Betöltés

Ezek a bankszámlák lehetnek jók neked, ha magas a fizetésed

szerző: Bankmonitor.hu
2016-02-27

Az elmúlt néhány hét bankpiaci eseményei komolyan felborzolták a kedélyeket az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkező banki ügyfelek körében. Tapasztalataink alapján az érintettek közül rengetegen foglalkoznak a kérdéssel, hogy melyik pénzintézet kínálja számukra a legkedvezőbb számlavezetési feltételeket. Éppen ezért aktuális bankszámla körképünkben arra adunk választ, hogy melyek a legolcsóbb számlacsomagok, ha az átlagnál jobban keresel.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

A kérdés megválaszolásához egy olyan banki ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki az átlagnál lényegesen jobban keres (nettó jövedelme havi 250 ezer forint) és jelentős bankszámlaforgalmat bonyolít. Ilyen feltételekkel az alábbi bankszámlák jelentik a legolcsóbb megoldást.

Igen komoly a különbség már az élmezőnyben is. A második helyen található Gránit Digitális számlacsomag is közel háromszor annyiba kerül, mint a legolcsóbb Erste Privilégium „L” bankszámla.

Nem beszélve a mezőny második feléről, ahol már csak havi 800 Ft feletti lehetőségeket találunk. Érdemes a legolcsóbb és legdrágább ajánlatot is összevetni. Ebből jól látszik, hogy egy rossz döntés havi 1.650 Ft-unkba is kerülhet.

Fontos, hogy saját bankszámla használati szokásaid alapján a fentiektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Tisztán költség alapú megközelítésben nem kérdéses, hogy melyik lehetőség a befutó. Olyan esetekben viszont, amikor egyéb szempontok (megtakarítási, befektetési lehetőségek, prémium kiszolgálás, stb.) is szerepet játszanak, már némileg összetettebb a kérdés.

Ne feledjük, hogy az átlagosnál magasabb jövedelemmel, vagy nagyobb összegű megtakarítással rendelkező ügyfelekre a bankok különös figyelmet fordítanak. Jellemzően havi 250-400 ezer Ft-os rendszeres (jövedelem) jóváírás, vagy 5-10 millió Ft-os megtakarítás mellett már emeltszintű kiszolgálásban részesülhetünk. Nyilván csábító a megkülönböztetett figyelem, de azért érdemes mindig utánaszámolni mielőtt belevágnánk, hogy valóban megéri-e prémium státusz.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A bankodtól erre számíts, ha nem megy a kártyás fizetés

2018. 07. 19.

Magyarországon az elmúlt bő egy hónapban kétszer is probléma volt a kártyás fizetéssel. A helyzet relatíve gyorsan megoldódott, azonban belefutottunk olyan esetekbe, amikor valamilyen kárunk származott a hibából. Annak jártunk...

Olcsó bankszámla megoldás egyéni vállalkozóknak

2018. 07. 17.

Amikor egyéni vállalkozóvá válunk, fontos dolgoknak kell utánajárnunk. Sokan azt hiszik, hogy kötelező vállalkozói számlát nyitniuk, pedig ez sok esetben nincs így. Számos esetben elegendő a már meglévő lakossági számlánk...

A legjobb bankszámlák az orrunk előtt hevernek!

2018. 07. 13.

Tapasztalatunk szerint elég kevesen vannak olyanok, akik akár csak nagyjából meg tudják mondani, mennyibe kerül a bankolásuk havi szinten. Az összehasonlításunk szerint érdemes lenne erre is némi figyelmet fordítani, hiszen...

A forint miatt drágább lesz a nyaralás

2018. 07. 11.

A forint gyengülése némi bosszúságot okozhat a nyaralás előtt állóknak, különösen azoknak, akik például eddig csak lefoglalták a szállást, de euróban/dollárban csak az érkezéskor fizetnek. Egy év leforgása alatt 6%-ot...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.