Betöltés

Ez igen! 5,64%-os kamat az új állampapírtól!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-03-12

Mai napon jelentette be az Államadósság Kezelő Központ, hogy hétfőtől új hosszú futamidejű állampapírok értékesítését kezdi meg a lakosság számára (is). Mindenkit elsődleges a kamat érdekel, kezdjük hát ezzel: 4 éves futamidő esetén 4,89%, míg 6 éves futamidő esetén 5,64%. Összehasonlításképpen: jelenleg bankbetétben elérhető legjobb öt éves kamat 4,42%.

Lássuk a részleteket: prémiumból bónusz

A 4 és 6 éves futamidejű kötvény konstrukciója jelentősen eltér a Prémium Állampapír konstrukciójától, mely az inflációhoz kötötten fizet kamatot (+3%pont mértékben).
A Bónusz Államkötvény névre keresztelt befektetési lehetőség kamatozása a 12 hónapos állampapírhozamhoz igazodik és azt fejeli meg további 1,75%ponttal (4 éves futamidő), illetve 2,5%ponttal (6 éves futamidő). 

Mind a 4, mind a 6 éves futamidejű állampapír évente fizet kamatot. A 4 éves futamidejű áprilisban, a 6 éves májusban. A 4,89% és az 5,64% kamatozás az első kamatperiódusra vonatkozik. A további évek kamata minden évben a kamatozási időszakot megelőzően kialakult 12 hónapos állampapír hozamhoz igazodik a +1,75%ponntos, valamint +2,5%pontos mértékkel. 

Sok vagy kevés a kamat?

4 és 6 éves bankbetéti lekötés ritka, mint a fehér holló. Ahol érdemi betéti kínálatot találunk, az az 5 éves futamidő, ahol jelenleg 4,42% a legjobb elérhető éves kamat. Ennél közel 0,5%ponttal magasabb a 4 éves futamidejű állampapír aktuális ajánlata (pedig rövidebb a futamidő). A 6 éves állampapír hozama pedig 1,2%ponttal magasabb. 

Tekintsd át oldalunkon az aktuális állampapír befektetési lehetőségeket! 

A legkeresettebb befektetés ma Magyarországon a lakossági állampapír, a Bankmonitor.hu Állampapír kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a hozzád illőt. Ingyenes szolgáltatásunkkal állunk a rendelkezésedre, bármilyen kérdésed is lenne, mi választ adunk és megkeressük a legolcsóbb szolgáltatót, biztosítjuk a legkényelmesebb szerződéskötést!

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Állampapír vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Befektetések a forint árnyékában

2018. 07. 16.

Az elmúlt időszakban a forint árfolyama több százalékos elmozdulást mutatott. Megvizsgáltuk, hogy ezek a változások milyen hatással vannak a különböző befektetéseink hozamára. Nem egyszerű a kép: az elérhető hozamunkat számos...

Mutatjuk, melyik állampapír kell a magyarnak

2018. 07. 10.

Töretlen a lelkesedés az állampapírok iránt, legalábbis erre utalnak az év első felének adatai. Az abszolút első helyen a prémium állampapírok állnak, 401 milliárd forinttal több pénzünk van benne, mint...

Hatalmas szerencsénk van a lakossági állampapírral!

2018. 07. 04.

Sok befektető, ha rápillant a megtakarítására, akkor most döbbenhet rá, hogy a hozamemelkedés mekkora veszteséget okozott számára. Egy kötvényalappal például az év eleje óta akár 5%-os mínuszt is össze lehetett...

Blogajánló

  • alapblog

    FANG: az évtized sztárbefektetései

    Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.