Betöltés

Ha hirtelen pénzre van szükséged, akkor ezt nem árt, ha tudod!

szerző: Bankmonitor.hu
2015-03-11

Bármikor adódhat olyan váratlan esemény, amely egy pillanat alatt felboríthatja a költségvetésünket. Ilyenkor jelenthet megoldást a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsön. De vigyázzunk, ne csak a gyors átfutási időt tartsuk szem előtt! Ellenkező esetben a futamidő végéig akár több százezer forintunk bánja. Aktuális körképünkben egy helyen megtalálod a jelenleg elérhető legjobb ajánlatokat.

Kézenfekvő megoldást jelenthet személyi kölcsönt felvenni, ha

 • pár százezer, legfeljebb néhány millió forintra van szükségünk, amelyhez nem szeretnénk, vagy nem tudunk ingatlan, illetve egyéb típusú fedezetet biztosítani, de a hitel visszafizetésére megfelelő jövedelemmel rendelkezünk,
 • meglévő magasabb kamatozású kölcsönünket szeretnénk kedvezőbbre cserélni, vagy több tartozást egy hitellel kiváltani.

Nagy előnye, hogy igen gyorsan a kívánt összeghez juthatunk. A teljes és hiánytalan dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számlánkon lehet a kért hitelösszeg. Nincs szükség plusz fedezetre, a kölcsön biztosítéka rendszeres jövedelmünk. Emiatt viszont azzal számoljunk, hogy óhatatlanul drágább megoldás, mint az ingatlanfedezetű hitelek.

Minél többet adunk, annál többet kapunk

Ez mind a jövedelmünk, mind pedig a teljesített feltételek tekintetében igaz.

 • Minél magasabb a jövedelmünk, annál nagyobb a szóba jöhető hitelösszeg
 • Minél több feltételt teljesítünk a hitel kapcsán, annál több kedvezményre számíthatunk: 
  • Nem minden banknál kell bankszámlát vezetnünk, főként nem kötelező, hogy a fizetésünk oda érkezzen. Persze, ha hajlandóak vagyunk erre, akkor azt számos esetben kamatkedvezménnyel jutalmazza a bank.

  • A kedvezmény feltételeként az sem kizárt, hogy a hitelt folyósító banknál vezetett bankszámlánkat kell aktívan használnunk. Ilyenkor bizonyos típusú, számú megbízást (pl.: netbanki utalás, bankkártyás vásárlás, stb.) kell teljesítenünk az alacsonyabb kamat érdekében.
  • További, nem feltétlenül kamat jellegű kedvezményeket is kaphatunk, ha például nem ragaszkodunk a személyes ügyintézéshez, hanem vállaljuk, hogy amit csak lehet, online intézünk.

Mégis mennyit kell fizetnünk?

A legfontosabb kérdés, hogy mindez mégis mennyibe kerül? Mivel a személyi kölcsönök kamata az igényelt összeg és a futamidő fényében merőben eltér, ezért három különböző esetet is górcső alá vettünk. Vizsgálódásunk 13 bank szabadfelhasználású személyi hitel ajánlataira terjed ki, amelyek közül bankonként a legjobbakra koncentrálunk. Azzal a feltételezéssel éltünk, hogy bankügyeinket online intézzük, és egy jó hitel reményében hajlandóak vagyunk a jövedelmünket (150.000 Ft) a személyi kölcsönt folyósító bankhoz utaltatni, valamint az ott vezetett bankszámlánkat aktívan használni. Jelenlegi munkahelyünkön már egy éve dolgozunk.

Alacsony hitelösszeg és rövid futamidő esetén a CIB Bank ajánlata áll az első helyen. Az Előrelépő személyi kölcsön induló költségek nélkül vehető igénybe, nem kell jövedelmünket a bankhoz utaltatni, és nincs aktív számlahasználat sem előírva. Sőt, munkáltatói igazolásra sincs szükség, amennyiben a bankszámláról a jövedelem egyértelműen beazonosítható. Még egyszerűbb helyzetben vagyunk, ha a banknál vezetjük a bankszámlánk, ebben az esetben ugyanis a számlakivonatot sem kell benyújtanunk. A képzeletbeli dobogó második fokán a Sberbank személyi kölcsöne áll. Bár a képet némileg árnyalja, hogy az induló költségeket (esetünkben 7.000 Ft) sajnos nem ússzuk meg, továbbá a kedvezőbb kamat érdekében jövedelmünknek a bankhoz kell érkeznie. Harmadik helyen a Budapest Bank Hűség hitel ajánlata szerepel, aminek igénybevételéhez már elengedhetetlen a jövedelem érkeztetés.

Ahogy látjuk a kiválasztott 13 ajánlat átlagos THM szintje 20,12%, ezzel szemben a legjobb háromé csupán 17,40%. Tehát nagyon nem mindegy melyik ajánlat mellett döntünk. Toronymagasan az első az MKB Bank személyi kölcsöne, míg második helyen a Raiffeisen Bank MindigFix konstrukciója szerepel. Míg az előbbinél nem kell jövedelmünket a bankhoz utaltatni és nincs aktív számlahasználat előírva, addig az utóbbi esetében mindkét feltételnek eleget kell tennünk a kedvező kamatért. Sőt, az általunk számszerűsített, további 2%pontos kamatkedvezménynek az is feltétele, hogy MindigFix személyi kölcsönünket online igényeljük. Bár ez utóbbi kritérium talán a legkönnyebben teljesíthető.

Még alacsonyabb THM szintekkel találkozunk az utolsó esetben, ahol a legjobb három ajánlat átlaga már 16% alatt van. Ezek közül is a legkedvezőbb a Cofidis Fapados kölcsöne. Az alacsony THM-nek azonban vannak feltételei. Mégpedig a megszokott banki szolgáltatásokról (személyes ügyintézés, papír alapú kivonat, sárga csekkes törlesztés) le kell mondanunk. A Cofidis az alacsony THM fejében ugyanis azt várja, hogy ügyfelei, amit csak lehet, online intézzenek (pl.: átutalással vagy bankkártyával fizessék az esedékes törlesztést). Aki a Cofidis feltételeitől idegenkedik, annak az MKB Bank és a Citibank személyi hitelei felé érdemes fordulni. Egyiknél sem kell jövedelmünket a bankhoz utaltatni, és aktív számlahasználatra sincs szükség. Az viszont ne kerülje el a figyelmünket, hogy a Citibanknál a Cofidishez képest már közel 60.000 Ft-tal kell többet visszafizetnünk.

Ahogy látjuk, még a legjobb ajánlatok között is jelentős különbségek lehetnek. Nem beszélve arról, amikor nem vagyunk kellőképpen körültekintőek és adott esetben éppen egy kedvezőtlen ajánlat mellett döntünk. Persze előfordulhat, hogy nincs sok választásunk: annál a banknál tudunk hitelt felvenni, amelyik hajlandó nekünk egyáltalán kölcsönt adni. Ez viszont sajnos nem mindig esik egybe a legjobb ajánlattal…

Szeretnéd ezt elkerülni és a leginkább megfelelő személyi kölcsönt megtalálni? Töltsd ki az alábbi űrlapot és kollégánk segít az ajánlatok között eligazodni!

Bankmonitor

Tudd meg kaphat-e hitelt vállalkozásod!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank
K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Budapest Bank
Budapest Bank Online Hűség hitel
33949
Havi törlesztő
0.13892
THM
1222164
Teljes visszafizetés
Cetelem Bank
Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Egészséges paranoia

  A Walmart főnökének mobilháttérképe az elmúlt évtizedek legnagyobb kiskereskedő cégeinek listájával. Egészséges paranoia, mert a cégek-jönnek mennek a versenyben, aki pár évtizede a topon volt,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.