loading

Fektess a jövődbe, képezd magad! De miből finanszírozd ezt?

Mindig megéri tovább képezni magad, új ismereteket, képességeket elsajátítanod. Ezzel nem csak a jelenlegi szakmádnak lehetsz mestere, de elérhetővé válhat olyan munkahely, foglalkozás is számodra, amiről eddig csak álmodtál. A komolyabb képzéseknek, tanfolyamoknak azonban eléggé borsos ára van, ezért a Bankmonitor szakértői utánajártak hogyan finanszírozhatnál meg egy tanfolyamot, amellyel megszerezheted álmaid munkáját.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Ma már számtalan képzés, tanfolyam közül választhatsz, ha jobban el szeretnél mélyülni jelenlegi szakmában, vagy épp valami újjal ismerkednél meg. Valami megtanulásával nem csak az érdeklődésed elégítheted ki, akár egy új munkahelyet is megszerezhetsz vele, ezzel pedig hosszabb távon akár jelentősen megemelkedhet a fizetésed is.

Melyik tanfolyamot érdemes választani?

A Bankmonitor szakértői a különböző lehetőségek közül a programozói képzéseknek néztek utána. (Jelenleg ez egy igen népszerű szakma, ráadásul az elérhető fizetések is igen magasak.) Az interneten elérhető hirdetések alapján számos tanfolyam van, amelyek jelentősen eltérnek egymástól.

Vannak 100-200 ezer forintos díjú 1-2 hónapos képzések mellett olyanok is, amelyek ára 1-1,5 millió forint és 12 hónapon alatt, több modulban sajátíthatod el a programozás ismereteit.

Sok esetben a drágább tanfolyamok állásgaranciát is vállalnak – a cégek leírása alapján a végzősők jelentős része el is tudott helyezkedni a szakmában -, ha meghatározott időn belül nem találsz az új végzettségednek megfelelő szakmát, akkor visszatérítik részben, vagy egészben a képzés árát. (Fontos, hogy a díj visszatérítésének általában feltételei vannak: például munkahelyet kell keresni a tanfolyamot követően.)

Miből finanszírozható a képzés? 

Fontos kérdés lehet, hogy miből tudod megfizetni – különösen a drágábbak esetében – a tanfolyam árát? Természetesen ideális esetben a saját megtakarításodból ki tudod fizetni a díjat, azonban az is elképzelhető, hogy nincs elegendő pénzed.

A drágább 1-1,5 milliós tanfolyamok esetében szerencsére lehetőség van az utólagos finanszírozásra, sőt részletfizetésre is. Ez utóbbi különösen előnyös, hiszen sok esetben az új munkahely megemelkedett jövedelméből lehet rendezni a havi részleteket is.

Egy 1,5 millió forint összegű képzés finanszírozásának lehetőségei

Megérheti azonban személyi kölcsönből is megfinanszírozni a képzést. A legkedvezőbb konstrukciókra ugyanis 2 év alatt 67 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetni, mint az egy összegű utófinanszírozás esetében. Lehet azonban számos buktató, ami mellett nem szabad elmenni, amikor képzést, finanszírozási módot választanál.

Mire figyelj, amikor képzést, vagy annak finanszírozását választanád ki?

 1. Átgondoltan válaszd ki az intézményt, ahol tanulnál. Kérj referenciát, ismerkedj meg korábbi tanulókkal. Az is jó megoldás, ha kikéred az ágazatban tevékenykedő cégeknek  a véleményét a végzősökről.
 2. Mindenképpen egy olcsóbb – akár ingyenes – és rövidebb képzésbe vágj bele először, amennyiben valamilyen új dologgal ismerkednél meg. Így testközelből megtudhatod, hogy valójában mennyire tetszik neked ez a munkakör, tevékenység.
 3. Jól hangzik a személyi kölcsönből finanszírozott képzés, hiszen a költségeket várhatóan kompenzálja a jövőbeni új munkakörből származó plusz bevétel. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy a hitelt csak akkor kaphatod meg, ha a bank hitelképesnek minősít. Ezt nehezítheti az is, ha épp munkát keresel – ez is indokolhatja a képzés elkezdését -, hiszen ebben a helyzetben a pénzintézet biztos, hogy elutasítja a kérelmed.
 4. Mindig a legolcsóbb banki ajánlatot válaszd: egyáltalán nem mindegy mekkora kamat mellett kapnád meg a kölcsönt. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján a legolcsóbb és legdrágább hitelre visszafizetendő teljes összeg – 1,5 millió forint hitelösszeg, 2 éves futamidő és 400 ezer forint jövedelem beállítása esetén – elérheti a 190 ezer forintot.
Mennyi személyi kölcsönt kaphatok?
step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi személyi kölcsönt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen: Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető
a személyi kölcsön
Számodra elérhető hitelek:
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Kapcsolódó tartalmak
Fektess a jövődbe, képezd magad! De miből finanszírozd ezt?

Mindig megéri tovább képezni magad, új ismereteket, képességeket elsajátítanod. Ezzel nem csak a jelenlegi szakmádnak lehetsz mestere, de elérhetővé válhat olyan munkahely, foglalkozás is számodra, amiről eddig csak álmodtál. A...

Mit tehet az, akinek nem ad Babaváró hitelt a bank?

Sokakat ért hidegzuhanyként az elmúlt hónapokban, hogy várakozásaik ellenére mégsem jogosultak az állami „ingyen hitelre”, a Babaváró támogatásra. Közülük mind többen választják alternatívaként a személyi kölcsönöket, amelyeknél nincs szükség ingatlanfedezetre,...

Blogajánló
 • alapblog Mr. Wolf szép üzenete

  Mi az az ESG? Hova utazunk? A bróker érzelmei Harrari és Kahneman hülyézik A SPAC-huszárok bukdácsolása Többek közt ezekről beszéltünk e heti adásunkban. Kedves Olvasóink,...

 • KonyhaKontrolling Megélni minimálbérből?

   A mai bejegyzésben szeretném bemutatni a saját életszínvonalam összetételét. Ugyan valamivel magasabb életszínvonalon élek, mint a minimálbér, de a bejegyzésben arra is kitérek, hogy hol lehetne spórolni, hogy abba is beleférjek. Iratkozz fel a youtube csatornámra, ott hétről-hétre tudod követni a kiadásaimat. (Valamint ha kicsit több időm van, akkor a bejegyzések is felkerülnek.) Azt gondolom, Tovább olvasom "Megélni minimálbérből?" →...

 • Haszon.hu Vigyázz, mihez nyúlsz, önkielégítős álvideókkal támadnak a zsarolók

  A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást adott ki az interneten terjedő, magyar nyelvű, zsaroló levelekkel kapcsolatban. Kormányzati intézményekre támadnak a csalók. Az elmúlt napokban ismételten megnövekedett az olyan zsaroló hangvételű levelek száma, amelyek állami és önkormányzati szerveket, közintézményeket és magánszemélyeket céloznak.A levelek szövegezése egyforma, tartalma szerint a címzett készülékét megfertőzték egy trójai vírussal, amely segítségével az áldozat adatait átmásolták...