loading

Fittyet hánytak az ügyfelekre, komoly bírság lett a vége

Mindenki ismer valakit, akit a banki panaszának kezelése kihozott a sodrából. Kit a semmit mondó válaszok, kit a rétestésztaként elnyúló ügyintézés hoz ki a sodrából. A jelek szerint a bankok szakmai felügyeletét ellátó jegybank is érzékelte a problémát: összesen 18 millió forint bírságot szabott ki három bankra, mert azok nem megfelelően kezelték ügyfeleik panaszait.

Az esetek 56,4 százalékában a K&H Bank a jogszabályban előírt 30 napnál hosszabb idő múlva válaszolt ügyfelei panaszaira – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank.  Emiatt a pénzintézetnek 15 millió forint bírságot kell fizetnie. A panaszkezelési rendelkezések miatt másik két bank is bírságot kapott: az AXA Banknak 2 millió forintot, a Banif Plus Banknak egymillió forintot kell fizetnie. A jegybank mindhárom pénzintézetet eltiltotta a jogsértések folytatásától.

A MNB 2013 novemberében 13 pénzügyi szervezettel szemben hivatalból fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított azok panaszkezelési gyakorlata miatt. A vizsgálatot az indokolta, hogy a jegybankhoz jelentős számú, az érintett pénzügyi szervezetek panaszkezelését kifogásoló fogyasztói beadvány érkezett. Az MNB eljárásai során a pénzügyi szervezetek panaszkezelési tevékenységén túl kiemelten vizsgálta a fogyasztók hiteltörlesztési táblázatának, illetve a tételes, írásbeli kimutatásoknak az ügyfél kérelmére történő kiküldési gyakorlatát.

Ha esetleg elégedetlen vagy a bankoddal, kalkulátorunk segítségével egyszerűen és gyorsan találhatsz jobbat!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Kapcsolódó tartalmak
Tedd, amit mondunk, és lesz nyugdíjad!

Összegyűjtöttük, mik a legfontosabb információk, amelyekre szükséged lesz egy nyugdíjmegtakarítás elindításához. Megtudhatod, mikor kell elkezdeni az öngondoskodást, mennyi pénzt kell félretenni havonta, és hogyan érdemes befektetni a legjobb hozam-kockázat-arány érdekében!...

Te még mindig fizetsz azért, hogy készpénzt veszel fel?

Hiába lehet havonta 150 ezer forintnyi készpénzt felvenni bármely bank magyarországi bankjegykiadó automatájából, még mindig sokan évi több tízezer forintot költenek csak azért, hogy hozzájussanak a saját pénzükhöz. Mutatjuk, mire kell...