Ezek a legjobb banki termékek 2017-ben

 • 2017.12.12.
 • szerző: bankmonitor.hu

Ismét kiosztották a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki. Az elismerést 16 lakossági kategóriában adták át, a banki termékeket objektíven, az év első 10 hónapja során alkalmazott árazások alapján vizsgálták és rangsorolták a Bankmonitor.hu szakemberei. Idén 16 díjon 10 szereplő osztozott, a legtöbb elismerést – három-három díjat – a CIB Bank és a Gránit Bank kapta.

Idén is kiosztották a tavalyi évben alapított Bankmonitor-díjakat: az elismerést 16 lakossági kategóriában adták át, a banki termékeket objektíven, az év első 10 hónapja során alkalmazott árazások alapján vizsgálták és rangsorolták a Bankmonitor.hu szakemberei. Minden termékkategóriában azt vizsgálták, hogy az átlagos ügyfél érdeklődését, keresletét – azaz az évente több tízezer, esetenként százezer igényt -, mely bank mely terméke tudja a pénzügyi racionalitást figyelembe véve legjobban kiszolgálni.

A több száz pénzügyi termék részletes vizsgálata során újfent kiderült, hogy jelentős eltérések lehetnek az egyes bankok konstrukciói között, így kellő odafigyeléssel, tudatos döntéssel komoly összegeket lehet megspórolni” – hangsúlyozta Sándorfi Balázs, a Bankmonitor.hu alapító ügyvezető igazgatója. A lakossági bankszámlák költségei között például évi 10-20 ezer forint is lehet a differencia, míg a rövid kamatperiódusú lakáshiteleknél átlagos hitelösszeg 8,7 millió forint esetén havi szinten akár 6 ezer forint. Éves szinten ez utóbbi 72 ezer forint, a teljes futamidő alatt (16 év) pedig akár 1,2 millió forint is lehet.

Egyes bankoknak több kategóriában is sikerült az élen végezniük. A legtöbb elismerést – három-három díjat – a CIB Bank és a Gránit Bank kapta, az MKB Banknak és a Sberbanknak két-két díjat sikerült idén elnyernie. Ami a részleteket illeti, a legjobb bankszámla például a CIB Bank ECO bankszámlája lett. A legjobb lakáshitel díját az MKB Bank Kamatkövető Forint Lakáshitele kapta, a legjobb személyi kölcsön elismerésben az MKB Bank Mosoly személyi kölcsöne részesült. Miközben a legjobb egy éves bankbetét díját a Gránit Bank Platimun betét 12 hónapra terméke kapta. 2017-ben a legjobb befeketési alapkezelő díját az Amundi Befektetési Alapkezelő nyerte el, a legjobb aktívan kezelt alap pedig az Erste Alapkezelő Abszolút Hozamú Kötvény Alapja lett.

1 Hozzászólás

 • Berki Zoltán 2017-12-19 12:20:06 - Válasz

  T. Bankmonitor team!

  Érdeklődéssel olvastam 2017 legjobb banki termékeire vonatkozó cikküket, ill. magát a statisztikát.
  Természetesen látom, hogy melyik bankszámlát hozták ki a legjobbnak, mégis szeretnék segítséget kérni bankszála ügyben. Azt tervezem, hogy bankot és bankszámlát váltok, de nagyon átgondoltan szeretném tenni ezt.

  Input paraméterek: feleségemnek és nekem is a fizetés az adott számlára érkezne (kb. 600-650 eFt/hó). Van 7-8 db. csoportos befizetési megbízásom. Kiterjedten használom a netbank rendszert és van egy nagyobb összeg, amelyet szeretnék (elsősorban netbankon keresztül) befektetni(befektetési alapok, pl. ALKA)

  Köszönöm!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.