Betöltés

Félmillió forintot érhet hitelfelvételnél egy apró trükk

szerző: Fülöp Norbert
2019-02-08

Mind népszerűbb a személyi kölcsön, hiszen gyorsan, viszonylag kevés papírmunkával lehet hozzájutni, miközben a kamatok is egyre kedvezőbbek. Az alacsony kamat feltétele sok esetben azonban egy meghatározott jövedelem bankhoz érkeztetése. Mit tehetsz akkor, ha nincs akkora jövedelmed, amekkorát előírnak, ám a kedvezményt mégis szeretnéd megkapni? Mekkora pénzügyi előnyt jelent, ha a béred a hitelt nyújtó bank számlájára érkezik?

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Amikor a bankok beárazzák személyi kölcsöneiket, általában meghatározott jövedelemhez, valamint a jövedelem banknál vezetett számlára érkeztetéséhez kötik a kedvezményes kamat megadását. Többnyire konkrét szinteket (200 000 Ft, 250 000 Ft, 400 000 Ft) határoznak meg, amit ha elér a jövedelem, akkor kicsivel jobb lesz a kamat.

Mit jelent ez számszerűsítve?

Vegyünk egy példát: 3 millió Ft hitelösszeget, 5 éves futamidőt és végig fix kamatot néztünk, majd hét nagybank (CIB, Takarék Kereskedelmi Bank, Budapest Bank, Erste, UniCredit, Sberbank, Raiffeisen) legjobb ajánlatait néztük meg a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával, az eredményeket pedig átlagoltuk.

Először arra voltunk kíváncsiak, hogy számszerűsítve mennyit ér az, ha valaki vállalja a jövedelemérkeztetést? Kiderült, hogy nagyon sokat, 400 000 Ft-os nettó jövedelemnél például 8 566 Ft havonta a különbség, ami teljes visszafizetésben 518 000 Ft-ot jelent. 200 000 Ft-os jövedelemnél havonta 4 785 Ft-ot lehet a vállalással megtakarítani, ami teljes visszafizetésben 294 000 Ft pénzügyi előnyt hoz össze 5 év alatt. Jól látszik tehát, hogy a pénzintézetek komolyan honorálják a dolgot. 

A másik izgalmas kérdés az, hogy mekkora kedvezményt jelent egy konkrét hitel esetében az, ha az adós nagyobb jövedelmet képes igazolni? Itt is nagyok a különbségek, hiszen 200 000 Ft nettóval jövedelemérkeztetés esetén 66 492 Ft a havi törlesztő, míg 400 000 Ft-os bérrel ugyanez 61 103 Ft. Tehát csak az igazolt jövedelem miatt havonta 5 389 Ft-tal vagy beljebb, ami 5 év alatt 319 000 Ft-ot jelent. Számolj te magad a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával!

Mondhatod persze, hogy míg a bankhoz érkeztetést illetően könnyen hozhatsz döntést, a jövedelmedet nem tudod egyik pillanatról a másikra megnövelni. (Milyen jó is volna, ha így működne a dolog!) Erre is van azonban megoldás, de ehhez már nem elég a személyi kölcsön kalkulátor, hanem szakember segítségére van szükséged, aki ismeri az egyes bankok üzletpolitikáját.

A bankok egy része ugyanis nem magához a jövedelem érkeztetéshez ragaszkodik, hanem ahhoz, hogy minden hónapban megérkezzen a számlára a meghatározott összeg. Vagyis, ha a kedvezmény havonta 250 000 Ft beérkezése után jár, ám a hiteligénylőnek a jövedelme 180 000 Ft, akkor a bankok egy része megelégszik azzal a vállalással, hogy az adós a jövőben gondoskodik majd a különbözet meglétéről.

Ez lehet más valaki jövedelme is, amit a jövőben erre a számlára utalnak majd. Fontos, hogy ezzel a másik személy nem lép be a szerződésbe, vagyis nem kell adóstársi felelősséget vállalnia!

Tudnod kell, hogy a maximális hiteltörlesztőt ekkor is a saját jövedelmedre vonatkozó JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) korlát alapján határozzák meg. (A JTM korlát szerint 400 000 Ft jövedelem alatt a jövedelem 50%-a lehet maximálisan a havi hiteltörlesztők összege személyi kölcsön esetében, míg 400 000 Ft, illetve e fölött 60% a felső limit.)

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a kedvezményes kamatért vállalt feltételt a futamidő végéig teljesíteni kell. Van bank, ahol néhány ezer forintos egyszeri díjjal megúszható az, ha az egyik hónapban nem érkezik meg az elvárt összeg a számlára, de olyan is akad, ahol attól kezdve a kedvezmény nélküli kamatot kell fizetni a futamidő végéig. Erről mindenképp tájékozódj hitelfelvétel előtt, vagy kérd egy Bankmonitor hiteltanácsadó segítségét, aki mindenben a segítségedre lesz.  

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Koronavírus és Netflix

  Az alábbi ábrán az olaj (hétfői) ára látható, ami a kínai koronavírus hírekre gyorsuló ütemben esett. A tőzsde úgy működik, hogy megpróbálja előre beárazni események... The post Koronavírus és Netflix appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.