Felújítanád borászati gépparkodat? Itt a megoldás!

 • 2014.10.18.
 • szerző: bankmonitor

Egyre többen foglalkoznak szőlőtermesztéssel, borászattal. Nos, ők sem maradnak pályázati lehetőség nélkül. Az október 16-án megnyílt pályázati lehetőség az ebben az ágazatban tevékenykedő vállalkozókat is segíti. Olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására igényelhető, amelyek javítják a vállalkozás összteljesítményét.

A Borreform keretében borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésére nyílik lehetősége a hazai borászatoknak.

Az október 16.-án megnyílt pályázatban a támogatás mértéke 40% és legfeljebb 100 millió forint. Támogatás kizárólag új, első üzembe helyezésű gép vásárlásához nyújtható.

A támogatási kérelmek 2014. december 31-ig történő benyújtására a 2014. augusztus 1-jén lezárt, hatályos borászati gépkatalógusban szereplő gépekre vonatkozóan van lehetőség, feltéve, hogy a kérelmező a berendezést 2014. március 1-jét követően vásárolta meg, és a vételárat a támogatási kérelem benyújtásáig teljes egészében megfizette.

Miért éri meg pályázni?

A támogatás megnyerése komoly pénzügyi előnyökkel járhat vállalkozásod számára. Az alábbi példából kiderül, pontosan mire is számíthatsz:

Kik pályázhatnak?

Olyan borászati üzemek, melyek Magyarországon terveznek új gépet üzembe helyezni, és legalább 5 évig tervezik azt (vagy annak pótlását) használni.

A pályázat előnye, hogy a benyújtástól számított két éves, tehát akár 2012-es évjáratú gépre is kaphatunk támogatást, amennyiben az még korábban nem lett üzembe helyezve, és szerepel a beszerezhető gépek katalógusában.

A támogatási intézkedéshez kapcsolódóan elérhető tájékoztató anyagok útmutatót nyújtanak a kérelem és a nyomtatványok helyes kitöltéséhez.

Fontos, hogy a támogatás odaítélése a kérelmek benyújtási sorrendjének megfelelően történik, azok a kérelmek azonban, amelyek esetében hiánypótlás válik szükségessé, csak a hiánypótlás teljesítésével kerülnek be a bírálati sorrendbe.

Lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a kérelmező a támogatott gép vásárlásával összefüggő gazdasági eseményekről elkülönített nyilvántartást köteles vezetni.

Te is pályáznál? Add meg adataidat és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.