Betöltés

EVA, KATA.. A te jövedelmed hogy számít hitelfelvételnél? Számít egyáltalán?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-02-22

Egy vállalkozó életében is eljön a pillanat, amikor lakást szeretne venni. Bizony ő sem kivétel, jövedelmet igazolnia kell… csak kicsit máshogy, mint másnak. Fölkaptad a fejedet? Te is ebben a cipőben jársz?

Kezdjük az elején!


Jövedelmet minden hiteligénylésnél igazolnunk kell, legyen az egy egyszerű folyószámla hitelkeret, személyi kölcsön, vagy lakáshitel. Az utóbbi években valamennyi bank szigorította a hiteligénylés feltételeit. Csökkent a felvehető lakáshitel összege az ingatlan értékéhez képest és nőtt a bankok által elvárt jövedelem nagysága. A mindenkori minimálbér (jelenleg 66.483 forint) igazolása alapfeltétel, de nem minden esetben elegendő a kívánt hitelösszeg eléréséhez. 

Az egyik
legfontosabb követelmény, hogy a jelenlegi munkahelyünkön legalább három hónapos munkaviszonyunk legyen túl azon, hogy összességében az elmúlt 12 hónapban folyamatosan dolgoztunk. Folyamatosnak tekintjük a munkaviszonyt, amikor két munkaviszonyunk között kevesebb, mint 30 nap megszakítás van.

Az otthonteremtési kamattámogatott lakáshitelek esetében az igényléséhez az adósnak legalább 180 napos folyamatos biztosítási és NAV által igazolt munkában eltöltött jogviszonyt kell felmutatnia. 

Nagyon fontos, hogy próbaidő vagy felmondási idő alatt lévő munkavállaló nem hitelezhető. Nem kaphatunk akkor sem hitelt, ha munkáltatónk – bárki is legyen az – csőd, felszámolás, végelszámolás, vagy végrehajtás alatt áll.Sokan vannak, akik nem csupán tulajdonosai, de egyben munkavállalói is a cégüknek. Itt meg kell jegyezni, hogy a banki elbírálás szempontjából ugyanolyan igazolásokat kell benyújtanunk akkor is, ha közeli hozzátartozónk cégében dolgozunk, mintha mi lennénk a cég tulajdonosai. 
Sőt! Extra igazolásokra van szükség akkor is, ha nem tulajdonosok vagyunk, de vezető tisztségviselői vagyunk a vállalkozásnak, hiszen ekkor jogosultak vagyunk a cég jegyzésére.

Mik ezek az „extra” dokumentumok?  Vegyük sorra!


Saját társas vállalkozásunk van

A munkáltatói igazoláson és a bankszámlakivonatokon túl szükséges egy előző évi NAV jövedelemigazolás, NAV 0- igazolás (hogy nincs köztartozásunk) rólunk, mint magánszemélyről és a vállalkozásról is. A NAV igazolásokat elektronikus úton is lekérhetjük, és ha a megfelelő formátumban juttatjuk el a bankhoz, akkor ezt el is fogadják. Ezeken felül még a társasági szerződést is be kell nyújtanunk. Ebből látszik ugyanis, hogy mekkora részesedésünk van az adott cégben.

Közeli hozzátartozó cégében dolgozunk

Bármilyen meglepő, ebben az esetben is pont ugyanazokat a dokumentumokat kell beszereznünk, mintha a saját cégünkben dolgoznánk. Joggal állhatunk értetlenül a feladat előtt, hiszen pont annyi közünk lehet a cégvezető adófizetési moráljához a szüleink cégében, mintha egy vad idegen vállalkozásban dolgoznánk. 

bankmonitor_event_banner_cikkbe_jav.jpg

Mi a különbség december 31. és január 1. között?

1 nap?
Nagy tévedés! 1 év! Ennyivel vetjük ugyanis magunkat vissza egy hitelfelvételnél, ha nem decemberben, hanem csak január elején jegyezték be a vállalkozásunkat!

Hitelfelvételkor nagyon körültekintőnek kell lennünk, különösen, ha nem túl régen alapítottuk cégünket. Nem mindegy ugyanis, hogy mikor indult a vállalkozás. Saját vállalkozásból igazolt jövedelemnél elvárás ugyanis, hogy a vállalkozás minimum egy éves legyen és rendelkezzen legalább egy lezárt TELJES üzleti évvel. Vagyis, ha január 10-én alapítottuk a céget, vagy váltottuk ki az egyéni vállalkozói igazolványunkat, akkor arra az adott évre nem tudunk fenti előírásnak eleget tenni, várhatunk még egy évet! 

Hány százalékban fogadják el a vállalkozók jövedelmét?

Erre nincs egységes szabály, minden banknál más gyakorlatot követnek. A saját cégből származó jövedelem megállapításának módjáról elmondható, hogy mindig a NAV jövedelemigazolást kell alapul venni. 

EVA-s (egyszerűsített vállalkozói adó),
KATA-s (kisadózó vállalkozások tételes adója) vállalkozások esetén általánosságban elmondható, hogy az adókkal csökkentett árbevétel 1/12 részének a 30- 80%-át veszik figyelembe elfogadható jövedelemként. Elég tág határok között mozgunk! A
legdurvább azonban, hogy létezik olyan bank, ahol a KATA-s jövedelmet kizárólag minimálbérként tudják elfogadni, hiába volt akár 5 milliós árbevételünk, amiből az adó megfizetése után több, mint 360.000 forint marad a zsebünkben tisztán, NAV által is alátámasztva.

Csavarjunk egyet a dolgon és tegyük fel, hogy van egy Bt-nk, ami EVA szerint adózott 2012-ben, de mi mint magánszemély 2013-tól KATA-s adózók vagyunk. Ilyen esetben létezik olyan kikötés, miszerint csak akkor elfogadható a jövedelmünk 2014-ben, ha a Bt. tulajdonosi szerkezete 2 éve nem változott.

Árbevételből generált jövedelem


Árbevételből is van lehetőség jövedelmet kimutatni, feltéve, hogy a minimálbért egyébként igazolni tudjuk. Egyszerűbb esetben az árbevétel 1/12-ének 50%-a vehető figyelembe. Ne feledkezzünk meg róla, hogy ezt még a tulajdoni hányaddal is szorozni kell. Előírásként találkozhatunk még a minimális tulajdoni hányaddal is, ami általában 10% szokott lenni, de bankonként ez is eltérő.

Osztalékot is elfogadnak a bankok jövedelemként, de ezt 2 évre visszamenőleg tudnunk kell igazolni NAV jövedelemigazolással és Szja bevallással alátámasztva.Ahogy látjuk a jövedelem elfogadása nagyon összetett, ha saját vállalkozásból igazoljuk azt.  
Ezért inkább kérdezz!


A megfelelő hitel kiválasztásában lakáshitel kalkulátorunk segítségedre lesz! 


Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Új hitelre vagy hitelkiváltásra van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

23 Hozzászólás

 1. pet

  Ami még durvább, hogy állítólag 2015. jan. 1-től nem fogadja el a bank jövedelemnek a KATA adózott bevételt. Erste.
  Milyen jogszabály ez és hol lehet utána nézni?

 2. bankmonitor.hu

  pet@ 2015. január 01. óta is elfogadható a KATA-s vállalkozásból származó bevétel, illetve az ebből számolt jövedelem. Minden bank saját szabályzatában határozza meg az elfogadható jövedelmek körét. Természetesen minden, a bank által elfogadható jövedelmet le kell tudni igazolni bankszámlakivonattal, NAV igazolással, munkáltatói igazolással, vállalkozók esetében adóbevallással.

 3. pet

  A bank alkalmazottja JOGSZABÁLYRA hivatkozott. Nem tudnak mit tenni, ez a jogszabály, mondta.
  Ezt hol lehet megtudni? erste

 4. bankmonitor.hu

  pet@ a jövedelem terhelhetőségét MNB rendelet szabályozza. Ez adja meg a keretet a jövedelem terhelhetőségéhez. Ezen belül minden banknak megvan a saját szabályozása a jövedelmek elfogadása tekintetében. Feltehetőleg a banki ügyintéző erre gondolt. Javasoljuk, hogy írja meg a konkrét elképzelését a hitelfelvétellel kapcsolatban a bankmonitor@bankmonitor.hu email címre és segítünk megtalálni a legjobb megoldást.

 5. pet

  Köszönöm! Joker hitelkártya kiváltása volt a cél, és a bank oldalán erre vonatkozó információ nem volt.
  A furcsa az, hogy több millió Ft-os éves bevétel (jövedelem) nem elég fedezet nekik, illetve érthetetlen miért nem számít nekik jövedelemnek. Nem tudom, hogy csak mellébeszélt vagy tényleg van ilyen szabályzat. Sajnos évek óta rossz tapasztalat, hogy a banki alkalmazottak nem értenek a munkájukhoz, és felelősségrevonás nincs a bank részéről. Mindig az ügyfél jár pórul. Időben, pénzben.
  Tehát itt a linken utalás sincsen arra, hogy a KATA-s vállalkozó meg se próbáljon hitelkártyát igényelni. Persze a banki alkalmazottnak sem lehetett fogalma erről, mert azért annak ellenére végigcsináltatta a papírmunkát, jövedelemigazolást stb. hogy esélye sem volt az igénylésnek. Ersténél mindennapos, hogy lövésük nincs milyen termékeket, milyen feltétel mellett árulnak.
  link to erstebank.hu

  Egy utolsó kérdés: Ez jogszerű, hogy egy bank nem fogadja el jövedelemnek a vállalkozó bevételét? Az állam még támogatja is a vállalkozóvá válást, ő vezette be a KATA adózást, akkor egy bank mire fel diszkriminálja ezt a bevételt? (Elnézést, kicsit hosszú lett.)

 6. Rask

  Üdv

  Katás vállalkozó vagyok két éve lezárt navos adóévvel. Az ő számításuk szerint legalább nettó 230ezres havi bevétellel. Az ersténél azt mondták a katás vállalkozó bevétele nem számít jövedelemnek. Van egyáltalán olyan bank ami elfogadná egy kisebb személyi hitel(320.000) igénylése esetén?

  Köszönöm előre is!

 7. bankmonitor.hu

  Rask@ Ugyan nem minden banknál, de 2015. január 01. óta is elfogadható a KATA-s vállalkozásból származó bevétel, illetve az ebből számolt jövedelem. Minden bank saját szabályzatában határozza meg az elfogadható jövedelmek körét. Kérjük írja meg elérhetőségeit a bankmonitor@bankmonitor.hu címre és szívesen segítünk a bankválasztásban.

 8. Katka

  Sziasztok
  Gusztustalannak tartom azt h egy minimálbéres hamarabb kap hitelt mint egy vállakozó. En ezert biztosan harcolnek ha olyan pocicoban lennek. Havi fel milliós keresetem van, nehogy mar meg ne kapjak hitelt??!!! No komment az erste hozzaallasahoz. Ez amugy diszkriminatív es amigy az erste sosem vilt a legjobb fej bank. Tapasztalatból tudom… Melyik bank az, amenyiknek van annyi esze h semmivel sem biztosabb eg alkalmazotti jogviszony egy sikeres magánvállalkozásnal? Tipp?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Katka! Minden banknak szíve joga, hogy olyan jövedelmet fogadjon el,amilyet akar. Több bank is van, ahol örömmel fogadják a vállalkozókat. Add le érdeklődésedet honlapunkon és kollégánk segít majd a megfelelő bank kiválasztásában.

 9. Dajka Viktória

  Tisztelt Bankmonitor!

  Egy hete várok választ/visszahívást Önöktől, most próbálkozom tehát így. Párom KATA-s vállalkozó. A CSOK kapcsán lakáshitelt szeretnénk felvenni (3 gyermekünk van). Mi is olyan bankot keresünk, ami adna neki hitelt. Egy kérdés nem tiszta még: ha 2016. jan. 8-án kezdte vállalkozását, akkor az adóév 2017.jan.08-án lesz teljes, vagy naptári évet kell néznünk (tehát leghamarabb 2019. jan. 1-vel lesz először lezárt adóéve)?

  Előre is köszönöm válaszukat.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Viktória! Rengeteg kérdés érkezik hozzánk naponta. Sorban igyekszünk mindenkinek válaszolni. Ezért talán gyorsabb a fórum. Egy lezárt évre feltétlenül szükség van.

 10. Mando

  T. Bankmonitor!
  Evás vállalkozóként szeretnék szabadon felhasználható hitelt felvenni. Ehhez a vállalkozásból származó nettó jövedelmem bőven nyújtana fedezetet. Ugyanakkor már két banktól kaptam elutasító választ, mert kötelezően mellékelendő személyi jövedelemigazolásom – értelemszerűen, hiszen a vállalkozásból származó nettó kivét / vállalkozási jövedelem / nyereség már adózott pénz, azt az szja-bevallásban már nem kell feltüntetni – nulla összeget tartalmaz.
  Az elutasítás annak ellenére történt, hogy a vállalkozás adóigazolása egyértelműen tartalmazta az adott évre vonatkozó bevételt és az arra vonatkozó (megfizetett) evát, valamint hogy vállalkozási és magánszámlám kivonataival igazoltam a vállalkozási nyereség / kivét magánjellegű felhasználását.
  Tudnának olyan bankot ajánlani, ahol ezeket a dokumentumokat és igazolásokat elfogadják a hitelkérelem elbírálásához?
  Köszönöm,

 11. Dukai Veronika

  Tisztelt Bankmonitor!

  2016. február óta vagyok KATA-s vállalkozó havi 500.000 bevétellel. Lakáshitelt szeretnénk felvenni. A kérdésem az, hogy minden bank ragaszkodik az egy teljes lezárt adóévhez, vagy van olyan bank, ahol így is elfogadják a hitelkérelmet?

  Köszönettel,
  Veronika

 12. Benjamin

  Tisztelt: Bankmonitor!

  KATAS vállalkozó vagyok es lekèrtem a NAV-tól a jövedelem igazolást es 0-ra jött ki! Az èves bevètelem 5m felet van! Ès szabad felhasználású szemèlyi kölcsönt szeretnèk fel venni. Èn kaphatok hitelt ?
  Válaszát elöre is köszönöm!

  Üdv: Beni

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Benjamin! Ha az éves bevétele 5 millió forint, akkor nem lehetne 0 a NAV jövedelemigazolásán. 0-s jövedelemigazolással sajnos nem kaphat hitelt.

 13. Joe

  Ahogy én látom senki nem tud itt sem semmit. 🙂
  Mando kérdése engem is nagyon érdekel, de úgy tűnik nincs rá válasz.
  Mi hasonlóképpen vagyunk. Evás jövedelem nem kerülhet az szja bevallásba (a NAV is ezt mondja), így a navos jövedelemigazolásra sem. A bankok viszont csak akkor adnak hitelt, ha a navos jövedelemigazoláson rajta szerepel az evás cégből származó bevétel is. Csak ez az egy papír érdekli őket, bár kérnek mindenféle céges papírt.
  Mi már érdeklődtünk mindenféle banki főatyaúristentől, de a “legjobb” válasz eddig az volt, hogy törvények ide vagy oda, módosítsuk az szja bevallást úgy, hogy írjuk bele ezt a jövedelmet is. 🙂
  Ahogy elnézem ezen az oldalon sem tudják ezt megfejteni.
  Valami ötlet?

 14. M.Renáta

  Tisztelt Bankmonitor!
  Hasonló kérdésem lenne, mint MANDÓ és JOE-nak! EVA-s Bt-s vállalkozóként kaphatunk-e hitelt lakásvásárláshoz, megfelelő fedezet mellett?
  Köszönöm a segítségüket!

  Üdvözlettel: Renáta

 15. lolo

  Kedves Joe és Renáta!

  Én EVA-s Bt-s vállalkozó vagyok. Tavaly sikerült felvennem lakáshitelt az FHB-nél, ott figyelembe vették az EVA bevételt. Olyan 0-s igazolást kell kérni, amin feltüntetik a bevallási adatokat is. E/3/f pont-ba pipa. Ezt az FHB nekem úgy vette figyelembe, hogy az EVA-val csökkentett összeget 24-el osztotta, majd még ezt felezték mert 50% a részesedésem. Az így kapott összeg számított havi jövedelemnek ami 50%-ig terhelhető hitellel.
  Próbálkoztam egy másik banknál is, ott egyáltalán nem vették figyelembe.

  Üdv,
  Lőrinc

 16. István

  Kedves Lőrinc!
  Nem 12-vel osztották?
  Mindegy, most kaptam egy kedves levelet, hogy 26Mft-os éves evás árbevétellel nem kaptam meg egy jelzáloghitelt, aminek a havi törlesztője 65.000 Ft lett volna. Hiteltörténetem kifogástalan, az ingatlan meg nagy értékű, és kb 50% az önrész… Ráadásul mindenféle iíg-úgy kiemelt ügyfél vagyok privát bankárral meg minden, ők vezetik a számláimat, pontosan tudják az anyagi helyzetemet…. Ha ezt valaki meg tudja magyarázni, fejet hajtok…

 17. Anna

  Sziasztok,

  tudtok olyan bankról, amely az EVA-s bt-ből származó jövedelmet akkor is figyelembe veszi, ha kültag vagyok?

  Köszi 🙂

 18. Farkas gyula

  Sziasztok. Van egy cégem, amire hitelt szeretnék felvenni, hogy egy üzletet elindithassak! Mit ajáltok, mejik bankhoz forduljak!

 19. Andrea

  Sziasztok,
  Főállású KATA-s e.v. vagyok 2 éve. Lakáshitellel kapcsolatos kalkuláláshoz SZJA igazolást kértek tőlem (nem a bank, ott még nem tartok), de SZJA bevallást eddig még nem küldtem be, mert úgy tudom, hogy az én esetemben nem kötelező, hiszen 0-ás lenne. Ilyenkor jövedelemigazolást kell kérnem vagy mi a megoldás? Előre is köszönöm a segítséget.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Andrea!

   Ebben az esetben a NAV jövedelemigazolást szükséges kérnie.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanhat a lakáspiac júliusban és augusztusban

2019. 07. 19.

Vihar előtti csend jellemezte júniusban a magyar ingatlanpiacot, ami érthető, hiszen a július 1-jével induló családtámogatási lehetőségek óriási pénzügyi előnyt jelenthetnek azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek. A normál esetben az...

Blogajánló

 • alapblog

  Mennyit kapjon a mostohagyerek?

  Az emberek szeretnek élni, és ha házasok, akkor szeretnének boldog házasságban élni. Ennél fogva elhessegetik a gondolatot, hogy mindezeknek egyszer mindenképp vége lesz. Ha azonban...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.