Ezekkel a bankszámlákkal utalhatnak a legolcsóbban a kisvállalatok

Ezekkel a bankszámlákkal utalhatnak a legolcsóbban a kisvállalatok
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-09-01
 

Kardinális kérdés egy jelentősebb bankszámlaforgalmat bonyolító cég életében, hogy mennyit kell fizetnie egy banki átutalásért. Díjmentes átutalások ide, kedvezményes átutalások oda, ezek száma sajnos véges, attól kezdve pedig már a sztenderd díjak ketyegnek. Nyilván egyetlen cégnek sem mindegy, hogy adott esetben 250.000 Ft-ot 849 Ft-ért, vagy 1.475 Ft-ért utalhat el a bankszámlájáról. Mutatjuk, hogy melyik céges számlacsomagok a legolcsóbbak, ha bankközi átutalásról van szó!

Korábbi írásunkban arra a kérdésre kerestük a választ, hogy melyik céges bankszámlával utalhat a legolcsóbban egy tipikus kisadózó vállalkozás. Mivel ez egy olyan kérdés, amire cégmérettől függetlenül minden vállalkozó kíváncsi, ezért mai összeállításunkban a jelentősebb forgalmat bonyolító vállalkozások lehetőségeit vettük górcső alá.

Kiindulásként nézzük, hogy a cégre jellemző bankhasználati szokások alapján melyek a szóba jöhető számlacsomagok. Most is kizárólag bankonként a legjobb ajánlatokra koncentrálunk, így alakul ki az alábbi rangsor.

Egy lépéssel közelebb is vagyunk a kérdés megválaszolásához. Nézzük, hogy alakulnak a költségek az utalandó összeg függvényében.

Korábbi megállapításunk, miszerint minél magasabb az átutalás összege, annál nagyobb a legjobb és a legrosszabb díjszabás közötti különbség, ahogy látjuk a kisvállalatoknál is teljesül. Ami viszont a fenti táblából nem derül ki, hogy a cégméretből, ezáltal a nagyobb bankszámla forgalomból adódóan egy kisvállalat kedvezőbben utalhat a sztenderd díjak mellett, mint egy kisvállalkozás. Esetünkben 100 ezer Ft elutalásánál átlagosan 12%-kal, míg a többi esetben átlagosan 8-9%-kal olcsóbban. Cégünk tehát még banki oldalról is a növekedésre van ösztönözve.

Az AXA Vállalkozói számla ebben az összehasonlításban is szép eredménnyel büszkélkedhet. Kizárólag a 100 ezer Ft-os kategóriában tudta a Sberbank BusinessFlex számlacsomag megelőzni.

Ahogy látjuk a 100 ezer Ft-os kategórián kívül elég egységes a kép. Az egy dolog, hogy nincs új szereplő a számlacsomagok között, de még a köztük lévő sorrend sem változik.

Óvva intünk mindenkit attól a hibától, hogy a számlacsomag kiválasztásakor kizárólag egyetlen díjtételre koncentráljon, esetünkben az átutalásokra. Hiába utalunk olcsón, ha magát a bankszámlát egyébként drága fenntartani (lásd pl.: MKB Bank). Bankhasználati szokásaink ismeretében könnyen eljuthatunk a szóba jöhető számlacsomagokhoz, mindig csak ezután kezdődjön a finomhangolás, amikor már lehet egy-egy díjtételre fókuszálni.

Szeretnéd tudni melyik bankszámla céged számára a legmegfelelőbb? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen kiderítheted!

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés