Forintosítanák az autóhiteleket és személyi kölcsönöket is!

Forintosítanák az autóhiteleket és személyi kölcsönöket is!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-04-16
 

Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatójának nyilatkozata alapján forintosítanák az eddig kimaradó autóhiteleket, valamint a személyi kölcsönöket is – derül ki a Portfolio.hu-n megjelent írásból. Az árfolyamrés, valamint az egyoldalú kamat-, költség-, díjemelés visszatérítése ezekre a hitelekre is vonatkozik, azonban az év eleje óta alkalmazott rögzített árfolyamon történő törlesztés lehetősége, valamint a forintosítás alól ki lettek zárva.

Az említett intézkedés részletei nem ismertek, így az sem, hogy a forintosítás ezeknél a hiteleknél milyen árfolyamon történne, de segítségével megszűnne az árfolyamkockázat a pénzügyi rendszerben Nagy Márton ügyvezető igazgató nyilatkozata alapján. Az érintett hitelállomány mintegy 500 milliárd forint, és közel 290 ezer szerződésről van szó.

A tisztességtelenül alkalmazott árfolyamrés, és az egyoldalú kamat-, költség-, díjemelések az említett hitelekre is visszajárnak, amely élő szerződésnél a tartozás csökkentésére fordítódik, míg megszűnt hiteleknél az adós kapja vissza készpénzben, vagy átutalással.

A szerződés típusától és egyéb adataitól függően az alábbi kalkulátorban ellenőrizheted, hogy a Te hiteledre jár-e visszatérítés?

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés