Betöltés

Ezek a legjobb banki termékek 2017-ben

szerző: Bankmonitor
2017-12-12

Ismét kiosztották a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki. Az elismerést 16 lakossági kategóriában adták át, a banki termékeket objektíven, az év első 10 hónapja során alkalmazott árazások alapján vizsgálták és rangsorolták a Bankmonitor.hu szakemberei. Idén 16 díjon 10 szereplő osztozott, a legtöbb elismerést – három-három díjat – a CIB Bank és a Gránit Bank kapta.

Idén is kiosztották a tavalyi évben alapított Bankmonitor-díjakat: az elismerést 16 lakossági kategóriában adták át, a banki termékeket objektíven, az év első 10 hónapja során alkalmazott árazások alapján vizsgálták és rangsorolták a Bankmonitor.hu szakemberei. Minden termékkategóriában azt vizsgálták, hogy az átlagos ügyfél érdeklődését, keresletét – azaz az évente több tízezer, esetenként százezer igényt -, mely bank mely terméke tudja a pénzügyi racionalitást figyelembe véve legjobban kiszolgálni.

A több száz pénzügyi termék részletes vizsgálata során újfent kiderült, hogy jelentős eltérések lehetnek az egyes bankok konstrukciói között, így kellő odafigyeléssel, tudatos döntéssel komoly összegeket lehet megspórolni” – hangsúlyozta Sándorfi Balázs, a Bankmonitor.hu alapító ügyvezető igazgatója. A lakossági bankszámlák költségei között például évi 10-20 ezer forint is lehet a differencia, míg a rövid kamatperiódusú lakáshiteleknél átlagos hitelösszeg 8,7 millió forint esetén havi szinten akár 6 ezer forint. Éves szinten ez utóbbi 72 ezer forint, a teljes futamidő alatt (16 év) pedig akár 1,2 millió forint is lehet.

Egyes bankoknak több kategóriában is sikerült az élen végezniük. A legtöbb elismerést – három-három díjat – a CIB Bank és a Gránit Bank kapta, az MKB Banknak és a Sberbanknak két-két díjat sikerült idén elnyernie. Ami a részleteket illeti, a legjobb bankszámla például a CIB Bank ECO bankszámlája lett. A legjobb lakáshitel díját az MKB Bank Kamatkövető Forint Lakáshitele kapta, a legjobb személyi kölcsön elismerésben az MKB Bank Mosoly személyi kölcsöne részesült. Miközben a legjobb egy éves bankbetét díját a Gránit Bank Platimun betét 12 hónapra terméke kapta. 2017-ben a legjobb befeketési alapkezelő díját az Amundi Befektetési Alapkezelő nyerte el, a legjobb aktívan kezelt alap pedig az Erste Alapkezelő Abszolút Hozamú Kötvény Alapja lett.

1 Hozzászólás

 1. Berki Zoltán

  T. Bankmonitor team!

  Érdeklődéssel olvastam 2017 legjobb banki termékeire vonatkozó cikküket, ill. magát a statisztikát.
  Természetesen látom, hogy melyik bankszámlát hozták ki a legjobbnak, mégis szeretnék segítséget kérni bankszála ügyben. Azt tervezem, hogy bankot és bankszámlát váltok, de nagyon átgondoltan szeretném tenni ezt.

  Input paraméterek: feleségemnek és nekem is a fizetés az adott számlára érkezne (kb. 600-650 eFt/hó). Van 7-8 db. csoportos befizetési megbízásom. Kiterjedten használom a netbank rendszert és van egy nagyobb összeg, amelyet szeretnék (elsősorban netbankon keresztül) befektetni(befektetési alapok, pl. ALKA)

  Köszönöm!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Ezek a legjobb banki termékek 2017-ben

2017. 12. 12.

Ismét kiosztották a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki. Az elismerést 16 lakossági kategóriában adták át,...

Megvannak a legjobb banki termékek – Itt a lista!

2016. 11. 08.

Kiosztották hétfő este a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki. Az elismerést 15 lakossági és vállalati...

Ma este kiderül, melyek a legjobb pénzügyi termékek!

2016. 11. 07.

A Bankmonitor azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a banki termékek közötti eligazodást. A célhoz vezető út fontos mérföldköve az este megrendezésre kerülő díjátadó, ahol az „Év legjobb banki...

Hamarosan lehull a lepel az év legjobb banki termékeiről!

2016. 11. 02.

Egyszerűbbé és gyorsabbá vált a bankváltás folyamata, miután a hosszú hétvégén életbe lépett az egyszerűsített bankszámlaváltás feltételeit és határidőit szabályozó kormányrendelet. A korábbi 19 helyett immár 12 munkanap alatt véghez...

Blogajánló

 • alapblog

  Orosz meló

  Államközi megállapodás szerint több száz cseh állami tulajdonban lévő prágai lakás fölött rendelkezik az orosz követség, hogy azokat diplomaták rendelkezésére bocsássa. Ehelyett elkezdtek üzletelni az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.