Betöltés

Ezek most a legolcsóbb bankszámlák

szerző: Bankmonitor.hu
2015-12-21

A bankok legjobb ajánlatai alapján átlagosan havi 650-800 Ft-ba kerül bankszámlánk fenntartása attól függően, hogyan használjuk. Ettől viszont lényegesen kedvezőbb lehetőségeket is találunk, így játszi könnyedséggel spórolhatunk havi 400-500 Ft-ot. Nem beszélve arról, ha egyébként az átlagosnál drágábban bankolunk. Nem kizárt, hogy több mint 1.000 Ft-ot dobunk ki havonta az ablakon…

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Érdemes időről-időre a bankok ajánlatait szemügyre venni, így könnyen el tudjuk dönteni, hogy olcsón, vagy éppen drágán bankolunk. Hiszen miért fizetnénk többet, ha egyszer ugyanaz máshol a töredékéért is elérhető. Éppen ezért időszerűnek tűnt, hogy górcső alá vegyük az országosan ismert bankok ajánlatait. Több mint 50 számlacsomagot hasonlítottunk össze, hogy megmutassuk a legjobbakat.

Alacsonyabb jövedelem (80 ezer Ft) és csekély bankszámlaforgalom mellett a legjobb választás jelenleg a nemrégiben debütált Gránit Digitális számlacsomag. Nincs számlavezetési díj, olcsó a bankkártya és kedvezően alakulnak az utalási díjak. A hagyományos SMS tájékoztatókról viszont le kell mondani. A kártyaműveletek követéséhez egy alkalmazást kell letölteni okostelefonunkra, ami kezeli az üzeneteket. Pontosan úgy egyébként, mintha SMS-t kapnánk, azzal a különbséggel, hogy nem kell érte fizetni.

Átlagos jövedelem mellett az Erste Privilégium „L” bankszámla toronymagasan az első. Már a második legjobb ajánlat is kétszer annyiba kerül. A magyarázat egyszerű, amint eléri a számlára érkező rendszeres jóváírás összege a 150 ezer Ft-ot, díjmentes közel minden banki szolgáltatás, amire szükségünk lehet. Többek között nem kell számlavezetési díjat fizetni, ingyen lehet utalni a netbankból, ráadásul korlátlan számban lehet ingyen készpénzt felvenni a bank automatáiból (ATM).

Átlag feletti jövedelem mellett csak tovább nő az Erste Privilégium „L” bankszámla előnye. Változatlanul őrzi második helyét a Gránit Digitális számlacsomag, amit már sokkal szorosabban követ az OTP Simple számlacsomag a sorban. Ez utóbbinál a teljesség kedvéért viszont feltétlenül meg kell említenünk, hogy 35 éves kortól már némileg magasabb költségekkel kell számolni (496 Ft helyett 569 Ft). Hasonló a helyzet az alacsony jövedelmi kategóriánál is, ahol viszont jóval drámaibb a különbség (307 Ft helyett 1.027 Ft).

Kíváncsi vagy, hogy mennyit faraghatsz bankköltségeiden? Bankszámla kalkulátorunk segítségével pillanatok alatt kiderítheted!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Ne feledkezzünk meg róla, hogy…

 • a fenti táblázatokban egy-egy bank legjobb ajánlata szerepel, ami az adott bankszámla használati szokásokhoz leginkább illeszkedik. Ezt azért hangsúlyozzuk, mert számos alkalommal találkozunk olyan esetekkel, amikor az aktuális számlacsomag köszönőviszonyban sincs a számlahasználati szokásokkal. Azaz sokszor még bankon belül is található jobb számlacsomag, nemhogy a teljes banki kínálatban. Valószínűleg nem kell ecsetelnünk, hogy ilyen esetekben nem csak 400-500 Ft spórolható meg havonta, ha megtesszük a megfelelő lépéseket.
 • a fenti táblázatokban kizárólag az első évben felmerülő havi bankköltséget tűntettük fel. Számos számlacsomagnál a második évtől már magasabb összeggel kell számolnunk. Így, ha hosszabb távra tervezünk, akkor fordítsunk kellő figyelmet a második éves költségekre is.
 • vannak olyan, jellemzően időszakos akciók is a bankok kínálatában, amivel egy amúgy elsőre nem túl vonzó számlacsomag azonnal kedvezőbb fénybe kerül (pl.: 5.000 Ft-ot jóváír a bank az új ügyfeleknek, vagy éppen valamilyen ajándék jár). Ilyen típusú akciók a fenti táblázatokban nem kerültek számszerűsítésre, de érdemes a bankszámla kiválasztásakor ezeket is figyelembe venni.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

 • alapblog

  Élet a www.szallas.hu után

  A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.