Betöltés

Hogy védjem meg a napkollektort? A macskát? Az akváriumot?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-12-01

Lakásbiztosítás megkötésekor komoly fejtörést okozhat, hogy az milyen káresemények után fizet? Azzal mindenki tisztában van, hogy csőtörés, betörés vagy tűzeset után kártérítés jár. Na de mi van, ha elreped a méregdrága akvárium üvege? Ha a jégeső szétveri a drága kerti bútort? Ha házi kedvencünk drága állatorvosi műtétre szorul? Aligha van olyan ember, aki teljesen át tudja tekinteni, mely vagyontárgyát érdemes biztosítással védeni. Ám erre is van megoldás.

Az átlagember általában egy váratlan és nagy kellemetlenséggel és kiadással járó káreset döbbenti rá arra, jobban tette volna, ha az adott vagyontárgyra is biztosítást köt. A legtöbb esetben a lakásbiztosítás megkötésekor nem is tudjuk felmérni, mi minden kerülhet veszélybe. Szerencsére a biztosítótársaságok ezt a gondot is orvosolni tudják. Amennyiben vagyonunkat teljes körben biztosítani szeretnénk, akkor csak egy kifejezést kell megjegyeznünk: all risk.

Az all risk vagy magyarul összkockázati biztosítás nem csak a hagyományos káresetek (tíz, árvíz, csőtörés stb.) ellen véd, hanem jószerével minden káresemény ellen. A hagyományos lakásbiztosítással szemben itt nem kell tisztáznunk, hogy az adott biztosítás mire jó és mire nem. Itt jóval egyszerűbb dolgunk van: csak azt kell megjegyeznünk, mi ellen NEM nyújt védelmet a biztosításunk. Ezeket az eseteket a biztosító egy listán sorolja fel. Amilyen káresemény a listán nem szerepel, azután jár a kártérítés.

Persze! Mint a mesében… Bizonyára sokan ezt gondolják, pedig az all risk biztosítás valóban minden vagyontárgyunknak védelmet nyújt. A kertben tárolt értékes bútorokra, kerti szerszámokra, sőt a drága növényekre. A hőszivattyúra, napkollektorra, szélturbinára. A vihar, jégverés, felhőszakadás, a beázás, az üvegtörés, a betörés, a rablás okozta károkat ugyancsak megtérítik, miként a házi kedvenceket ért balesetek után is fizet a biztosító. De a hónyomás, a meteor becsapódás, a villámcsapás, az épület bármilyen megrongálódása esetén sem kell aggódnunk.

A káreseményeket hosszan lehetne sorolni. A lényeg azonban, hogy az all risk biztosítás azoknak ajánlható, akiknek sok féltenivalójuk van, és értékeiket egytől-egyig szeretnék biztonságban tudni. Cserébe nekik az átlag lakásbiztosításnál magasabb díjat kell fizetniük, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy cserében szinte bármilyen káresemény után fizet a biztosító.

Az alábbi űrlap kitöltése után hamarosan te is megtudhatod, hogy mennyit tudnál megtakarítani a megfelelő biztosítás kiválasztásával!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Megindultak a kamatok, mi lesz a hitelemmel?

2018. 07. 12.

A lakáshitelek törlesztői az utóbbi két hónapban emelkedésnek indultak, ami azért érdekes jelenség egy laikus számára, mert a jegybanki alapkamat eközben egy tapodtat sem mozdult. Joggal tehetné fel egy hitelesben...

Sürgős felújítás fillérekből lakástakarékkal

Érdekes kérdés merült fel egy érdeklődőben, azt akarta ugyanis tudni, hogy a közeljövőben (szinte azonnal) esedékes közel 3 millió Ft-os felújításához egyáltalán fel tud-e használni lakástakarékot. Egyébként lakásfelújítási hitelben gondolkozott,...

A lakáshitelek is a forint sorsára jutnak?

2018. 07. 11.

Nagyot fordult a világ a lakáshitelt igénylőkkel, a hozamok emelkedése magával húzta a hitelkamatokat is felfelé május és július között. Gyűjtésünkben azt néztük meg, mekkora érvágásról van szó. Mint kiderül,...

Blogajánló

  • alapblog

    Van hova feküdni

    Érdekes sorrend, két elöregedő ázsiai ország, a két német nyelvű ország és Kelet-Európa

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.