Betöltés

Pénzügyi tippek autóvásárláshoz 2019-ben

szerző: Bankmonitor.hu
2018-12-28

Ha autót vásárolnál 2019-ben, akkor ehhez viszonylag jók lesznek a körülmények. Az euró árfolyama 320 Ft körül stabilizálódott, a hitelek olcsók, az olajár pedig az ígéretek ellenére egyre csökken (egyelőre), így az üzemanyagok drágulása is megállt. Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelned!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

 1. A forintárfolyam mozgatja az árakat

Átlagosan 100-300 ezer Ft-tal drágultak az új autók 2018-ban a forint nyári gyengülése miatt az euróhoz képest. A használt import is drágult, hiszen a nyugatról behozott kocsik többségéért euróban kell fizetni. A piacok mára megnyugodtak, így 2019-ben a jelenlegi szint környékén maradhat az árfolyam, ám ha mégis erőteljesen gyengülne a magyar deviza, akkor ez az autók áraiban is megjelenik majd.

 1. Figyelj az értékvesztésre!

Az autó kiválasztásánál célszerű azt is figyelembe venni, hogy az adott modell mennyire értéktartó. 4 év használat után egy autó átlagosan 30-40%-kal ér kevesebbet, mint amikor kigördült a szalonból, ami egy 6 millió Ft-os járműnél 1,8-2,4 millió Ft-os veszteséget jelent. Az árukat jól tartó modellek között ott van például a KIa Picanto 1,2 ISG, a Mini One, a Mercedes-Benz A 250, a Skoda Octavia Combi 1.8 TSI, a BMW 540i xDrive és a Hyundai Ioniq Elektro elektromos autó.

 1. Új autó lízing finanszírozással

A kereskedésekben kínált kedvező finanszírozási lehetőségek többsége lízing, amelyeknél 20-40% körüli a szükséges önerő mértéke. Ilyenkor mindenképp meg kell nézni, hogy a kamatok milyen időközönként változhatnak, hiszen ettől függ a finanszírozás kamatkockázata. (Legbiztonságosabbak természetesen a futamidő végéig rögzített kamatú konstrukciók.) A kamatkockázatot már csak azért se vedd félvállról, mert kamatemelkedési trendben vagyunk, így a változó kamatú termékek törlesztői könnyen emelkedhetnek.

A lízing feltétele sokszor a Casco biztosítás, ami évi 50-170 ezer Ft-os költséget jelent a választott biztosítótól, illetve a vállalt önrész mértékének függvényében.

Jó tudnod, hogy a kereskedések finanszírozási ajánlatai sokszor nem minden modellhez és felszereltségi szinthez járnak, így előfordulhat, hogy az általad kiszemelt autót éppen nem tudod így megvásárolni.

Gépjárműlízing esetében 20-40% körüli az elvárt önerő, aminek előteremtésében segíthet akár egy személyi kölcsön is. Itt arra kell mindenképp figyelned, hogy a lízing és a személyi kölcsön havi törlesztői beleférjenek a JTM (Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató) limitbe. Személyi kölcsönök esetében a havi hiteltörlesztők maximális összege ugyanis nem haladhatja meg a jövedelem 40, illetve 50%-át, attól függően, hogy 400 ezer Ft alatt vagy felett van a havi nettó jövedelem.

 1. Használt autó személyi kölcsönből

A használt autók esetében a személyi kölcsön az egyik leggyakoribb finanszírozási forma. Itt a hitel szabad felhasználású, vagyis nincs közvetlen kapcsolat a megvásárolt gépjárművel. Ezért az autó bármilyen típusú és korú lehet, nincs semmilyen megkötés. Személyi kölcsönhöz 1-1,5 hét alatt lehet hozzájutni, nem kell hozzá fedezet, csak megfelelő jövedelem, illetve néhány banknál munkáltatói igazolás. ITT tudhatsz meg többet a személyi kölcsön feltételeiről. Ebben az eseten az autó saját tulajdonba kerül, így ha nincs szükséged rá vagy lecserélnéd másikra, bármikor eladhatod.

 1. Mit tehet, aki nem kaphat hitelt autóra?

Ha azért nem jutsz hitelhez, mert a jövedelmed már nem bír el magasabb hiteltörlesztőt, akkor a hitelkiváltás még lehet az utolsó mentsvár. A dolog lényege az, hogy ha sikerül a régi, drágább hiteleket összevonni egy alacsonyabb kamatú személyi kölcsönbe, akkor ezzel a havi törlesztők összege is csökkenhet, különösen akkor, ha közben a futamidő is meghosszabbodik. A kisebb törlesztők miatt pedig helyre állhat a hitelképességed.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Számít a futamidő kamatemelkedésnél? Nézzük meg!

2019. 06. 12.

Azt már mindannyian tudjuk, ha hosszabb időre veszünk fel hitelt, akkor többet is kell visszafizetnünk összességében a bank felé. Ez logikus, hiszen tovább használjuk a bank pénzét. Azt viszont már...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.