Betöltés

Figyelem: az OTP tarol az online bankszámlák között!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-04-01

Díjmentes készpénzfelvétel ide vagy oda, akkor is leginkább csak utalásra használod a bankszámládat? Ha jól választasz, havi szinten már 2-300 Ft-ért megkaphatod a legolcsóbb bankszámlákat. Kíváncsi vagy, hogy melyik számlacsomagokkal faraghatod minimálisra a havi bankköltségeidet? Mutatjuk a legjobb lehetőségeket! A tét nem kicsi, éves szinten közel 20 ezer Ft-ot is megspórolhatsz.

A jogszabályi díjmentes készpénzfelvétel lehetősége (havi szinten 150 ezer Ft erejéig) még egyáltalán nem jár együtt bankhasználati szokásaink gyökeres átalakításával. Aki korábban már a készpénzkímélő megoldások mellett tette le a voksát, nagy valószínűséggel a jövőben sem változtat álláspontján.

Mai írásunkban főként azoknak szeretnénk kedveskedni, akik kiaknázzák a netbankokban rejlő lehetőségeket. Titkon pedig reméljük, hogy többi kedves olvasónknak is kedvet csinálunk ahhoz, hogy a jövőben a lehető legaktívabban használják a felületet.

Le kell szögeznünk, hogy igen szélsőséges bankhasználati szokások mellett vizsgálódunk. Annak ellenére, hogy (feltételezésünk szerint) bankkártyával rendelkezünk, vegyük úgy, hogy a plasztikot csak elvétve használjuk, de akkor is csak vásárlásra. Tekintettel arra, hogy az ilyen tranzakciók száma elenyésző esetünkben és legtöbbször amúgy is díjmentes, teljes mértékben figyelmen kívül hagyjuk a kártyás vásárlásokat a lenti profilok esetében. Nézzük, hogy elméleti szokásaink fényében mire számíthatunk!

abra_140331Az átlagok már önmagukban is igen beszédesek: ha jól választunk akkor az éves szinten 19-30 ezer Ft megtakarítást eredményezhet számunkra. Fontos látni, hogy a jó bankszámlaválasztással akár lényegesen többet is megtakaríthatunk, mint az ingyenes készpénzfelvétellel… A legolcsóbb bankszámlák havi költsége még egy budapesti villamosjegy árát sem érik el…

Koncentráljunk a 3 legjobb lehetőségre!

A 150 000 forintos jövedelmi kategóriában 35 éves kor alatt
aktuális akciójának köszönhetően az OTP Simple számlacsomag vezeti a mezőnyt. Az akció időtartama alatt az ún. Online tranzakciós kedvezménycsomag díját a bank elengedi, így 2014. június 30-ig teljesen díjmentesen tudunk a számláról utalni (legyen az eseti, rendszeres átutalás, vagy csoportos beszedési megbízás), ha ezt az extra csomagot igénybe vesszük. A csomag egyébként 199 forintba kerül 35 éves korig, idősebbeknek 349 forint kerül felszámításra.

Az összehasonlíthatóság érdekében az akciót figyelembe véve a számlacsomag havi költsége tehát 149 forint 35 éves korig, míg 206 forint 35 év felett. Fontos, hogy ez utóbbi esetben, a profilhoz tartozó szokások mellett még nem éri meg a kedvezménycsomagot igénybe venni, mivel 35 év felett a csomag díja 349 forint, míg az utalások költsége a számlacsomag normál díjaival csupán 274 forintot tesznek ki. Viszont az akció alatt ez utóbbit meg tudjuk spórolni, a kedvezménycsomagot pedig amilyen egyszerűen be lehet állítani, úgy le is lehet mondani.

A képzeletbeli dobogó
második és harmadik fokát
a MagNet Bank foglalja el.
Diamond számlacsomagja után havi 198 forinttal, míg
Csillag számlacsomagjánál 271 forinttal kell számolnunk. Fontos leszögeznünk, hogy mindkét esetben díjmentes számlavezetéssel számoltunk (ugyanis rajtunk múlik, hogy 0 és 1 000 forint között mennyit vagyunk hajlandóak fizetni). Persze közösségi bankról lévén szó, azért illik valamit a becsület kasszába dobni.

Ha a fenti számlacsomagok esetleg nem győztek meg, akkor nézd meg a további lehetőségeket! 

A 250 000 forintos jövedelmi kategóriában 35 éves kor alatt nincs változás,
továbbra is a Simple számlacsomag áll az első helyen. A képzeletbeli dobogó
második fokán új szereplőként a
Gránit Bank Bajnok számlacsomagját üdvözölhetjük (havi 185 Ft), míg
harmadik helyre csúszik
a MagNet Bank Diamond számlacsomagja (226 Ft). Azonban akció ide, vagy oda 35 éves kor felett a fenti szokásokkal harmadik helyre csúszik vissza az OTP Bank számlacsomagja (havi 262 Ft).

Nyugodtan szemezgess a többi lehetőségből, ha a fenti számlacsomagok közül nem találod a befutót!

Ahogy látjuk, szerencsére mindkét profil esetében találunk olyan számlacsomagot, amelynek fenntartási költsége az átlagnál kedvezőbb. Nem is kell messzire menned, hogy megtaláld az igényeidnek leginkább megfelelőt. Kezd a keresést a lenti kalkulátorral, majd finomítsd a szűrést bankhasználati szokásaid alapján az összetett keresővel! Legyen szó időszaki kedvezményről, vagy állandó akcióról, abban biztos lehetsz, hogy kalkulátorunk számol vele!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • alapblog

    Hírcsokor

    1.Számomra a hét, sőt a hónap legfontosabb híre az, hogy Kínában esnek az autóeladások, 1992 óta először (negyedéves alapon). Illetve az okostelefon-eladások is esnek. Ez...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.