Ezek a legjobb bankszámlák, ha közalkalmazott vagy

2015. 05. 09. szerző: bankmonitor

A hét elejétől kétszereplősre bővült azon bankok köre, ahol közszférás dolgozóként dedikált bankszámla ajánlatot találhatunk. Naivan azt gondolhatnánk, hogy egy ilyen, kifejezetten egy adott célcsoportnak kínált bankszámlával csak jól járhatunk, de sajnos ez nem így van. Átlagos 150 ezer Ft-os jövedelmet és normál bankhasználati szokásokat feltételezve több mint 10 ajánlatot tudunk, amivel jobban járhatsz, mint a dedikált bankszámlákkal!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

A hétfői napon látott napvilágot, hogy az MKB Perspektíva Fix számlacsomag jogosultjainak körét bővíti a bank. Így már a kormánytisztviselők, a köztisztviselők, valamint a közalkalmazotti szolgálati viszonnyal rendelkezők is nyithatnak ilyen típusú bankszámlát a pénzintézetnél. Ez önmagában azonban még nem elég. A számlacsomag igénybevételének további feltétele, hogy tulajdonosának rendszeres munkabére legalább a havi bruttó 185.000 Ft-ot (nagyságrendileg nettó 120.000 Ft) elérje, és ezt hajlandó legyen a bankszámlára utaltatni.

Az MKB Bank ezen intézkedésével immár kétszereplőssé bővült a kifejezetten a közszférát célzó bankok köre. Korábban ugyanis ilyen típusú dedikált számlát kizárólag az FHB Bank kínált ügyfeleinek. Azt gondolhatnánk, hogy az igénybe vevők körének korlátozása miatt valamilyen előnyt élvezhetnek ezen számlák tulajdonosai, de amikor elkezdünk számolni, akkor kell, rádöbbenjünk, hogy ez közel sincs így.

Mégis mennyi az annyi?

Átlagosnak tekinthető 150 ezer Ft-os jövedelem és normál bankhasználati szokások mellett vizsgáltuk, hogy milyen bankszámla fenntartási költségekkel kell számolnia a tulajdonosnak a két számlacsomag esetében. Míg az MKB Banknál 1.114 Ft az első évben, 1.288 Ft a második évben, addig az FHB Banknál 1.289 Ft, illetve 1.205 Ft-ot jelent ez. Csakhogy tudjunk mihez hasonlítani, ilyen bankhasználati szokások mellett a legjobb ajánlat havi költsége 112 Ft az első évben, de még a második évben is csak 418 Ft. Igen jól látjuk, az MKB ajánlatához képest az első évben közel tízszeres a különbség! De ne is nézzük a legjobbat, még a tíz legjobb számlacsomag átlagos fenntartási költsége is csak havi 487 Ft az első évben, míg 662 Ft a második évben. Tehát dedikált számlacsomag ide-vagy oda…

…továbbra is úgy véljük, hogy jobb számolni, mint meglepődni! És, hogy ne Neked kelljen ezzel bajlódni, használd bankszámla kalkulátorunk, hogy megtaláld a legmegfelelőbb számlacsomagot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bank oszt pénzt az ügyfeleinek!

2018. 05. 17.

5-15 ezer forint közötti összeg ütheti a markát annak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen nyit új bankszámlát. A talált pénznek azonban számos feltétele lehet. Nézd meg aktuális bankszámla...

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09.

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb...

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Blogajánló

  • alapblog

    Kedves Draghi!

    „Caro Draghi, cancellaci 250 miliardi di debito!” – Kedves Draghi, engedjél el 250 milliárd eurónyi adósságot! Egy kis benzin a tűzre. A befektetők eddig nem...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.