loading

Gondoltad volna, hogy akár betéti kártyás vásárlások után is jár pénzvisszatérítés?

Bankszámlánkhoz tartozó betéti kártyánk révén esetenként hitelkártyákat megszégyenítő kedvezményprogramokban vehetünk részt. Vásárlásaink során pontokat gyűjthetünk, azonnali kedvezményeket kaphatunk, de még olyan betéti kártyát is találunk, amelynél pénzvisszatérítést kapunk.

Manapság nem megy ritkaság számba az egyedi kártyaképpel ellátott bankkártya, ilyet már több banknál is találunk. Sokkal érdekesebbek – és úgy látszik, van is rá kereslet – azok a kártyák, amelyekkel a kártyahasználat révén takarékoskodhatunk. Egyre több banknál érhetőek el ilyen betéti bankkártyák, ezért a teljesség igénye nélkül készítettünk egy rövid kis összeállítást a leginkább figyelemreméltó kedvezményprogramokról.

AXA World MasterCard

A bankkártya egyik legnagyobb előnye, hogy a kártyás vásárlások után pénzvisszatérítés jár. Hitelkártyáknál ezt ugyan már megszokhattuk, de betéti kártyák esetében kis hazánkban hasonlóval nem találkozunk.
Minél többet költünk a kártyával, annál nagyobb mértékű pénzvisszatérítés jár, sőt, a költések révén növelhetjük ingyenes készpénzfelvételeink számát.

axa

Jelenleg közel minden kártyás vásárlás után élvezhetjük a pénzvisszatérítést, viszont januártól már csak az aktuális negyedévre meghirdetett üzletcsoportokban történő vásárlások után fog ez járni, de ahogy látjuk a visszatérítés mértéke jelentősen emelkedik. Az első negyedév kiemelt kategóriái már előre ismertek, az azonban sajnos nem derül ki, hogy az év fennmaradó részében ez hogyan fog alakulni.

Szintén egy különlegessége a kártyának, hogy a hagyományos betéti kártyákkal ellentétben ez egy
késleltetett terhelésű bankkártya. Mégis mit jelent ez? A kártyás vásárlások ellenértékét az elérhető egyenlegünkből annak rendje és módja szerint ugyan levonják, de csak a hónap végén. Így az elköltött összeg addig is nekünk termeli a kamatokat (a számla látra szóló kamata), amiben az AXA Kamathozó számlája ugyan élen jár a piacon, de mégis csak látra szóló kamatról van szó (EBKM: 0,40% – 1,37%).

Budapest Bank Befektetési kártya

A Budapest Befektetési kártya
a hagyományos bankkártya és a pénzpiaci alapok előnyeit ötvözi. A konstrukció egyszerű, de nagyszerű! A kártya mögötti fedezet (saját pénzünk) a Budapest Pénzpiaci Tőkevédett Alap révén gyarapodik, így pénzünk folyamatosan dolgozik. Amikor pedig szükségünk van rá – részben, vagy egészben – bármikor hozzáférhetünk az adott napig elért hozammal együtt. Pénzpiaci alap révén nyilván nem ebből fogunk meggazdagodni, de az biztos, hogy a számlán elhelyezett összeg sosem fog parlagon heverni. Nem kell külön vételi és eladási megbízásokkal bíbelődni, hiszen amikor a számlára pénz érkezik abból automatikusan befektetési jegy vásárlás történik. Amikor pedig vásárolunk, vagy készpénzt veszünk fel, a visszaváltás szintén automatikusan megtörténik.

Erste Bank Wizz Air kártya

A Wizz Air betéti kártyával minden kártyás
vásárláskor pontokat gyűjthetünk, amelyeket a Wizz Air-nél repülőjegyekre és egyéb utazási szolgáltatásra tudunk beváltani. Minden pont egy forintot ér.

Bárhol vásárolunk a kártyával minden elköltött 100 forint után 2 pontot ír a bank jóvá. Kiemelt pontjóváírást élveznek a Wizz Air honlapján, vagy telefonos ügyfélszolgálatán történő költések, ugyanis ezek dupla pontot érnek. Sőt, az ún. Üdvözlő időszakban (a kártya kézhezvételét követő közel 3 hónap) a vásárlások után járó pontokat a bank megháromszorozza.

Tehát havi 50.000 forintos kártyás vásárlás esetén, az Üdvözlő időszakban gyűjtött pontokkal együtt egy év alatt 18.000 pontot szedünk össze (úgy, hogy Wizz Air-nél történő vásárlással nem is számolunk), amivel a fapados áraknak köszönhetően már több úti cél között is szemezgethetünk.

Nem kell feltétlenül megvárnunk, hogy egy repülőjegy vásárlásához elegendő pontunk legyen, mert az összegyűjtött pontok a foglalás egy részének kifizetésére is alkalmasak. A kártyával díjmentesen tagja lehetünk a Wizz Discount Clubnak is, így minden 2.990 forintnál drágább egy útra szóló járat esetén 2.900 Ft kedvezményt kapunk a légitársaságtól.

OTP Multipont kártya

Magyarországon az egyik legismertebb törzsvásárlói program az OTP Bankhoz köthető.
Vásárlásaink összege után a programban résztvevő partnereknél ún. multipontokat gyűjthetünk, az összegyűlt pontjainkat pedig később a partnereknél levásárolhatjuk. Minden pont egy forintot ér.

A pontgyűjtési feltételek partnerenként eltérőek, a teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő:

 • MOL benzinkutakon történő tankoláskor 1 liter prémium üzemanyag után 5 pont, míg 1 liter normál üzemanyag után 1 pont jár.
 • CBA-ban történő vásárlásoknál 200 forintonként 1 pont jár.
 • Minden elköltött 100 forint után 1 pont jár, ha például a bauMaxnál, vagy az Extreme Digitálnál történik a vásárlás.

A programban nem csak OTP Bank ügyfélként vehetünk részt, viszont, ha a banknál számlát nyitunk és Multipont bankkáryát igényelünk, akkor kártyatípustól függően akár dupla/tripla pontgyűjtésre nyílik lehetőségünk, ugyanis a partnerek mellett az OTP Banktól is jutalompontokat kapunk a partnereknél történő bankkártyás vásárlások után.

Raiffeisen OneCard

A Raiffeisen Bank kártyájával pontgyűjtés helyett
azonnali kedvezményekhez juthatunk már a vásárlás pillanatában, több mint 600 kijelölt kedvezményadó partnerüzletben. A kijelölt partnereknél akár 2-15% is megspórolható a vásárlás értékéből, ami esetenként már komoly kedvezmény!

Az Agip töltőállomásokon például bármely üzemanyag árából literenként 8 Ft-ot spórolhatunk, továbbá autónkat is 20%-kal olcsóbban mosathatjuk. A CBA-ban történő vásárlások során 2%, míg az Inter Sport üzleteiben 5%, a Líra könyvesboltokban 7% kedvezmény jár a vásárlás végösszegéből. Az azonnali kedvezmények mellett rendszeresen időszakos akciókban is részt vehetünk, amelyek után további kedvezményeket kapunk.

Persze ezek a kártyák azon túl, hogy kedvezményekre jogosítanak, természetesen költséggel is járnak. A legtöbbnél valamilyen időszaki akció, vagy állandó kedvezmény révén, esetleg aktív kártyahasználat mellett a kártya éves díja megspórolható, de a pontos részleteket érdemes mindig alaposan tanulmányozni. Segítségül összeszedtük a kártyák legfontosabb díjait.

debit

A fenti díjakat több esetben (pl.: AXA Bank) csökkenthetjük, ha a bank által támasztott feltételeknek eleget teszünk. Ha valamelyik bankkártya felkeltette az érdeklődésed mindenképpen tájékozódj a pontos részletekről! Természetesen, ha hozzánk fordulsz, akkor mi is nagyon szívesen segítünk ebben!

Ha pedig komplexebb és kiforrottabb kedvezményprogramok érdekelnek, akkor érdemes egy pillantást a hitelkártyákra vetned!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Ugyan a bankkártya a bankszámla választás fontos eleme, de ne ess abba a hibába, hogy szimplán csak ezt mérlegeled! Keresd meg először a számodra ideális bankszámlát és ezután mélyedj el a bankkártyához tartozó kedvezmények világában!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
7 szuper tipp, hogy mit kezdj az év végi bónusszal!

Az év végének közeledtével számos vállalat fizet kisebb-nagyobb bónuszokat az alkalmazottainak. Az ilyen jellegű bevételekből – némi odafigyeléssel – számos pénzügyi célt meg lehet valósítani. Ebben a cikkben olyan módszereket...

karácsony
Miből fizessük ki a karácsonyi kiadásokat?

Közeleg a karácsony, sokan már az ajándékot keresik szeretteiknek, tervezik az ünnepi menüt. Ez azonban sok család számára jelentős kiadást eredményezhet, amit nem könnyű előteremteni. A Bankmonitor szakértői annak jártak...

Blogajánló
 • alapblog Összeesküvés Amerika ellen

  Kína és Oroszország együttesen történelmileg páratlan kísérletet hajt végre. Minden létező, a jövőt érintő, gazdasági, politikai, pénzügyi, tudományos téren késznek mutatkozik összefogni – Amerika ellenében....

 • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

  Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

 • Haszon.hu Brexit után Britcoin, a britek ebbe a közösségbe inkább belépnének

  Nagy-Britannia pénzügyi intézményei államilag támogatott forradalomra készülnek a kriptovaluták világában. A brit pénzügyminiszter, Rishi Sunak azt kérte a jegybanktól, hogy vizsgálja meg mélyebben egy nemzeti kriptovaluta bevezetésének lehetőségét. Egy ilyen, Bank of England által támogatott digitális fizetőeszköz lehetővé tenné a vállalkozások és a fogyasztók számára, hogy közvetlenül a jegybanknál vezessék a számláikat, így csökkenthetnék a hagyományos pénzintézetek szerepét, miközben hitelezési...