénzügyi vállalkozásokat, például azért, hogy azok mennyire felelnek meg az úgynevezett "fair banki" szabályoknak. Ezeket a hibákat találták legutóbb. A...

Blogajánló

  • alapblog

    Janus-arcú 2018

    Milyen más ennek az évnek az eleje, mint a vége! Januárban még ilyen hírek domináltak: Decemberben pedig elindultak a profit csökkenésre utaló figyelmeztetések: Mint a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.