Ez jöhet a Volkswagen-botrány után

szerző: Bankmonitor.hu
2015. 09. 26.

A Volkswagen körüli botránytól volt hangos a hét. Nemcsak a csalás körüli botrány, hanem az egész szektorra átragadó részvényár zuhanás is okot adott az aggodalomra. Továbbra sincs kizárva, hogy több autógyártó is gyanúba keveredik majd, egy márkának azonban egyáltalán nincs miért aggódnia. Hazánkban pedig az MNB tett egy újabb lépést a már korábban megkezdett útján, ami továbbra is nehéz idők elé állítja a magyar megtakarítókat. Hogy mit érdemes most tenni, kiderül az alábbiakból!

Ha azt hittük volna, hogy végre lesz egy nyugodt hetünk, a Volkswagen gondoskodott róla, hogy ne legyen igazunk. Hétfőn robbant a bomba, és hatására a tőzsde ismét bebizonyította, hogy „mindig oda üt, ahol a legjobban fáj”. A botránynak azonban több következménye is van. Először is: egyáltalán nem valószínű, hogy csak a VW csalt volna. Másodszor pedig: ha a többi autógyártó is érintett az ügyben, akkor csakis egy cég érezheti magát biztonságban. Hogy melyik lehet az, kiderül az Alapblog „Első ütem: szívás” című írásából. De nem csak az autógyárak, az olajipar szempontjából is vízválasztó lehet a botrány. Ennek pedig a Molon keresztül közvetlen magyar vonatkozása is lehet. Hogy „füstbe ment-e” a magyar olajvállalat kötvénybefektetőinek terve, kiderül az Alapblog cikkéből

A magyar gazdaságban sem telt eseménytelenül a hét. Az MNB újabb lépéseivel tovább haladt abba az irányba, aminek hatására az alacsony kamatok mellett alaposan megemelkedhet az infláció. A magyar megtakarítók így igen nehéz helyzetbe kerülnek, de ebből is van kiút. Hogy mit lehet tenni, kiderül Zsiday Viktor legfrissebb írásából. A megtakarítókon kívül viszont a hitelesekről is érdemes szót ejteni. Mint kiderült az elmúlt három hónapban mindössze az érintettek 2%-a élt a hitelkiváltás lehetőségével. Pedig egy kis energia befektetésével akár több tízezer forintot lehetett spórolni a bankváltással. Ennek a folyamatnak a hátterére is fény derül az Alapblog múlt heti cikkéből.

Ha pedig egy kis érdekességre vágyunk, megtudhatjuk, hogyan függ össze a korrupt kínai vezetők letartóztatása Botswana növekedési kilátásainak megfeleződésével.

Címkék:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

A jegybank teszi a dolgát – De mennyire független?

2018. 06. 18.

Az elmúlt években a magyar jegybank soha nem látott szintekre tudta levinni a kamatok szintjét. Azt természetesen be kell látni, hogy a jegybank tevékenysége egyáltalán nem független a nemzetközi környezettől....

Az EU-s pénz úgy kell hazánknak, mint egy falat kenyér!

2018. 05. 26.

Az Európai Uniós támogatások kétségtelenül fontos szerepet játszanak a hazai gazdasági növekedés szempontjából. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy mi lesz, ha részben elzárják a csapokat, amire előreláthatólag elsősorban a kis-...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.