Betöltés

Felújítanád borászati gépparkodat? Itt a megoldás!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-10-18

Egyre többen foglalkoznak szőlőtermesztéssel, borászattal. Nos, ők sem maradnak pályázati lehetőség nélkül. Az október 16-án megnyílt pályázati lehetőség az ebben az ágazatban tevékenykedő vállalkozókat is segíti. Olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására igényelhető, amelyek javítják a vállalkozás összteljesítményét.

A Borreform keretében borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésére nyílik lehetősége a hazai borászatoknak.

Az október 16.-án megnyílt pályázatban a támogatás mértéke 40% és legfeljebb 100 millió forint. Támogatás kizárólag új, első üzembe helyezésű gép vásárlásához nyújtható.

A támogatási kérelmek 2014. december 31-ig történő benyújtására a 2014. augusztus 1-jén lezárt, hatályos borászati gépkatalógusban szereplő gépekre vonatkozóan van lehetőség, feltéve, hogy a kérelmező a berendezést 2014. március 1-jét követően vásárolta meg, és a vételárat a támogatási kérelem benyújtásáig teljes egészében megfizette.

Miért éri meg pályázni?

A támogatás megnyerése komoly pénzügyi előnyökkel járhat vállalkozásod számára. Az alábbi példából kiderül, pontosan mire is számíthatsz:

Kik pályázhatnak?

Olyan borászati üzemek, melyek Magyarországon terveznek új gépet üzembe helyezni, és legalább 5 évig tervezik azt (vagy annak pótlását) használni.

A pályázat előnye, hogy a benyújtástól számított két éves, tehát akár 2012-es évjáratú gépre is kaphatunk támogatást, amennyiben az még korábban nem lett üzembe helyezve, és szerepel a beszerezhető gépek katalógusában.

A támogatási intézkedéshez kapcsolódóan elérhető tájékoztató anyagok útmutatót nyújtanak a kérelem és a nyomtatványok helyes kitöltéséhez.

Fontos, hogy a támogatás odaítélése a kérelmek benyújtási sorrendjének megfelelően történik, azok a kérelmek azonban, amelyek esetében hiánypótlás válik szükségessé, csak a hiánypótlás teljesítésével kerülnek be a bírálati sorrendbe.

Lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a kérelmező a támogatott gép vásárlásával összefüggő gazdasági eseményekről elkülönített nyilvántartást köteles vezetni.

Te is pályáznál? Add meg adataidat és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Egy gyors módszer, hogy milliókhoz jusson céged

2015. 10. 06.

Feldolgozóipari cégek számára hatalmas pénzügyi segítséget jelenthet az EU-s forrásokból rendelkezésre álló vissza nem térítendő támogatás. A vállalkozások 50 millió Ft értékű támogatásra pályázhatnak, amíg van rendelkezésre álló keret a...

EU-s támogatások – önerő hitelből?

2015. 09. 07.

Három új GINOP pályázat is megjelent a nyár folyamán a kis- és középvállalkozások termelési kapacitásbővítésének, valamint K+F és Innovációs tevékenységének támogatására. Jó hír, hogy a támogatások elvárt biztosítéki feltételrendszere enyhült:...

Ne zavard a főnököt! Ezeken agyal most

2015. 07. 02.

Meghatározó üzleti és beruházási döntések, pályázati pénzek, támogatások igénylése, kedvező fejlesztési hitelek kiválasztása. Csak néhány fontosabb terület azok közül, amelyek során egyre tudatosabb tervezés, ugyanakkor óvatos optimizmus jellemzi a hazai...

85 milliárd ingyen forrás KKV-k számára

2015. 06. 25.

Komoly érdeklődést váltott ki vállalati berkekben a nemrégiben megjelent két, a KKV-k versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás. Nem meglepő, hiszen összesen 85 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, amiből továbbra...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.