Hány éves kortól kaphat valaki hitelt?

Hány éves kortól kaphat valaki hitelt?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-06-23
 

Elfordulhat, hogy valaki nagyon fiatalon, akár a 20-as évei elején szeretne lakáshitelt felvenni. A Bankmonitor.hu szakértői megnézték, hogy mik a lehetőségeik.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb banknál 18 éves kortól igényelhető lakáshitel, ami érthető, hiszen Magyarországon az számít nagykorúnak, aki betöltötte a 18. életévét. Nagykorúságot azonban házasságkötés révén is el lehet érni, ehhez azonban az kell, hogy a házasulandó felek már legalább betöltsék a 16. életévüket. Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy a házasság révén szerzett nagykorúság akkor is megmarad, ha a pár esetleg még az előtt elválik, hogy valamelyikük elérné a 18 éves kort.

A hitelek esetében a bankok mindig meghatároznak egy elvárt minimum életkort, mint ahogy azt is megszabják, hogy hány éves korig hajlandók hitelezni. Egyiket sem lehet természetesen a szemükre vetni, hiszen a hitelszerződés felelősséggel jár, amihez egyrészt elengedhetetlen némi érettség, míg idős korban egy nagyobb összegű, hosszú futamidejű hitel visszafizetése ugyancsak kérdéses lehet.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen fiatalon kaphatunk lakáshitelt?

A legtöbb bank 18 éves kortól ad lakáshitelt, de olyat is találtunk, ahol akár 16 éves kortól is igényelhető, amennyiben valaki házasság révén nagykorú lett. Előfordulhat ugyanakkor, hogy ugyanaz a bank a különböző hiteleinél más-más minimális korhatárt állapít meg. Van olyan hitelintézet például, amelyeik a piaci lakáshiteleknél 18 évnél húzza meg az alsó határt, míg a minősített fogyasztóbarát lakáshitelei (MFL) 21 éves kortól igényelhetők csak. Pedig az MFL-eknek számos előnyük van, például az, hogy itt a bank által adott ajánlat kötelező érvényű, a hitelbírálati idő rövidebb, az esetleges kamatkedvezményeket pedig a feltételek nem teljesítése miatt legfeljebb ideiglenesen lehet elveszíteni.

Mikortól igényelhetünk Babavárót és csok-hitelt? 

A Babaváró hitel esetében a 18 és 23 éves kor között változik az egyes bankok által meghatározott miminum életkor, vagyis itt is nagyon fontos előre tájékozódnia azoknak, akik fiatalon szeretnék ezt megigényelni. Már csak azért is, mert alapesetben a hitelt a gyermek születését megelőzően kell igényelni. A csok támogatásnál a 18 éves kor minden banknál egységes, ám a csok-hitel esetében már lehet különbség az egyes bankok között, hiszen ez tulajdonképpen egy erősen támogatott (ma. 3% kamatú) lakáshitel.

Hány éves kortól kaphatunk személyi kölcsönt?

A személyi kölcsönök esetében nagyobb különbségeket láthatunk az elvárt minimális életkort illetően. Vannak bankok, amelyek 18 éves kortól minden gond nélkül hiteleznek, míg másoknál a 20., a 21. vagy éppen 23. születésnap megünneplése után van csak erre mód. Előfordul az is, hogy bár adnak kölcsönt a 21 év alatti nagykorúaknak, ebben az esetben elvárják, hogy egy ennél idősebb adóstárs is be legyen vonva a szerződésbe.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés