Betöltés

Fapados mobiltarifák: gazdaságos?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-05-27

Kenyér, tej, mobiltelefon. Nem elképzelhetetlen, hogy egy bevásárlólistán ezek a tételek szerepeljenek. Az áruházláncok ugyanis a napicikkek mellett ma már távközlési szolgáltatásokat és telefonkészülékeket is kínálnak. Mutatjuk a magyar példákat.

Az első fecske még 2012. februárjában a Lidl volt. A diszkontlánc hozta szokásos formáját. Miután a Tesco néhány hónappal korábban bejelentette, hogy üzleteiben távközlési szolgáltatásokat is fog kínálni 2012 márciusától, a Lidl azonnal cselekedett: riválisa előtt néhány héttel elindult a saját távközlési cége, a Blue Mobile. Őt követte nem sokra rá a Tesco Mobile, de azóta felröppentek a hírek arról, hogy a közeljövőben az Aldi is belépne erre a piacra.

A távközlési szolgáltatások mellett a nagy áruházláncok mobiltelefonokat is kínálnak. Jobbára a legismertebb gyártók olcsó vagy középkategóriás készülékeivel találkozhatunk üzleteikben. Ám itt is akadnak kivételek. Mivel többféle árucikkből is van saját márkás termékük, mellyel komoly sikert arattak a piacon, vannak próbálkozások a saját márkás mobiltelefonok piaci bevezetésére is. Az Auchan például Quilive néven már Magyarországon is árulja saját márkás okostelefonjait. Könnyen elképzelhető, hogy a Tesco is követheti a példáját. A társaság vezérigazgatója ugyanis nemrégiben bejelentette: Hudl néven androidos okostelefont dobnak piacra Nagy-Britanniában.

Ha csúcsmobilra vágysz, a Vodafone Red előfizetéssel jelképes áron szerezhetsz egyet!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


A kiskereskedelmi láncok természetesen nem kezdenek önálló mobilhálózat kiépítésébe, hanem általában összefognak egy távközlési céggel. Magyarországon a Tesco a Vodafone, a Lidl pedig a Magyar Telekom hálózatát használja. Ugyancsak nem ők gyártják a saját márkás mobiljaikat sem, hanem más termékekhez hasonlóan megrendelik azt egy ilyennel foglalkozó cégtől.

Első pillantásra azt hihetnénk, hogy a távközlési szolgáltatók nem örülnek ezeknek a próbálkozásoknak, hiszen a fapados mobilszolgáltatók az ő eszközeiket használva az ő ügyfeleiket veszik el. Csakhogy ez nem egészen így van. A kiskereskedelmi láncoknak köszönhetően ügyfélkörüket bővíteni tudják olyan előfizetőkkel, akikhez más módon aligha jutnak el. Ráadásul gondosan ügyelnek arra, hogy a fapados szolgáltatók ne menjenek túlságosan az ő tarifáik alá.

A Lidl Blue Mobilja például 33 forintos percdíjjal kínálja szolgáltatásait és az SMS is ugyanennyibe kerül. A Tesco Mobile ugyanakkor 45 forintos percdíjjal és 30 forintos SMS díjjal van jelen a piacon. Ugyanakkor a T-Mobile legolcsóbb csomagja 1950 forintos lebeszélhető előfizetéssel hálózaton belül 37 forintos percdíjért azon kívül pedig 40 forintos percdíjért telefonálhatunk. A Vodafone pedig Red díjcsomagjával 9990 forintért ad korlátlan beszélgetést és SMS küldést bármely irányba.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Végre itthon is fizethetsz a telefonoddal!

2014. 11. 26.

Németország, Lengyelország, Szlovákia mellett, a nyáron lezárult sikeres teszteket követően végre Magyarországon is elindult a Telekom MobilTárca szolgáltatása. Az alkalmazás segítségével telefonunkat egy virtuális pénztárcává alakíthatjuk, ami nem csupán fizetésre,...

Drága a net? Így spórolhatsz ezreket!

2014. 06. 03.

Akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente, ha rászánunk tíz percet és ellenőrizzük, vajon megfelelő szolgáltató előfizetői vagyunk-e és megfelelő csomagot használunk-e? Lássuk, mivel lehet lefaragni az Internet előfizetés költségeiből!

Vigyázz tolvaj! Így védd meg a mobilodat!

2014. 05. 29.

Az okostelefon nem olcsó mulatság. A legnevesebb gyártók csúcsmodelljei többszázezer forintért vásárolhatók meg. Nem is csoda, hogy az elmúlt években a tolvajok már nem a pénztárcára, hanem az okostelefon megszerzésére...

Fapados mobiltarifák: gazdaságos?

2014. 05. 27.

Kenyér, tej, mobiltelefon. Nem elképzelhetetlen, hogy egy bevásárlólistán ezek a tételek szerepeljenek. Az áruházláncok ugyanis a napicikkek mellett ma már távközlési szolgáltatásokat és telefonkészülékeket is kínálnak. Mutatjuk a magyar példákat.

Blogajánló

  • alapblog

    Altruizmus haszna

    „Sok korrelációs kutatás kimutatta, hogy a mások megsegítésére fordított idő érzelmi előnyökkel jár az adományozó számára. A kutatási eredmények igen szoros kapcsolatot fedeztek fel az...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.