Hamarosan érkezik a 0 %-os vállalkozói hitel

Hamarosan érkezik a 0 %-os vállalkozói hitel
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-05-18
 

Az utóbbi években nem panaszkodhatnak a vállalkozások, akadt bőven kedvezményes hitellehetőség, fix 2,5%-os kamatozású Növekedési Hitel, 5%-os kamattámogatással bíró Széchenyi Hitelek, és most itt az új 0%-os hitellehetőség, mely újból mindenkit felvillanyoz.
Az, hogy a hitel kvázi ingyen lesz, nem jelenti azt, hogy megszerzésének nem lesznek feltételei sem. (Akármennyire is az a mondás, hogy a kedvezményes hitelek köréből eddig kiszorult KKV-kat hivatott támogatni az EU által biztosított lehetőség.)
Milyen általános elvárásokkal, feltételekkel kell szembenéznie egy vállalkozásnak, ha labdába szeretne jutni a hitel megszerzésénél?

Az EU-s forrásból biztosított 0%-os hitel pontos feltételei még nem ismertek. A hitel kiosztására jogosítvánnyal rendelkező, MFB Pontokat üzemeltető bankok saját hitelterméket dolgoznak ki a program keretében nyújtható beruházási hitelekre (támogatott projektek köre, elvárt fedezeti struktúra, stb.), melyek igénybe vehetők:

  • forint alapon,
  • 1 millió és 600 millió forint közötti nagyságban,
  • akár 15 éves futamidőre is.

A beruházási hiteleknek azonban vannak általános feltételei, a 3 fő szabály a következő:

  • 30%-os önerő minden beruházási hiteligény esetében elvárt. Ettől lehetséges némi eltérés a beruházás típusának függvényében, de jóval kevesebb mértékre nem igazán számíthatunk.
  • Fontos, hogy a beruházás, de legalább a beruházó cég egyéb tevékenységéből származó profit fedezze az éves kamat és tőke fizetési kötelezettséget (adósságszolgálatot) – itt nagy jelentőséggel bír a megállapított futamidő, hiszen minél hosszabb távon fizetjük a tőkét vissza, annál alacsonyabb az éves adósságszolgálat. Figyelem itt a már meglévő hitelek fizetési kötelezettségeivel is kalkulálni kell!
  • A hitelt igénylő cég tulajdonosa, illetve szakmai vezetése megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezzen a beruházással kapcsolatosan. Ha például ingatlanfejlesztésbe szeretnénk fogni, igen lényeges szempont az, hogy előtte volt-e már hasonló jellegű sikeres projektünk. Ha maga a vállalkozás, illetve tulajdonosa még nem vett részt ilyen jellegű beruházásban – de mondjuk annak vezetője igen, – biztosak lehetünk benne, hogy a bank nem fog megelégedni a lakások eladásából származó árbevétellel. Ilyenkor elvárás, hogy a hiteligénylő társaság, vagy annak kezese rendelkezzen olyan profit tartalmú tevékenységgel, mely szükség esetén fedezi a kötelezettségeket.

Amikor beruházáshoz kapcsolódó hitelfelvételt tervezünk cégünkkel, ezeket a pontokat mindenképp szükséges végig gondolnunk, így készülve a kecsegtető 0%-os hitellehetőségre.

Ha szeretnéd megtudni, hogy vállalkozásod milyen nagyságú hitelre számíthat, használd a Bankmonitor.hu vállalati hitel-kalkulátorát és kérd kollegáink segítségét!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés

    Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

    Hirdetés