Ez az utolsó lehetőség, hogy kedvező forinthitelre cseréljék devizahiteleiket a vállalkozások

Ez az utolsó lehetőség, hogy kedvező forinthitelre cseréljék devizahiteleiket a vállalkozások
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-07-11
 

Gőzerővel hajtanak a Növekedési Hitelprogram kedvezményes hitelkonstrukcióiért a vállalkozások, a forgóeszköz- és a beruházási hitelekre máris többszörös a túljelentkezés. A devizahitelek forinthitellel történő kiváltásától azonban tartanak a cégek, pedig bizonyos esetekben éppen így tudnák lefaragni a havi törlesztőjüket, ami a túlélést jelentheti számukra.

A Növekedési Hitelprogram egyik fontos eleme, hogy lehetőséget ad a magas törlesztőrészleteiket nyögő vállalkozások számára, hogy megszabaduljanak devizahiteleiktől. A devizahitelek forintosítása persze nem minden esetben éri meg, mert ilyenkor az ügyfél realizálja a hitelfelvétel óta elszenvedett árfolyamveszteséget is.  

csonka_tibor_kicsi

Általánosságban azonban elmondható, hogy ha 5-10 évig kell még törleszteni a hitelt, akkor erősen érdemes elgondolkozni a hitelkiváltáson, mert ilyen esetben van arra esély, hogy az új forinthitel havi törlesztése alacsonyabb mértékű legyen. A mikro- és kisvállalkozások számára ugyanis jelenleg a havi törlesztő részlet jelenti a legnagyobb gondot, amelyet az aktuális piaci helyzetben mind nehezebben képesek kitermelni.
A lehetőségről többet még többet megtudhat a Csonka Tiborral, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalati Igazgatóságának vezetőjével készült interjúból.

Hirdetés
Hirdetés