Betöltés

Ezért éri meg hitelkártyával vásárolni!

szerző: Bankmonitor.hu
2015-03-19

A közhiedelemmel ellentétben a legjobb hitelkártyákkal nem kell százezreket elköltenünk ahhoz, hogy több tízezer forint pénzvisszatérítést kapjunk bankunktól. Ehhez persze nem hátrány, ha egy olyan hitelkártyánk van, amelyiknél az általános 1-2 százaléknál több jár vissza vásárlásainkból. Összeszedtünk néhány igazán vonzó ajánlatot, így könnyen kereshetsz 20-40 ezer Ft-ot. Mutatjuk, hogy mennyire egyszerű!

Raiffeisen Bank – OneCard Standard

A Raiffeisen OneCard Standard az egyik legszéleseb kedvezmény-rendszerrel rendelkező hitelkártya. Kiemelkedően magas 5%-os pénzvisszatérítést nyújt negyedévente változó ajánlatokkal. Április és június időszakra például a sport és egészség jellegű vásárlásokkal lehet majd a legtöbbet keresni. Egyébként bármelyik élelmiszerboltban, szuper- és hipermarketben történt vásárlás után 3%-os pénzvisszatérítésre számíthatunk, továbbá minden egyéb vásárlás, közüzemi számla fizetése (csoportos beszedési megbízással) 1%-os pénzvisszatérítéssel jár. Áprilistól ugyan 10 ezer Ft-ra csökken a maximális pénzvisszatérítés összege (jelenleg 30 ezer Ft negyedévente), de ettől még busásan kereshetünk vele.

Akkor számoljunk csak egy kicsit, természetesen már az áprilisi változásokat figyelembe véve. A fentiek fényében, ha havonta 20 ezer Ft-ot költünk el az éppen aktuális kiemelt kategóriában, 75 ezer Ft-ot élelmiszerre és 40 ezer Ft-ot minden másra, akkor éves szinten 40 ezer Ft jár vissza a vásárlásokból. Igen jól látjuk, ehhez elegendő havi 135 ezer Ft-ot költeni.

A hitelkártya további nagy előnye, hogy a pénzvisszatérítés mellett több partnerüzletben már a vásárlás pillanatában azonnali kedvezményeket nyújt, így esetenként akár 10-20%-kal olcsóbban vehetjük meg a kiválasztott portékát. Sőt, a számos állandó kedvezmény mellett általában időszakos akciókat is találunk.

Erste Bank – Joker

Az Erste Joker hitelkártyájának nagy előnye, hogy mindenki maga dönti el, hogy a szóba jöhető nyolc kategóriából melyik három üzlettípusban szeretne a általános 1%-os pénzvisszatérítés helyett 4%-ot kapni. A választható kategóriák tulajdonképpen mindent lefednek kivéve az élelmiszereket.

Módosítsunk kicsit korábbi példánkon. Válasszuk kiemelt kategóriaként a benzinkút, a divat, valamint a szórakozás kategóriákat, amelyeknél üzlettípusonként havi 20 ezer Ft-os költéssel számoljunk. Élelmiszerre továbbra is 75 ezer Ft-ot fordítunk. Tehát továbbra sem költünk többet havi 135 ezer Ft-nál és itt is komoly összeget, éves szinten 37.800 Ft-ot visszatérít a bank.

Két korlátot tartsunk szem előtt

 • havi 250.000 Ft-os költés után már nincs pénzvisszatérítés, továbbá
 • a benzinkút kategória választása esetén maximum havi 30.000 Ft benzinkúton történő vásárlásig jár a bónusz (az ezt meghaladó összeg után az 1%-os vásárlási visszatérítést kapjuk 250.000 Ft erejéig).

Citibank – Citi Life

A Citi Life hitelkártyás vásárlásokkal Citi Forintokat gyűjthetünk. Az első 3 hónapban élelmiszerüzletben havi 100.000 Ft összegig 3%, belföldi tankoláskor havi 50.000 Ft összegig 2%, az efeletti vásárlásokra, valamint a 4. hónaptól kezdődően minden – nem partnerüzletben történő – vásárlásra 1% Citi Forint jóváírást kapunk. Az összegyűjtött forintokat a bank webáruházban pénzvisszatérítésre, árkedvezményekre, vagy különleges ajánlatokra válthatjuk be.

Természetesen a számolás itt sem marad el. A fentiek fényében, ha havonta 75 ezer Ft-ot költünk élelmiszerre, 20 ezer Ft-ot üzemanyagra és 40 ezer Ft-ot minden másra, akkor az első évben legalább 21.300 Ft jár vissza. A dolog igazi szépsége pedig, hogy az eddigi hitelkártyákkal szemben itt nincs a pénzvisszatérítésnek felső korlátja. Azaz minél többet költünk, annál nagyobb összegre számíthatunk.

Szemfüleseknek valószínűleg a legalább jelző is feltűnt. Mégis, hogy értjük ezt? Úgy, hogy több mint 1.000 Citi Life partnerüzletben a vásárlásokkal extra Citi Forintokat lehet szerezni, így az 1-3%-kal szemben akár 15%-os pénzvisszatérítés is elérhető. A partnerek közkedvelt üzletek, mint például az Intersport, Kika, Lidl, Shell, stb., amelyeknél eltérő mértékű kedvezményekre lehet számítani. Sőt, most 15.000 Citi Forintot is bezsebelhetünk, ha az akció keretében igényelünk Citi Life hitelkártyát. Az igényélésen túl viszont néhány feltételt teljesíteni kell, a részleteket itt találod.

Ahogy látjuk, egyáltalán nem kell horror összegeket költenünk hitelkártyánkkal, hogy pénzt keressünk vele. Persze jogosan merül fel a költségek kérdése, de megnyugtathatunk mindenkit, hogy a hitelkártyák zöménél, aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse megtérül. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy körültekintően bánjunk vele. Anélkül, hogy ismernénk a hitelkártya működését, ne kísérletezzünk, mert könnyen fájó emlékeket szerezhetünk.

Felkeltette a dolog az érdeklődésedet, de a fenti hitelkártyák nem nyerték el a tetszésedet? Keresd meg a számodra legmegfelelőbbet kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

bedőlt hiteles ingatlan

Hogyan lehetne igazságosabb a hitelezés?

2019. 01. 05.

A lakásértékesítési és a hitelfelvételi adatok egyre nagyobb számokat mutatnak. A lakásárak az utóbbi 5 évben trendszerű növekedést mutattak, ezért a lakáshitelek iránti érdeklődés is ugrásszerűen megnövekedett. Apollo írt meg...

Amit talán nem tudtál a hitelkiváltásról

2018. 12. 02.

A jelenlegi a hitelkiváltás az egyik legizgalmasabb és legaktuálisabb téma, amivel kis időráfordítással lehet sokat spórolni. Összegyűjtöttünk minden fontos dolgot, hogy kiderüljön, ki nyerhet a dologgal?  Véget érhet a csökkenő...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.