Betöltés

Év eleji hitellehetőségek kisebb összegekre

szerző: Bankmonitor.hu
2016-01-04

Megetted otthon az összes lencsét, még sincs pénzed? Talán már el is készítetted az év végi mérleget és rájöttél, hogy túlságosan kiköltekeztél. A napok mennek, pénzre pedig szükség van. Ha nem sikerült megfékezni az év végi kiköltekezést, akkor az év eleji nehezebb időszakot valahogy át kell hidalni. Mihez nyúlhatsz, ha hirtelen pénzre van szükséged?

Eladhatod a családi ezüstöt, ha van. De a viccet félre téve nem szabad kétségbe esni, inkább gondolkozz. Amikor pénzre van szükséged, mindig meg kell vizsgálni, hogy pontosan mi a cél. Miért? Mert a pénz felhasználásától függően nem mindegy, milyen terméket igényelsz.

  1. 1 hónapon belül vissza tudod fizetni a hitelt

A hitelkártya átsegíthet az átmeneti nehézségeken. Használata csak akkor javasolt azonban, ha valóban határidőre vissza tudod fizetni a felhasznált pénzt. Hitelkártyával a minden napi vásárlásokat célszerű rendezni. Hiszen akár 45 (esetenként 51) napig használhatod ingyen a bank pénzét. Így időt nyersz, és amikor megjön az első fizetésed, fel is tudod tölteni a leapasztott hitelkeretedet.

Ha 1-én vásárolsz a hitelkártyáddal, akkor összesen 45 nap kamatmentes napod van. Feltéve, hogy az időszak végén az elvásárolt összeget teljes egészében visszafizeted. Ha 2-án, akkor már csak 44 nap, és így tovább. Ha a költési időszak utolsó napján használod a hitelkártyádat, akkor 15 nap maradt visszafizetni az összeget.

Vigyázz, mert ha nem fizeted vissza a teljes összeget, tetemes tartozást halmozhatsz fel a kamatokból. A hitelkártyáknál életveszélyes a készpénzfelvétel. Ez egyrészt nagyon drága, másrészt már a készpénzfelvétel napjától kamatot kell fizetned.

SOHA NE VEGYÉL FEL KÉSZPÉNZT HITELKÁRTYÁVAL! MINDIG IDŐBEN TÖLTSD FEL A HITELKERETEDET!

  1. Hosszabb idő alatt tudod visszafizetni a hitelt

Ilyenkor év elején is érdemes személyi kölcsönben gondolkozni, ha éppen egy nagyobbacska összegre van szükséged hirtelen.

Kalkulátorunk segítségével megtalálhatod a számodra legkedvezőbb személyi kölcsönt.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Személyi kölcsön
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A törlesztő részleten túl is vannak szempontok, melyeket soha ne tévessz szem elől. Mire gondolunk?

Kezdeti költség

Ma már szerencsére a személyi kölcsönök esetében egyre több banknál találkozhatsz olyan konstrukcióval, ahol nem kell induló díjakkal számolni.

Törlesztési számla

Sok banknál már nem előírás a bankszámlanyitás. Ha elégedett vagy a jelenlegi bankoddal, a személyi kölcsön miatt nem kell feltétlenül váltanod.

Jövedelem jóváírás

Ha nem akarod, nem kell a munkabéredet a választott bankhoz utaltatni. Azzal azonban érdemes számolni, hogy cserébe kamatkedvezményben részesülhetsz.

Mennyi idő alatt kapod meg a személyi kölcsönt?

A személyi kölcsön felvétele ma már elég gyors folyamat. Vannak olyan bankok, ahol a kölcsönszerződés megkötése után akár néhány órán belül a számládon van a pénz. Az OTP Bank például garanciát vállal arra, hogy a szerződéskötést követő 1 órán belül kifizetik a hitelösszeget. Amennyiben nem így történik, 10.000 forint értékű vásárlási utalványt kapsz. 

Az egyes bankok hitelezési hajlandósága jelentősen eltér egymástól. Még az igénylés pillanatában sem lehet teljes biztonsággal megmondani, hogy megkapod-e a kért kölcsönösszeget. Miért? A válasz egyszerű. A bank nem lát túl sok mindent rólad. Megnézi a munkáltatót, ellenőrzi a munkabért, lekérdezi adataidat a KHR-ből és látja a bankszámládat.

Biztosat a bank is csak a minősítést követően fog tudni mondani. Az igénylés azonban semmilyen előzetes költséggel nem jár. Ezért ha személyi kölcsönön gondolkozol, versenyeztesd a bankokat.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A bankodtól erre számíts, ha nem megy a kártyás fizetés

2018. 07. 19.

Magyarországon az elmúlt bő egy hónapban kétszer is probléma volt a kártyás fizetéssel. A helyzet relatíve gyorsan megoldódott, azonban belefutottunk olyan esetekbe, amikor valamilyen kárunk származott a hibából. Annak jártunk...

Trükkök, melyekkel a nyaraláson is ezreket spórolhatsz!

2018. 07. 05.

Akik külföldön töltik a nyaralásukat, azok szerencsésnek mondhatják magukat, de ha nem figyelnek a cikkünkben felsorolt származékos költségekkel, akkor könnyedén tízezrek csúszhatnak ki a kezükből. Most különösen érzékeny a téma,...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.