Betöltés

Focimeccs közben is igényelhetsz hitelt – Vízválasztó lesz 2018!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-03-27

Európában már több országban is mobilon keresztül, gyorsan és egyszerűen igényelhetünk hitelt. Nálunk egyelőre egy banknál érhető el a személyi kölcsönöknél a teljesen online hitelfelvétel, viszont csak a netbankot használó ügyfelek számára. Nem kell viszont sokat várni, és valóban a fotelben ülve kaphatjuk meg a hitelt. Ami az óriási előrelépés mellett nagy felelősséggel is jár.

Több feltételnek is meg kell felelnünk

Nincs mindenki olyan szerencsés helyzetben, hogy saját erőből meg tudjon vásárolni akár egy több százezer forintba kerülő tévét, vagy akár milliós tételben berendezze a lakását/albérletét. Pontosan ezért jön nagyon jól, ha hozzájuthatunk kedvező kamat mellett egy olyan hitelhez, ami mögé nem kell jelzálogfedezetet betenni. Ez maga a személyi kölcsön, amit már akár 8% alatti hitelkamattal felvehetünk.

Nagyon vonzó ez a kamatozás, hiszen évekkel ezelőtt még a lakáshiteleket vesztegették ilyen áron. Igen ám, de hogy hozzájuthassunk a hőn áhított hitelhez több feltételnek is meg kell felelnünk. Egyrészt, koránt sem mindegy, hogy hány évesek vagyunk, a minimális és maximális életkort is meghatározzák a bankok. Sokszor nem is elegendő a 18 éves életkor, sokszor 20-21 évvel találkozunk.

Másrészt, logikusan folyamatosan munkaviszonyt várnak el tőlünk. Valahol elegendő a 3 hónapos munkaviszony, viszont találhatunk szép számmal olyan bankot, ahol 12 hónap esetén lesz csak esélyünk hitelt felvenni. Végül, de nem utolsó sorban a jövedelem is fontos vízválasztó. A minimálbér elvárás, viszont a jövedelem növekedésével nőnek csak meg igazán az esélyeink az olcsó hitelre.

Egyesek már a fotelből ülve igényelhetnek hitelt

Most, amikor már az alapvető élelmiszerektől kezdve a könyveken át a robotgépig és a repülőjegyig szinte mindent az interneten keresztül vásárolunk meg, egyre nő az igény, hogy a hitelért se kelljen kitennem a lábamat a lakásomból.

Egyelőre akadályokba ütközünk, ha ezt akarnánk tenni. Mert a jogszabályok szerint mindenképpen be kell azonosítani azt a személyt, aki megköti a bankkal vagy egyéb szolgáltatóval a hitelfelvételi szerződést. Online már elindíthatjuk a folyamatot, viszont legalább egy futár által azonosítanunk kell magunkat, hogy a szerződés érvényes legyen.

Bár tavaly év vége óta az OTP-nél elérhető a saját ügyfelek (sőt OTPdirektet használók) számára a személyi kölcsön teljesen online igénylése és automatikus elbírálása. Erre viszont azért van lehetőség, mert egy olyan ügyfél kezdeményezheti ezt, aki maga is OTP ügyfél és már a netes felületen azonosítva van, sőt az ügyfél bankszámla története is nyitott könyv a számlavezető számára.

Az igazán nagy falatot az jelenti, hogy miként lehet az X bank ügyfelének az Y banknál hitelt felvenni teljesen online módon. A jogszabályokat mindenképpen módosítani kell ehhez, viszont ha csak a nyugat-európai mintákból indulunk ki, akkor akár már jövőre elérkezhet a várva várt alkalom. Erre utal, hogy az OTP is azt jelezte, az OTPdirektet nem használók és külső ügyfelek számára is bevezetnék a rendszert.

A 2018-as év ilyen szempontból valószínűleg vízválasztó lesz. Ne feledjük viszont, annak ellenére, hogy ennyire leegyszerűsödik a hitelfelvétel, még tudatosabban kell eljárnunk. A legjobb ajánlatokat általában akkor lehet kifogni, ha a számlavezető bankunkon kívül keresünk, erre pedig nem is szolgáltathat jobb alkalmat, mint egy célzott kalkulátor.

Nézd meg egyszerűen, melyek a neked szóló legjobb ajánlatok!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Kiemelt személyi kölcsön ajánlatok
0 Ft hitel, x évre-re

THM

Havi törlesztő
Havi X Ft jövedelem, Y havi munkaviszony
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mit tehet az, akinek nem ad Babaváró hitelt a bank?

2019. 09. 19.

Sokakat ért hidegzuhanyként az elmúlt hónapokban, hogy várakozásaik ellenére mégsem jogosultak az állami „ingyen hitelre”, a Babaváró támogatásra. Közülük mind többen választják alternatívaként a személyi kölcsönöket, amelyeknél nincs szükség ingatlanfedezetre,...

Mikorra lesz céges hiteled ténylegesen a számlán?

2017. 07. 20.

Sok cég esik abba hibába hogy, nem kalkulál hiteligénylésnél a banki jóváhagyási folyamatok idejével, azzal főleg nem, hogy a szükséges dokumentumok beszerzéséhez is idő kell. Az utolsó pillanatban fordulunk csak...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.