Gazdagság fél egészség?

 • 2016.05.14.
 • szerző: bankmonitor

Általános elképzelés, hogy a gazdagok egészségesebbek is, hiszen jobb ételeket esznek, jobb körülmények között élnek, és semmiben nem szenvednek hiányt. Az alábbiakból konkrét számok alapján ismerheted, mennyi alapja van a feltételezésnek! Ráadásul az is kiderül, hogy szerepelnek a magyarok Európa többi országához képest.

Több mint 1 millió ember halt meg Európában szívrohamban vagy agyvérzésben 2013 során az Eurostat egy friss elemzése szerint. Már önmagában ez nagyon szomorú hír, de az adatok országos bontása több fontos jelenségre is rávilágít.

Többek között arra, hogy a magyarok nem csak az EU-s átlagnál, de még a régiós országok többségénél is sokkal rosszabb helyzetben vannak

De vajon melyik országokban jó élni ebből a szempontból? Vajon tényleg létezik összefüggés az országok gazdagsága, és a hasonló betegségek között? Ha kíváncsi vagy a pontos számokra, és összefüggésekre, olvasd el az Alapblog „Eurostatos csemege” című írását, amiből minden kiderül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Évértékelő és demográfia

  Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza volt évértékelőjében. A demográfia a nagyon hosszú távú gazdasági-társadalmi folyamatok egyik legfontosabb meghatározója, és ha már pályára állt, akkor nehéz...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.