Betöltés

Hasznos tanácsok lakásvásárlás előtt- egyedülálló lehetőséggel segítjük döntésedet

szerző: Bankmonitor.hu
2014-07-13

Mindenki szeretne saját lakásban élni. Mivel ez általában hosszú évekre szóló döntés, nem árt, ha jól körbe járjuk a témát. Nem csupán a hitellehetőségeket kell letapogatni, hanem az ingatlanpiacot is. Elhamarkodott döntésünk ugyanis sokba kerülhet.

Első lépés, hogy
válasszuk ki a környéket, ahol élni szeretnénk. Sétálgassunk a nap minden szakában a környéken, nézzük meg
milyenek a szomszédok, hol van közért, orvosi rendelő, buszmegálló. Mennyire forgalmas a környék, oda hallatszik-e például a vonat, autópálya zaja. Kutassuk fel, hogy ismerőseink közül lakik-e ott valaki és mi a véleménye, szeret-e ott lakni.

Megtörtént eset!

Egy kedves ismerősünk, aki mint mindannyian, rendkívül sokat dolgozott és csak esténként ért rá lakást nézni. Megvolt a kiszemelt lakás! Többször elment megnézni, de azt az óriási hibát követte el, hogy erre mindig csak este kerített sort. Már beköltözött a család, amikor elkeseredve hívott, hogy ebbe a lakásba sosem süt be a Nap! Nyilván, ez hamarabb is kiderülhetett volna, ha mondjuk egyszer délelőtt is megnézte volna az ingatlant.

Hogyan tovább?

Ha megvan a környék, böngészhetjük az ingatlanos oldalakat, vagy akár profi ingatlaniroda segítségét is kérhetjük. Mérjük fel, hogy árban is megfelelőek-e az ingatlanok. Tapasztalatunk szerint
legalább 3-4 hónapig tart a megfelelő lakást megtalálni. Arra készüljünk, hogy a hétvégéink és az estéink java részét ingatlan-nézelődéssel fogjuk tölteni, nagyon elfáradunk és sokszor nem a fotón látottak fogadnak bennünket a valóságban.

Nem leszünk boldogok egy olyan lakásban, aminél túl sok kompromisszumot kell kötnünk!

Nagyon hasznos az, a bankfiókokban elérhető szolgáltatás – erre szerencsére ma már egyre több pénzintézetnél van lehetőség -, ami a jövedelmünk és egyéb személyes paramétereink alapján
„előminősít” bennünket. Ez azt jelenti, hogy még mielőtt meglenne a lakás és egy halom pénzt költöttünk volna ügyvédre, megtudhatjuk meddig nyújtózkodhatunk. Az előminősítés során a bank pontosan ugyan olyan bírálatot végez, mint egy sztenderd hitelbírálat alkalmával. Vagyis a végeredmény megbízható.

Ha nem akarod végig járni a bankokat, akkor számolj, add meg adataidat és velünk is megbeszélheted a lakáshitellel kapcsolatos kérdéseidet!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Ahhoz azonban, hogy megtudjuk mire számíthatunk a hitelfelvétellel kapcsolatban, már elegendő
egy alkalmazás, amit bárhonnan elérhetünk akár a telefonunkon is. A különböző menüpontok segítségével szimulálhatunk jövőbeli kamatváltozást, megnézhetjük mit bír el a pénztárcánk, hogyan gyűjthetünk önerőt a lakásvásárláshoz.

Ha hitelből veszünk lakást, akkor a kockázatokkal is jobb, ha tisztában vagyunk. Érdemes felkészülni akár nagyobb kamatingadozásra, vagy egy esetleges újabb válság következményeire. A jövedelem csökkenése esetén hogyan fogjuk tudni fizetni a havi kötelezettségeinket.

Saját magad megnyugtatására
használd a Bankmonitor legújabb fejlesztését, a Tudatoshitelt. Könnyen, gyorsan, megtudhatod mit bír el a pénztárcád, de azt is,hogy jogosult vagy-e állami támogatásra, vagy hogy mi történik egy esetleges kamatemelkedés esetén.

Persze arról se feledkezzünk meg, hogy…

ott van az illeték, ami az ingatlan 4 százaléka, ki kell fizetni az ügyvédet és a földhivatali díjat is. Mostanában
dúskálunk a lakáshitel akciókban! Azt azonban ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy az induló költségek egy részét nekünk kell megelőlegeznünk és a bank csak sikeres ügylet esetén téríti azt vissza.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó figyelmeztetést kaptak a lakáshitelesek

2019. 01. 17.

Hitelezési szempontból megszólalt a riasztócsengő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének egy konferencián elhangzó mondatai után. Az ezzel kapcsolatos hírek a laza monetáris politika végéről, monetáris szigorításról szólnak, de ha...

siker

Nincs most ennél olcsóbb lakáshitel a piacon

2019. 01. 16.

Akár 2,45%-os THM-mel is hozzá lehet jutni lakáshitelhez, persze változó kamatozás mellett. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsón adják a bankok a forrást, hiszen az átlagos infláció 2018-ban például 2,8%...

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Blogajánló

 • alapblog

  Élet a www.szallas.hu után

  A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.