Pénzügyi tippek autóvásárláshoz 2019-ben

Pénzügyi tippek autóvásárláshoz 2019-ben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-12-28 Frissítve: 2020-03-01
 

Ha autót vásárolnál 2019-ben, akkor ehhez viszonylag jók lesznek a körülmények. Az euró árfolyama 320 Ft körül stabilizálódott, a hitelek olcsók, az olajár pedig az ígéretek ellenére egyre csökken (egyelőre), így az üzemanyagok drágulása is megállt. Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelned!

  1. A forintárfolyam mozgatja az árakat

Átlagosan 100-300 ezer Ft-tal drágultak az új autók 2018-ban a forint nyári gyengülése miatt az euróhoz képest. A használt import is drágult, hiszen a nyugatról behozott kocsik többségéért euróban kell fizetni. A piacok mára megnyugodtak, így 2019-ben a jelenlegi szint környékén maradhat az árfolyam, ám ha mégis erőteljesen gyengülne a magyar deviza, akkor ez az autók áraiban is megjelenik majd.

  1. Figyelj az értékvesztésre!

Az autó kiválasztásánál célszerű azt is figyelembe venni, hogy az adott modell mennyire értéktartó. 4 év használat után egy autó átlagosan 30-40%-kal ér kevesebbet, mint amikor kigördült a szalonból, ami egy 6 millió Ft-os járműnél 1,8-2,4 millió Ft-os veszteséget jelent. Az árukat jól tartó modellek között ott van például a KIa Picanto 1,2 ISG, a Mini One, a Mercedes-Benz A 250, a Skoda Octavia Combi 1.8 TSI, a BMW 540i xDrive és a Hyundai Ioniq Elektro elektromos autó.

  1. Hirdetés

    Hirdetés

    Új autó lízing finanszírozással

A kereskedésekben kínált kedvező finanszírozási lehetőségek többsége lízing, amelyeknél 20-40% körüli a szükséges önerő mértéke. Ilyenkor mindenképp meg kell nézni, hogy a kamatok milyen időközönként változhatnak, hiszen ettől függ a finanszírozás kamatkockázata. (Legbiztonságosabbak természetesen a futamidő végéig rögzített kamatú konstrukciók.) A kamatkockázatot már csak azért se vedd félvállról, mert kamatemelkedési trendben vagyunk, így a változó kamatú termékek törlesztői könnyen emelkedhetnek.

A lízing feltétele sokszor a Casco biztosítás, ami évi 50-170 ezer Ft-os költséget jelent a választott biztosítótól, illetve a vállalt önrész mértékének függvényében.

Jó tudnod, hogy a kereskedések finanszírozási ajánlatai sokszor nem minden modellhez és felszereltségi szinthez járnak, így előfordulhat, hogy az általad kiszemelt autót éppen nem tudod így megvásárolni.

Gépjárműlízing esetében 20-40% körüli az elvárt önerő, aminek előteremtésében segíthet akár egy személyi kölcsön is. Itt arra kell mindenképp figyelned, hogy a lízing és a személyi kölcsön havi törlesztői beleférjenek a JTM (Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató) limitbe. Személyi kölcsönök esetében a havi hiteltörlesztők maximális összege ugyanis nem haladhatja meg a jövedelem 40, illetve 50%-át, attól függően, hogy 400 ezer Ft alatt vagy felett van a havi nettó jövedelem.

  1. Használt autó személyi kölcsönből

A használt autók esetében a személyi kölcsön az egyik leggyakoribb finanszírozási forma. Itt a hitel szabad felhasználású, vagyis nincs közvetlen kapcsolat a megvásárolt gépjárművel. Ezért az autó bármilyen típusú és korú lehet, nincs semmilyen megkötés. Személyi kölcsönhöz 1-1,5 hét alatt lehet hozzájutni, nem kell hozzá fedezet, csak megfelelő jövedelem, illetve néhány banknál munkáltatói igazolás. ITT tudhatsz meg többet a személyi kölcsön feltételeiről. Ebben az eseten az autó saját tulajdonba kerül, így ha nincs szükséged rá vagy lecserélnéd másikra, bármikor eladhatod.

  1. Mit tehet, aki nem kaphat hitelt autóra?

Ha azért nem jutsz autóhitelhez, mert a jövedelmed már nem bír el magasabb hiteltörlesztőt, akkor a hitelkiváltás még lehet az utolsó mentsvár. A dolog lényege az, hogy ha sikerül a régi, drágább hiteleket összevonni egy alacsonyabb kamatú személyi kölcsönbe, akkor ezzel a havi törlesztők összege is csökkenhet, különösen akkor, ha közben a futamidő is meghosszabbodik. A kisebb törlesztők miatt pedig helyre állhat a hitelképességed.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés