Betöltés

Havi 10 ezerrel is megpumpolhatod a bankod – Elég egyszerű…

szerző: Bankmonitor.hu
2015-10-24

A hitelkártya bizony nem az ördög műve. Ha ügyes vagy, havonta 10 ezer forintot is kereshetsz vele, hisz vásárlásaid után pénzvisszatérítést kapsz a bankodtól. Ezen felül azonnali kedvezményekben is részesülhetsz már rögtön a kasszáknál. Tényleg nagyon egyszerű! A határidőket viszont be kell betartanod, különben pórul járhatsz. Mutatjuk, hogy mit, miért, hogyan.

Ha hitelkártyával fizetsz, nem a saját pénzedet költöd. A bank egy elkülönített hitelkeretet bocsát a rendelkezésedre, amiből gazdálkodhatsz. Kvázi a bank pénzéből vásárolsz. Persze nem az idők végeztéig, hiszen az elköltött összeget vissza is kell fizetned.

Ezért a hitelkártyánál kulcsszerepe van a határidőknek!

A bank pénzét ugyanis meghatározott ideig (akár 45 napig, de van pénzintézet ahol ez 51 nap is lehet) kamatmentesen használhatod, amennyiben a fizetési határidőig teljes egészében visszatöltöd a keretet. Ez a kamatmentes időszak, ami 1 hónap költési időszakból és 15 nap türelmi időből áll. A türelmi idő alatt történik meg az adott hónapban történt költések összesítése.

Az alábbi ábra segítségével jobban megértheted mit jelent a kamatmentes időszak.

Hol milyen visszatérítésre számíthatsz?

A hitelkártya nagy előnye, hogy a pénzvisszatérítés mellett több üzletben már a vásárlás pillanatában azonnali kedvezményeket nyújt, így esetenként akár 10-20%-kal olcsóbban vásárolhatsz.

Keresd meg a számodra legmegfelelőbbet kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A K&H MasterCard PayPass és Visa Classic kártyája egyaránt 2% pénzvisszatérítést, de maximum havi 3 000 forintot biztosít. Ehhez legalább 20 000 forint összegben kell költened a kártyával.

A Citibank Citi Life 1-15% közötti pénzvisszatérítést biztosít több mint 1 000 citi life partnerüzletben. Élelmiszerüzletben 3%, tankolás után 2%, minden egyéb üzletben 1%.

A Raiffeisen OneCard Standard esetében 1-5% közötti pénzvisszatérítéssel számolhatunk. A visszatérítés összege negyedévente maximum 40ezer forint. A kiemelt visszatérítéshez azonban negyedévente regisztrálnod kell.

Az OTP American Express Blue kártyájával 1-12% közötti pénzvisszatérítés jár. Az akciós időszakban, 2015. 11.30-ig az alap 2% felett még 9%-ot írnak jóvá (maximum 5 000 forint). Akció nélkül is az éves költség 1%-át, de éves szinten maximum 30 000 forinttal lehetsz gazdagabb.

CIB Café Hitelkártya Espressoval 1-10% közötti jóváírást látunk. Néhány elektronikai áruházban a felhasznált össezg 10%-ával, de maximum 10 000 forinttal számolhatunk.

Az MKB EasyCard Standard kártyájával 1%-os pénzvisszatérítést kaphatsz, azzal a megkötéssel, hogy legalább havi 30 000 forintnak megfelelő összegű tranzakciót teljesítesz. A pénzvisszatérítés mértéke legfeljebb havi 10 000 forint.

Az FHB Extra 1%-os visszatérítésével havonta legfeljebb 400 000 forint vásárlási összegig jár.

Erste Joker Hitelkártyával 2016.01.11-ig plusz 2 % visszatérítésre lehetsz jogosult. A kártya három kiemeltnek választott üzletkategóriában 6% vásárlás visszatérítést biztosít.

Amikor biztosan nem fogsz csalódni a hitelkártyában

Aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse térülhet meg. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy körültekintően bánj vele. Anélkül, hogy ismernéd a hitelkártya működését, ne kísérletezz, mert nagyon fog fájni.

Mikor használj hitelkártyát

 • Rendszeresen bankkártyával vásárolsz
 • Vannak csoportos beszedési megbízásaid
 • Fegyelmezett vagy
 • Stabil, kiszámítható munkahelyed van

Mikor ne használj hitelkártyát?

 • Nem vagy a precizitás mintaképe
 • Úgy gondolod, hogy nem túl stabil a munkahelyed
 • Ha készpénzzel vásárolsz
 • Ha szeretsz a postán a csekkekkel sorban állni
 • Ha készpénzt szeretnél felvenni

Sok kicsi sokra megy

Talán te is gondoltál már arra, hogy jó lenne egy hitelkártya, de azért a pár forintért feleslegesnek érezted. Ahogy azt olvastad, nem fillérekről, hanem havi több ezer forintról is szó lehet.

A Bankmonitornál minden harmadik kollégának van hitelkártyája. A te munkahelyeden mi a helyzet?

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

bedőlt hiteles ingatlan

Hogyan lehetne igazságosabb a hitelezés?

2019. 01. 05.

A lakásértékesítési és a hitelfelvételi adatok egyre nagyobb számokat mutatnak. A lakásárak az utóbbi 5 évben trendszerű növekedést mutattak, ezért a lakáshitelek iránti érdeklődés is ugrásszerűen megnövekedett. Apollo írt meg...

Amit talán nem tudtál a hitelkiváltásról

2018. 12. 02.

A jelenlegi a hitelkiváltás az egyik legizgalmasabb és legaktuálisabb téma, amivel kis időráfordítással lehet sokat spórolni. Összegyűjtöttünk minden fontos dolgot, hogy kiderüljön, ki nyerhet a dologgal?  Véget érhet a csökkenő...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.