Betöltés

Fontold meg nagyon, hogy bevállalsz-e egy devizaszámlát a nyaraláshoz

szerző: Bankmonitor.hu
2017-06-29

A nyaralási pénzügyek többféleképpen megoldhatóak. A két legnépszerűbb megoldás, hogy készpénzt viszünk magunkkal, illetve forint számlánkhoz kapcsolt kártyánkkal egyenlítjük ki a vásárlások ellenértékét. De mi a helyzet, ha valaki devizaszámlát nyit a nyaraláshoz? Megéri?

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

A nyaralási előkészületek

Sokan utaznak külföldre, és egyre többen használják a kártyájukat is a külföldi vásárlásaik során. Viszont ilyenkor a forint számla devizás kártyaköltéseinek az árfolyamát nem tudják befolyásolni: a vásárlás után pár napon belül a kártyatársaság, vagy a bank árfolyamán forintra váltódnak. Felmerülhet az igény a devizaváltás időpontjának a megválasztására (akkor váltsunk, amikor jó az árfolyam), illetve egyébként is keletkezhet valakinek devizás bevétele. Ilyenkor érdemes lehet devizaszámlát nyitni, és a külföldi tartózkodás során az ott gyűjtött devizát használni.

Banki korlátok

Utánanéztünk az euró számlák vezetésének és az összes általunk követett banknál lehet ilyen devizaszámlát nyitni. Állhat akár önmagában, vagy forint számla mellé csatolva.

Legjobb forint számlát keresed? Használd kalkulátorunk, és kiderül számodra melyik a legmegfelelőbb!

Öt banknál ingyenesen tudunk devizaszámlát vezetni. Érdekes, hogy az OTP Banknál forint számla mellé kötve olcsóbb a számla vezetése, míg az MKB Banknál az első számla ingyenes, így ha második számlaként nyitjuk, akkor lehet, hogy pénzbe kerül.

A legnagyobb korlátot viszont abban találtuk, hogy 3 banknál nem kapcsolható a devizaszámlához bankkártya. Így nem alkalmas a fent vázolt nyaralási helyzet megoldására, hiszen maximum utalva, vagy bankfióki pénztárban lehet a devizához jutni. Így ilyen esetetekben marad a devizaváltás, illetve külföldön a forint számlához kapcsolt kártya használata.

Egy kártya mind felett

A legtöbb banknál (már ahol igényelhető a devizaszámlához kártya) külön kártyát kell igényelni a számlához. Ennek megvan az a hátránya, hogy külön kártyadíjat kell fizetnünk, de legalább mindig egyértelmű, melyik devizanemet használjuk épp.

Ennél egy fokkal szofisztikáltabb megoldás, amit a Raiffeisen Banknál, illetve az UniCredit Banknál találunk. Itt tudjuk használni a meglévő forint számlánkhoz kapcsolt bankkártyánkkal is a devizaszámlánkat. Ilyenkor a mögöttes számlát változtatják meg. Az UniCreditnél ingyenesen, míg a Raiffeisen esetében 608 Ft-ért alkalmanként. Ennek a megoldásnak a hátránya, ha elfelejtjük visszaállítani a forint számlánkhoz a kártyánkat, akkor idehaza is az eurónkat költjük.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

1 Hozzászólás

 1. Zsuzsanna

  Sajnos az MKBs első ügyfeles 0 ft os nem igaz. 300 ezer Ft összegnek megfelelő havi beérkező összeg esetén is max 670es havi dîjjal ússzuk meg legjobb esetben.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Céges megbeszélés laptoppal

Mitől ingyenes egy bankszámla?

2019. 02. 15.

A bankszámlák Magyarországon számos költségelemet tartalmazhatnak. Néha nem is olyan könnyű eligazodni az információk tengerében, ezért most bemutatjuk, milyen költségeket spórolhatsz meg, ha egy ingyenes folyószámla mellett teszed le a...

Amit a hitelfedezetről tudnod kell

2019. 02. 11.

A banki ügyfelek fejében gyakran megfordul, hogy a pénzintézetek miért szeretnék magukat a lehető legjobban bebiztosítani, amikor hitelt nyújtanak az ügyfeleik számára. Tudvalevő, hogy vannak olyan hitelek, melyeknél szükséges valamilyen...

2019 nagy dobása a két évig ingyenes bankszámla

2019. 01. 18.

Egy lakossági bankszámla költsége átlagos használat mellett akár 250 000 Ft is lehet két évre, de ha csak a bankok legolcsóbb számláit vesszük, akkor is 26 000 Ft-os átlagot kapunk....

Blogajánló

 • alapblog

  Állami zöldség

  Erdogan parancsára majd az önkormányzatok fognak zöldséget árulni meg olcsó állami hitelből üvegházakban termeszteni, hogy letörjék az árakat, amelyek persze a rezsim elbaltázott gazdaságpolitikája miatt...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.