Éveken át 49%-ot hozott a foci aktuális sikersztorija

Éveken át 49%-ot hozott a foci aktuális sikersztorija
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-06-19 Frissítve: 2021-08-06
 

A focirajongóknak nem kell bemutatni a Leicester City történetét, mindenki tudja, hogyan lett a kis másodosztályú csapatból a Premier League bajnoka. A történetnek azonban megtakarítói szemszögből is fontos mondanivalója van. Lefordítható ugyanis egy olyan befektetésre, ami 6 év alatt évi 49%-ot hozott, most pedig az eredetileg befektetett összeg több mint tízszeresét éri. Hogy milyen univerzálisan alkalmazható befektetési elvek is segítették a csapat sikerét, kiderül az alábbiakból!

Aki a focit szereti, biztos, hogy hallotta az angol Leicester City történetét: a kis klubét, ami 6 év leforgása alatt a másodosztályból indulva a világ egyik legrangosabb bajnokságának a trónjára tudott ülni. A klub története azonban befektetői szemmel is egy igazi tanmese. Maximálisan megvalósítja például a „vegyél olcsón és adj el drágán” elvet, ami az egyik legnagyobb erőssége volt a klub mögött álló szakembereknek.

A klub eredménye pedig önmagáért beszél, és sokak számára példaként állhat a megtakarításokat érintő döntéseknél is. Ki ne álmodozna ugyanis egy olyan befektetésről, ami 6 év alatt tízszeres hozamot termel? Hogy hogyan is sikerült ezt a befektetést világraszóló sikersztorivá tenni, és hogy mi várható a jövőben, kiderül az Alapblog „Mennyit ér a győzelem?” című írásából.

Hirdetés
Hirdetés