Betöltés

Hatalmas segítség érkezett a lakáshitellel rendelkezők számára

szerző: Bankmonitor.hu
2018-12-29

Egy átlagos lakáshitellel 10-15, vagy akár 20 évig is „együtt élünk”. Mindeközben változnak a kamatok, a bankok által kínált hitelek, a fizetésünk, valamint az ingatlanunk ára is. Előzőek egyenes következménye, hogy szinte „bűn” nem foglalkozni meglévő hitelünkkel: van már esetleg jobb (olcsóbb, vagy biztonságosabb) annál? A Bankmonitor.hu Magyarországon elsőként elindította a meglévő lakáshitelek folyamatos felülvizsgálatát, menedzselhetőségét biztosító ingyenes, online szolgáltatását. A tét akár több millió forint is lehet.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Bankmonitor Hitelkiváltás

Mi történhet egy korábban felvett lakáshitellel?

1. Ha a hitelfelvétel óta csökkent a piaci kamatszint, vagy nőtt a bankok közötti verseny (vagy semmi nem változott, de eredetileg sem a legolcsóbb banknál vettük fel a hitelt), akkor ma elérhető számunkra olcsóbb, azaz alacsonyabb havi törlesztéssel rendelkező kölcsön.

2. Ha emelkedett a fizetésünk és/vagy nőttek az ingatlanárak (a nemzetgazdasági statisztikák alapján ez az emberek 75%-ánál megtörtént), akkor az egyet jelent azzal, hogy javult a hitelminősítésünk, ami miatt kedvezőbb kamatozású lakáshitel is elérhető számunkra.

Az elérhető pénzügyi előny:

Egy eredetileg 20 évre felvett 10 millió Ft-os lakáshitel esetében (12 év hátralévő futamidő mellett), ha 5 000 Ft-tal csökkentjük a havi törlesztőrészletet, akkor a teljes, még hátralévő futamidő alatt 720 ezer Ft-tal tudjuk lefaragni a bank felé a kifizetésünket.

A 2011 és 2014 között felvett lakáshitelek esetében ennél még nagyobb törlesztőrészlet csökkenés valószínűsíthető.

Kiszámolom, hogy mennyit nyerhetek a meglévő lakáshitelem kiváltásával 

3. Ha a jövőbeli kamatemelkedés ellen szeretnénk védekezni, akkor sem maradhatunk tétlenek. Lassú, de fokozatos kamatemelkedés valószínűsíthető a következő 2-3 évben (mely egy jelentősebb nemzetközi politikai, vagy gazdasági bizonytalanság esetén akár gyorsan is bekövetkezhet). A 2017. előtt felvett hitelek esetében a legtöbben változó kamatozású konstrukciót választottak. Ők az elmúlt időszakban boldogok voltak, mert inkább csak a törlesztő részlet csökkenésével szembesültek a kamatok mérséklődése miatt.

A kamatemelkedés megindulásával azonban a folyamat megfordulhat! Emelkedő kamatok = emelkedő havi törlesztő részletek. Tekintettel arra, hogy nagyságrendileg nagyobb ma a kamatemelkedés valószínűsége, mint a kamatcsökkentésé, érdemes átgondolni a hosszú távon rögzített kamatozású hitelre történő váltás lehetőségét. Akár azon az áron is, hogy emiatt kicsivel többet fizetünk havonta, de ezért cserébe a következő 10-15 évben teljes mértékben kiszámíthatóvá válik a hitelünk.

Az elérhető pénzügyi előny:

Tegyük fel, hogy egy még 15 évig fizetendő, jelenleg 9 millió Ft-os tartozással bíró, változó kamatozású lakáshitellel rendelkezünk: 3 %-os kamatemelkedés esetén a banknak fizetendő teljes visszafizetésünk 2,1 millió Ft-tal emelkedhet meg.

Kiszámolom, hogy a kamatváltozás hogyan érinti meglévő hitelemet, érdemes-e biztonságosabb hitelre váltanom?

Egyszer rögzíted a lakáshiteledet és bármikor megnézheted az aktuális banki alternatívákat!

A Bankmonitor egyedülálló szolgáltatása nem csak egy pillanatnyi képet ad. Bármikor visszatérhetsz és megnézheted a banki kínálatból adódó aktuális pénzügyi alternatíváidat. Sőt, amennyiben a piaci kamatszint érdemben emelkedik vagy csökken, értesíteni fogunk, hogy mire számíthatsz a törlesztő részleted változását illetően! Egyszer szükséges bevinni az adataidat (melyhez valószínűleg a meglévő lakáshitel szerződésedre és a netbankodból elérhető adatokra is szükség lesz) és utána jelentős információs (és gyakorlati) segítséget kapsz a hiteled jövőjét érintő kérdéseket illetően.

Nem érdemes máshol hasonló szolgáltatást keresned, mert ezt (is) csak a Bankmonitornál találod meg! Tartsd ellenőrzés alatt lakáshiteledet 2019-től!

Bankmonitor Hitelkiváltás

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Új hitelre vagy hitelkiváltásra van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mennyi hitele lehet egyszerre egy embernek?

2019. 06. 26.

Sokszor keresik meg azzal a kérdéssel a Bankmonitor szakértőit, hogy vajon kaphatnak-e hitelt azok, akiknek van már hitelük? Az, hogy mennyire vagy hitelképes a bankoknál, elsősorban a jövedelmeden, pontosabban a...

Nem a balatoni nyaralók drágultak legjobban

A Velencei-tónál és a Vértes üdülőkörzetben az átlagos négyzetméterárak 23,1 százalékkal emelkedtek. Második helyen a Mátra-Bükk üdülőkörzet állt 22,8 százalékos áremelkedéssel, a harmadik pedig Budapest üdülőkörzet lett 21,5 százalékos drágulásával,...

Hogyan növelheted a babaváró hitel összegét?

2019. 06. 24.

A Babaváró támogatás egy gyermek születése esetében „ingyen” pénznek tekinthető. Viszont a bankok nem adják mindenkinek, komoly hitelminősítés, bírálat előzi meg a szerződéskötést. Emiatt könnyen lehet, hogy nem kapjuk meg...

Blogajánló

  • alapblog

    A sportközvetítések jövője?

    A mára már megszokottá vált rekordösszegű labdarúgó átigazolások között nemrég egy bokszoló „csúcsigazolás” is történt. A középsúly jelenleg regnáló bajnokával, Canelo Alvarezzel, a DAZN nevű...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.